Aku dan Aku Yang Masih Di Sini...

Wednesday, April 23, 2008
Aku yang masih di sini menanti kepulangan hosemate ku, Sal. Dah pukul 9 lebih, tp dia masih belum pulang. Muni plak, cam biasa 12.30 baru sampai umah. Hujan di luar sana mendinginkan lagi keadaan yang sudah sedia dingin.. Nak bukak tv, malas lak rasa... lagipun sejak dua menjak ni bukannye de citer best pun.. Lainlah kalau rumah ni dilengkapi ngan beratus2 channel.. huh, kang tak tertengok lak, ni baru 5 channel pun dah tak mampu nak tengok...hahahahaa. Bnyak songeh tul la aku nih.. Well, it's me then...

Eh, lupa lak aku nak citer pasal lintah. Tp kira aci dak kalau pasal lintah tu dipostponekan. Cam tarak de idea la plak nak menaip. Kira ni pun aku gagahkan diri jugak tuk mencoret sepatah dua kata...huhuhu.. ader hambaAllah suh aku apdet 5 entry sehari!.. Whatt??? 5 entry??? huhuhu ni pun satu entry dah payah gile nak apdet.. hahhahaha.. Kalau idea tak sampai la. Kalau idea sampai, 10 entry sehari pun bole je:D

Sedap pulak rendang daging yang Sal bawak dari kampung semalam. Kira ari ni aku kansel nak buat bubur oat, sebab nak makan nasi ngan rendang daging dr Johor... Sedapppnyee.. Dah la lame tak makan rendang nih.. teringat plak kat rendang mak aku..pun sedappp... Pkir pasal masakan mak, tiba2 jek terasa tak sabar lak aku nak balik kampung. huhuhu.. Minggu depan.. Ala, seminggu jek lagi, tapi itula.. Kalau ikutkan seminggu tuh memang kejap je.. Tapi entah mengapa minggu ni terasa begitu lama sangat. huhuhuh.. Payah btul nak habiskan sehari2..
Tapi Alhamdulilah, sok dh hari Khamis daaa.. X sangka..

Tengah syok aku menaip entry nih, tetiba Sal pulang. Konfem dia fly ke India 3hb5 nih.. Waaahhhh, aku budget nak anto dia ke KLIA, tapi 3hb5 tuh aku insyaAllah kt Ganu... wahhh camne nih.. seblum ni x konfem lagi bila flynye, sbb masalah visa.. huhuhu..

Tapi takkan aku tak nak balik kampung. Hari ni lak, manager aku dh approve cuti 2hb tuh.. huhuhu.. tak nak tak, aku terpaksa say goodbye kt Sal before balik Ganu.. Sedey lak rasa..
Lepas ni, aku balik keje..aku sorang2 la kt umah sampai muni balik kul 12/1 pagi... huhuh
sedeyyynyeee...

Sedeyyy lagi.. Tamo tulis dah la.. Stop cni. Uhuk uhuk...

WaAllahualam
Wasalam

3 comments:

[palie] said...

"Kalau ikutkan seminggu tuh memang kejap je.. Tapi entah mengapa minggu ni terasa begitu lama sangat. huhuhuh.. Payah btul nak habiskan sehari2..
Tapi Alhamdulilah, sok dh hari Khamis daaa.. X sangka.."


adeehh.. x faham aku fida belit2.. kejap kate seminggu rasa lama, pastu xsangka ari ni dah kamis, (mcm cepat plak masa berlalu).. fenin2.. dey minachi, yenna soleey??

[palie] said...

hehehehe

Afida Anuar said...

hahaha, x phm palie??? bahasa puitis ni..hahahah.

 

Browse