Sensei... Mantap!!

Thursday, January 01, 2009
Waktu zaman U dulu, aku pernah digelar mantap. Mungkin kerana 'mantap' itu merupakan ucapan yang biasa keluar dari mulut aku tatkala berhadapan dengan suatu perkara yang mantap..erkk.

Tapi aku takde la semantap seperti yang diwar-warkan. Aku hanya manusia biasa yang serba kurang, serba tidak sempurna, serba memerlukan...dan pelbagai lagi lah serbanya. Ini realiti! Serius aku tak tipu.

Ada juga teman yang menggelarkan aku sensei. Bila digabungkan jadilah 'Sensei Mantap', haihhh, nak kata aku ni power dalam study, aku rasa tidak. Nak kata aku ni pandai mengajar orang sehingga digelar sensei, pun tidak. Aku pun tidak mengerti kenapa aku mendapat gelaran tersebut, macam tak layak jek. heh!

Namun aku terima segala gelaran itu dengan hati terbuka. Gelaran pun, boleh dikira sebagai doa jugak kan? Moga suatu hari nanti aku bisa menjadi sensei yang mantap seperti yang mereka katakan. InsyaAllah.

Cuma yang aku tahu, waktu muda remaja dulu time duk layan Naruto, aku minat kat Kakashi Sensei..heeeeee

p/s: Apa yang trigger aku buat entry pasal ni ek? (berfikir). Ni mesti pasal perjumpaan tengah hari tadi kat Taman Warisan. erkk...gagagaga

Until next entry..

WaAllahualam
Wasalam..

5 comments:

saizulhafiz said...

kakashi dah nazak dlm cerita terbaru naruto!!!!!!!

~~Noli said...

nnt noli ajak akak mantepp men bdminton..ampunnn

wanz said...

k.fida mmg mantap kt U dulu..mmg sy segan dgn akak dulu..hehe :)

LeLs said...

mantap lah kak fida..!!

semoga tahun baru ni meMANTAPkan lagi kak fida nye penulisan dlm blog nih..

cayalah~

Afida Anuar said...

Saizul-->owhh ye ke? alamak, ada peminat setia rupanye..aku dah lama tinggal arr.huhu

Noli-->ye la, diampunkan. Tp klu nk ajak besok pagi tak leh. Akak de date ngn doktor hensem..erkkk

Wanz-->Erkk..mantap apanye wan..tade pe pe pn..huhuh..dulu segan, skrang tak lagi kan? heeeeee. Akak yg segan ngn wan...wan ni baik sangat;)

Lels-->harapnye begitu la lels..jika diberi kelapangan masa dan kewujudan idea..insyaAllah..
ko pn same lels..heeee

 

Browse