Ada Apa Dengan 'Dia'....

Monday, April 21, 2008
'Dia' bukannya sape2..
Anak raja mahupun keturunan biasa..
Saudagar berharta ataupun hamba..
'Dia' hanya lah dia..
Tapi 'dia' sering menghantuiku ketika jasad ini berada di training lab..
Menyebabkan jasad dan fikiran ku terpisah sama sekali..
Ini semua gara-gara 'dia'..
Fikiran melayang entah kemana..
namun jasadku tetap di training lab ni...
COME ON FIDA!!!
FOCUSSSS!!! Hahahaha

Ini lah berlaku di pagi hari Isnin yang cerah. Apabila 'dia' AKA ngantuk menjelma.huhuhu.. Aku tido cukup, mengapa still mengantuk?? Semasa Venkat,trainer kitaorang mula membuka mulut menyampaikan setiap input penting berkenaan automation testing, hanya Allah je la yang tahu betapa 'dia' melayang-layang sangkut di mata ini...dan betapa peningnya kepala ini disebabkan menahan si'dia' itu... Tapi Alhamdulillah, 'dia' tidak lame bertapa dalam diri, apabila tiba part hands on menggunakan QTP(QuickTest Professional), 'dia' hilang entah ke mana. Sib baik.. Kalau idak mahunye si Venkat tu perasaan yang aku memang mengantuk teramat sangat.

Tapi betul la kata Aizat, rupanya automation testing ni lagi best dari manual testing.Yerla, kalau manual testing tuh, setakat mendengar n menyalin theory2 penting bab testing, tapi ni, gune tool, gune softwrae, baru real!!... tp whatever it is, manual testing still the most important part of testing,and it doesn't matter if u don't know how to use any other tools available, but u need to know manual testing.. that what the trainer said, and that what i still remember :D

6 comments:

said...

Well aku pun slalu je menghadapi masalah yg sama..tdo cukup je tapi still ngan2k..ko ingat x Ustaz Afi yg ajar Bahasa Arab kat matrix dulu? Aku ingat dia pernah kata kalo dah makan tapi still lapar tu tandanya kita ada penyakit..Nih kita dah cukup tdo tp still mengan2k,maka apakah tandanya Fida..
Tandanya...
---------------------------------


tanda tanya la, tul x .. hehehehe sowi aku pening2 pas oral test tadi huhuhu i screwed up =(

Afida Anuar said...

Hahaha, tanda tanya ek dd? huhuh itu la, ngantuk bangat td seh..mayb perut kosong kut.. huhuhu.. Aku pun pening2 ni dd, wlupun xde oral test..huhuhu..
Lor, nape give up awal sgt..ko boleh dd, aku yakin..!! Caiyokkk

fatal1ty said...

Having a fruit,sports drink b4 u start ur training will signal to ur brain that u r able to exert more energy. This will free up more energy for training thus avoidin doze off..;)

Also,u need carbohydrates in order to burn fat,it will help u to have a longer quality workout. Ni mesti kes slalu mkn oat!!

Afida Anuar said...

Haha, mne de selalu mkn oat.. sminggu sekali jek.hahahhahahaha

Mohd Aizat said...

Sonok mengautokan testing nampak?!

hehe .. njoy qtp .. njoy testing .. manual is the best till know .. even automation tools is software and have to test itself.. huahaha

Afida Anuar said...

Mmg best gak aizat...cuma kadang2 mata tuh, time dia kasi yg therory ckit2...fuh, ngntukkknye:D

 

Browse