Sepetang di Alamanda.

Saturday, April 19, 2008
Hahaha, ari ni rombongan makcik kiah semua ke Alamanda.. Cam biasa, port tuk shopping2 bagi makcik-makcik kiah sekalian. Sape lagi makcik-makcik Kiah kalau bukan aku, Muni n Mekdi...Dah semua barang dapur n barang keperluan diri dh berada di tahap kritikal habis, so masing-masing pagi tadi plan la tuk ke Alamanda. Nak ke tempat lain, malas n jauh. Alamanda la yang dekat n boleh la tuk shopping2 barang2 dapur semua. Aku ingat kt ctu de port car wash, pas shopping leh arr aku basuh my sayang. Dah lame dah my sayang tak berbasuh. Lap2 n belai2 jek.. Cian dia.

Selepas menunaikan solat fardhu Zhor, maka rombongan Makcik Kiah pun bersiap2 la tuk ke Alamanda. Tak sampai 10 minit dh sampai...Aku biasanye parking dekat bahagian utara, tapi sekali sampai tadi, nampak board FULL.. Aiii, tak penah2 aku mai ari minggu FULL, baru la aku teringat yang GSC kt cni baru bukak. So ramai la plak pengunjung ke Alamanda ni.. Dulu takde wayang, biasa2 je parking pun senang, walaupun cam ramai gak orang.. Skrang ni dah terlebih happening la ckit kut Alamanda ni. Parking la plak yg susah. Tapi sib baik ruang atap dia yang berbumbung tu luas la jugak, maka my sayang pun bertapa la kt sana jap, sementara makcik2 kiah ni shopping. Alamak, klu parking kt cni, x dapek la aku nk cuci my sayang, sbb car wash tu kt parking bahagian utara... huhuh..xpe la. Nak wat camne...huhuhu

Tapi sampai sekarang aku tidak lagi berpeluang untuk menonton wayang kt GSC ni. Nanti la kalau diberi masa n kengkawan yang sudi ajak tengok wayang beramai2. Laili de gak ajak nengok midnite movie mlm ni, citer congkak...ish, tamau la aku nengok. Dah la seram... midnite lak tuh. Dia plan nk gi tengok ramai2 ngn orang umah dia kt Alamanda ni. huhuhu. Ko tengok la dulu Laili, pastu nanti citer kt aku deh.. huhuhu

Alamak, sedang aku khusyuk menaip entry ni, tiba2 loceng kecemasan kebakaran kt block ni tiba2 jer berbunyi.. kecohhhnyee.. bising lak tuh.. Aku pi intai2.. tak de pe2 pn. Takde lak orang kecoh2 nak turun selamatkan diri ke apa.. tak de plak terbau pe2 kebakaran. Huhu, cmne ni??

Aku n Mekdi je yang de kt umah skrang ni. Muni lak pas balik dr shopping td terus pi umah abg dia..Ni dah nak dekat 10 minit ni, loceng masih berbunyi. Mekdi relek tengok tv, dan aku tetap meneruskan kesudahan bagi entry aku ni. Xde pe2 kut. Loceng tu rosak kut. Macam-macam yang aku fikir. Kalau betul2 de fire, musti semua dh kecoh kan? musti de dengar alarm bomba semua.. isk isk..cmne ni??? huhuhu.. ala, mekdi relek, aku pun buat2 cool la. Walaupun dah duk umah ni sejak 6 bulan yang lalu, x penah2 alarm ni berbunyi.. huhuhu

Finally, hampir 20 minit berbunyi..barula loceng yang dari tadi menghantui aku dan penduduk block ni aku wase, senyap... Alhamdulillah... Rosak gamaknye loceng tuh.hahahaha

Alamak, citer di Alamanda x sempat habis gara2 loceng ni mengganggu. Xpe la.
Sampai ketemu lagi di entry seterusnya
WaAllahualam
Wasalam

4 comments:

[palie] said...

waahhh.. gi alamanda soping brg dapo tuh.. aku gi kedai runcit wah seah jek..hehehe

Afida Anuar said...

Haha,kt cni mne de kedai runcit wah seah, de Alamanda jek. Tu yang gi Alamanda je tu :P

noor munirah said...

loceng kebakaran kat sini mmg problem la fida, aku dh berkali2 kene smpi lali..selalu je bunyi pagi2.. mula2 dulu aku cuak gak..nak kene keluar ke? pastu tgk kat luar org sume rilek jer.. pastu dah 2-3 kali gitu dah xde rase pape.. yg risau nye klu tetiba kebakaran betul2, kite lak wat xpeduli... huhu

Afida Anuar said...

oowhh, selalu bunyi pagi2 ke? aku mne tau..ni 1st time aku dengo..hahahhaa. Cuak gak weh...wakakakak

 

Browse