Hari Menyerang Kenduri Peruz..

Sunday, April 06, 2008
Well, satu hari dibiarkan blog ini tidak terupdate. Terasa lain macam. Bukannye enggan mengapdetkan, atau pun malas untuk mengapdetkan.. tetapi sepanjang hari smlm, dihabiskan masa bersama teman2 seInfosys menyerang kenduri Peruz di Raub.

Seawal pukul 10 pagi, kami semua dh berkumpul di BHP stesen lps tol Gombak. Rupanya Lan and Yoe dah sampai ctu awal2 lagi bersama2 Laili, Ida, Jem, Pian. And aku berlima, ingtkan sampai agak awal, maklum lah kul 10 tepat dh berada di situ, tngok2 dh ramai rupanye berkumpul di situ. Bersemangat sungguh depa semua ni. hahahahaha.

And yang Palie, Pejal, Juju and Jenal lagi awl and lagi bersemangat waja sebb depa naik waja gamaknye, yer la janji kul 10 berkumpul dekat tol gombak, tapi 9.30 depa dh sampai kt genting sempah. So kitaorg plan next stop dekat Petronas tepi bukit kt highway, atas ckit dr Genting Sempah. So smpai sana lebey kurang kul 10.30, lepak2 jap ctu, smbil tunggu Haini n Haedir, and sambil2 tu tulis ucapan tuk Peruz. Sekali Haini sorang yang datang. Rupa2nya, Haedir demam, kesian lak kt Haedir.



Sementara menunggu kedatangan Haini, sempat lagi posing seh


Menyetelkan perkara yang tak setel.. hahaha

So, pas semua dh ade, kitaorg pn bertolak lah ke Raub. Memandangkan Pejal mmg biasa lalu jalan tu tuk dia balik KB, so dia la yang lead the way. n kitaorg semua folo la kete Jenal. Huhu, mmg jauh jugak la tempatnye. Felda Sungai Koyan, akhirnya lebey kurang 1.00, kitaorg smpai umah Peruz.

Rombongan menyerang rumah pengantin

Sampai je, rupanye pengantin tengah makan beradab. So kitaorg amik gambo2 pengantin makan. n ingt nk pi la mkn dekat tempat mkn kt sana, maklumlah perut dah berbunyi...Sekali family pengantin ajak kitaorg duduk sekali meja pengantin, makan beradab bersama pengantin.. wah wah wah.. segannye rasa.




Peruz n isteri yang sedang makan beradab.

Tp memandangkan kitaorang ingin meraikan keluarga pengantin yang dh siap2 amik kerusi2 semua untuk kitaorg, so dengan malu malu kucing kitaorg pn duduk la mengadap pengantin, sambil mkn makanan pengantin yang best2 tuh... Lan lagi best. Dari minggu lepas dia nak usha udang masa kenduri Mas, sekali semalam dia duk betul2 depan udang yg dihias cantik tuh. Apa lagi, mmg belasah udang la cik Lan kita. Tapi ader jugak yang segan nk join meja pengantin.. hahaha..

1st time mkn kt meja pengantin. Leh praktik ni..hahhaha


Lepas2 mkn, pengantin ajak amik gambar kt tempat pelamin.. huhu, tp sayang, camera aku dh lame n tak mntap, so zoom x cantik, n coverage agak hampeh. so tak semua yg masuk lam gambo.. Nnti la klu Haini dh send gambo2 dr camera dia, aku apdet balik ek. So sape2 yg tak termasuk lam gambo tuh..Ampunnn ya!! Pas bergambo2 dekat pelamin, lepak luar rumah lak, brgambo kt luar.. huhuhu. Well, kitaorg mmg gile bergambo.. hahhaha

Bergambo bersama pengantin. Ader yg tak masuk gambo ni. hahahah,nasib la.


Hepynye semua orang. Eh, Pian x abis2 ngn henset baru dia. Tahu la pian henset baru.. hihihi


Tengok Juju, dengki ati tutup muka aku. Tak pe2, ader ubi ader kayu.. hahhaha


Giliran Juju menutup muka sendiri. hahahahahahahaha

Ok pas kenduri, kitaorg singgah kt masjid kt kawasan tuh tuk solat jamak. N berlepas pulang ke KL. Next stop, kitaorg plan berenti kt Genting Sempah tuk elek2 sambail membelasah teh tarik, abc n apa2 yang sama waktu dengannya...


huhuhu..
Apa yang ko nk ckp Juju? Teh tarik ko pahit ek? hahaha


Pertandingan minum teh tarik ke yoe n pian? hahahah.Poyo seh depa berdua ni

Eh, cam kenal je... hahahhahaha

Huhuhu, post dlu la yang ni. nnti sambung lagi..nk gi mkn jap :D

De lagi smbungan ni. till then. caucincau

WaAllahualam

Wasalam .

2 comments:

putrixue said...

wahahaha!!!

ada org dah update blog..
jeles nye...ahahahha

aissshhh....napa u letak pic kontroversi i ngan lan tu? marah laili kang...ekekekek

Afida Anuar said...

Alamak pic kontrobersi ke?huhuhu.. laili x marah la, kut2 de org lain yg marah ek.. klu dia marah u ckp,nnti i delele je :D

 

Browse