Apabila Pengurus menumpang kereta....

Wednesday, April 02, 2008
Huhuhu, wat i'm supposed to say about this.. waaaaa... Ampun, tamo, but have to...
but it's orite, he's just like my father rite?? Yerla, anak dia pompuan dh amik degree..

Ok la, citer bab tumpang kete... leh caye dak, akunyer manager yang aku ckp br smpai dr India 2 mggu lpas, tumpang kereta aku ke Putrajaya Central.

Tu la, semua org dah balik, aku duk melanggut kt Aizatnye laptop, mengapdet blog, dh senang kt ctu leh access tenet ngan mantapnye, so alang2 transfer ke thumbdrive, baik aku apdet terus kt laptop dia.. Tu pun Aizat yg suruh. Mekasih bnyk2 Aizat... so tngok jam dh kat 6.15 dah..huhu

Ok lah, kisah pengurus.. dh nmpak dia kuar dr bilik dia . So aku assume dia akan ke GDC... So aku pun kuar la lmbt ckit. Kununnye mls nk kasi pertembungn ngn bos. Nnti tatau nk sembang pe.. wakakakakakaka. Sekali ms kuar, smpai kt lif, tngok dia tunggu lif gak..
Alamak.. Ok la, say hi.. aku pn tanye la, dia nak ke GDC ke? sekali dia kate dia nk ke Putrajaya Central, and waiting for taxi...Tatau la nape aku leh kate, "that's good because i live in Putrajaya,so i can drop u there." huhuhu, yer la, lgpun hujan gile lebat kt luar...sekali tngok dia cm bersyukur la, sbb dia tak payah nak tunggu teksi..Hepynye dia.. aku lak.. ok la, kontrol..kaber... jwb je semua yg dia tnye.. n buat2 ramah.. wlupun sebenarnya aku mmg ramah.. hahahaha

Sekali dia tnye, x mnyusahkan aku ke..sbb takut aku x lalu jalan tu.. Aku ckp la dun wori, sbb same je jalan nk ke Central tuh n balik umah aku... huhuhu. bla bla bla la lam kete smpai slow kan radio.. huhuhu.. aku cm dh cuak..maklumlah bos kt seblah.
Dh la tanye mcm2. Aku pn de gak tnye dia mcm2 psl India..sbb aku ckp, aku penah duk sana 4 bulan.. Terkejut dia, dia ckp nape x bgtau dia.. hahahahaha..dh dia tak tnye.. kikikikikki.
Pastu dia cm kagum ngn org Msia, meaning associate kt Msia sbb open minded berbanding associate kt India . Kt sini, x kisah la bos ke, big bos ke, apa bos ke, kuli ke, semua dipanggil associate :D

So kt Msia dia kate, associate x kisah klu kene travel. Kt sana,kt india cm diaorang ni specific, meaning nk keje kt Bangalore, nk duk cni, nk duk ctu.. kt Malaysia ni dia observe la, associate x kisah kene anto mane2 pn..huhu, pastu leh dia tnye aku lak cmne klu kne anto mne2...ayat kaber aku.. "i've told my mum oredi bout this, and she doesn't mind if i'll be sending anywhere" .. Chewahhhh.. pdhal lam hati..

Pastu dia tnye psl training java, x pening ke? Masa kitaorg training phase2 dlu la.. so ayat kaber aku lagi.. aku mmg minat java..huhu, sbb trainer kitaorg Bala.. Leh aku ckp, "i luv java bcoz of Bala"... huhuh..Sekali hamik ko, dia ckp dia akn try cari projek java kt India n kasi aku.. i dun know whether he meant it or not.. but dun care la,sbb mmg niat di hati aku tamo gi mne2 dah.. nk duk cni je, cyberjaya ni je..tp yer la kan, skrg ni anything can happen, aku redha dengan segalanya kerana aku tahu, Dia sedang merancang yang terbaik untuk aku..

Aku ingt nk keje kt Ganu je la.. Klau la kampeni ni de project kt Ganu.. huhu Alhamdulillahhh..

p/s: Im, i asked oredi bout ISTQB, he said that u can take the exam. If u have time, u can email him or meet him personally :D

Ok la.. ni spesel update, sbb aku ingt, yg apdet terakhir ari ni yg mood x best..tp terjadi lak peristiwa ni, so aku belasah je la skali apdet..baru org nengok mntap ckit blog...
3 entry sehari??? hahah, rasanye dh leh lawan blog palie kut n blog2 yang sewaktu dengannya..
Till then.

WaAllahualam
Wasalam.

8 comments:

fatal1ty said...

"i've told my mum oredi bout this, and she doesn't mind if i'll be sending anywhere"
Cess, yeke nih?? nk tanya la Ustazah about this..kekeke

Afida Anuar said...

Hahaha, kan dh letak ctu ayat kaber... maknenye tak la tuh.. Sbb tu ustazah n anaknya duk doa siang mlm supaya anaknye tu duk Msia ni je.. ader phm cik fadhil?? klu x caye tanye la ustazah tu.. :D

fatal1ty said...

Mmg la..tp anak Ustazah td da memasukkan dirinya dlm keadaan bahaya..hahaha.siap ske Java lg.
Tau, tau..mesti Ustzah xkasi..kekeke.
Ok ngerti Cik Fida.

Afida Anuar said...

Alamak, dh memasukkan dirinya lam keadaan bahaya?? apakah maksud??
huhuhu.. suke java bahaya ke??
huhuh

saizulhafiz said...

fida dh baik dgn DPN t senang la nk dpt projek..jgn lupakan mber mu yg sorng ni yer.wpun kita asik btikam lidah kita tetap sempoi...hahaha

Afida Anuar said...

Hahaa, kita tetap sempoi saizul.. No hal, ari2 tikam lidah,jantung, hati,mata semua pn xpe.. bereh2..klu de nnti aku takkan lupe nk promote mung sekali. Well, it's me then..
hahahhaha

[palie] said...

wah.. lepas ni jd PA boss la nie.. kat mane2 ade sebelah bos.. hehee.. wahhh.. tahniah.. hampir tercapai impian mu.. hahahaha..

Afida Anuar said...

Hampir Tercapai impian? impian apakah palie? impian aku hanya ingin menjadi hambaNya yang berjaya di dunia n akhirat. Amin

 

Browse