Lain Yang Dirisik, Lain Yang Dilamar..

Sunday, January 04, 2009
Berkawanlah dengan buku..
Bercintalah dengan ilmu..

Berkahwin pulak dengan apa ek? erkk... abaikan...

Akhir bulan lepas, aku ke Alamanda. Tempat membeli belah paling dekat untuk aku kunjungi sepanjang aku bermastautin di sini. Dan kalau aku ke sana, tak sah kalau aku tak jejakkan kaki ke MPH. Biar hanya sekadar masuk untuk meninjau-ninjau. Kadang-kadang memang ada hajat untuk dilepaskan di MPH tu.(Ni bukan 'hajat' nak buang air besar air kecil yer! eheh). Dan kadang-kadang, biar tiada hajat sekalipun, tapi kaki masih tetap nak berpijak kat dalam tu. Nape entah..

Tapi hari tu, hati ni sangatlah berkenan dekat 'Kite Runner' novel hebat hasil karya Khaled Hosseini. Dah tengok movie 'Kite Runner' tu, tapi tak sempat habis. Nama pun akhir bulan, budget pun ciput jek yang tinggal. Budget buku untuk bulan tu pulak dah melayang untuk Salju Sakinah, huhuhu.

"Okay lah, ni dah risik. Bulan depan la aku datang lamar", bisik hati.

Tiba-tiba dalam proses nak melamar tu, tup tup tup.. hari ni aku mendapat parcel dari seorang teman merangkap x-housemate yang sedang berbahagia di Kota Singa. erkk.

Owhh sungguh teruja aku dibuatnya. It's 'Kite Runner'!!! Dia hadiahkan aku 'Kite Runner'. Dan bukan saja 'Kite Runner' yang dihadiahkannya, tapi 'A Thousand Splendid Suns' sekali. Juga karya Khaled Hosseini!! Terima kasih Halimahh!! Terima kasih sangat-sangat. Tatau nak cakap apa dah.

Terima kasih rautkan lidi. Lain kali kasi hadiah lagi..eheh.

p/s: Macam mana dengan 'Kite Runner' yang aku risik kat MPH tu ek? Gamak-gamaknya dia marah dak aku dah lamar 'Kite Runner' yang lain ni ? erkkk..

Until next entry.

WaAllahualam
Wasalam.

14 comments:

miezi said...

both books are great!! seriously. go read.
tgk movie kite runner pun best, though tak sebest bukunya. and can't hardly wait for thousand splendid suns punya movie..bila ntah nk shooting. already excited to brim dah ni. Eheh

Afida Anuar said...

huh! baek Incik Miezi..nk gi bc arr ni..

awal2 dapat tadi, tatau nk baca yang mana satu. Ingt nk istikharah dulu. huh! Cam nak pilih suami pulak..erkk,

putrixue said...

malu ah pi letak kt blog, hehe.. *gelak malu*

the books can't be compared to the friendship that u give me all this while.

cheer of my friend!

Tirana said...

Fida..

Janganlah dok cerita pasal buku..tak tahan dengar..hehehe...

Hari tu dok baca khairi, fida dan kay bersembang pasal salju sakinah, tak tahan hati tau..itu yang pi beli. Dah selamat habis dah baca dalam masa 3 hari..hehehe..

Afida Anuar said...

Halimah-->camne eh rupa gelak malu tu? eheheh...

p/s: i kasi kopok sira dua bungkus tu jek kt u...tp u..erkk..
heeeeeeee

Kak Tirana-->wahh kak tirana, 3 hari jek dah habis salju sakinah..

btul la kata miezi,mmg best arr citer ni, A thousand splendid suns..wlupun fida br masuk bab 8..erkkkk..

miezi said...

haha..lepas ni cari "what is the what" pulak. buku tu khaled yg suggest peminat dia baca. kalau da dia yg rekemen, dah tentu best!!

Afida Anuar said...

owhh...what is the what...cam mantap jek tajuk..InsyaAllah tiada aral masuk lam budget bulan depan la plak..erkkk

thanx 4 d info..

Palie said...

mcm mane la agaknye aku nk pupuk minat membaca mcm ko nie fida?? adeeeehhh.. nk abis kan PRD (Product Requirement Document) yg puluh2 helai tu pun rasa penuh terseksa... huhuhuhu..

~~Noli said...

mesti penuh buku lam bilik akak kan..

unicorn said...

aku pun suka baca buku..terutama-nya waktu2 susah tido..bace 2 page, konfirm aku terus zzzzz...mmg berkesan

humaimee said...

Heheh ... nyaris ingatkan Kak Fida dah dilamar :P Rupanya bukan setakat don't judge a book by its cover ... don't judge a content by its title pun ada jugak :D

nhy said...

wahh, ada juga manusia lain lg yg tgk the kite runner! (fida, citer ni sudah lamaaaaaaaaaa ok =p) sy tumpang happy ~ join the club meh ^_^

it's a good read as well. tp syg, x ramai yg nk ambil tahu genre2 penulisan/movie mcm ni ('_')

Khairi said...

putrisue tukau keje ke?

wah duk dkt ngn cik abg.

ehem ehem.. :p

Afida Anuar said...

Palie-->heeee, aku pun sbnarnye kurang gak bab baca membaca nih palie, ni semua kes terpengaruh..erkk...terpengaruh ngn khairi, ngn kay, ngn kak muni..ngn halimah. Lama-lama cam best la plak..erkk..

Noli-->klu bilik kt cni x penuh pn lagi..klu bilik kt kampung agak penuh la..heeeeeeee

Yoe-->aku pun buat camtu gak..dulu-dulu..eheh..

Faheem-->hahahah..betul tu..don't judge it's content by it's title.. eheh..nnti klu dah dilamar betul2, mungkin tajuknya tak menunjukkan dilamar kut..erkk.. entah bila la tu faheem.. sama-sama doa moga dipermudahkan urusan tu ek faheem...

nisah-->heee, mmg la dah lama sy tengok citer tu cikgu (walupun tak sempat abes, erkk), tp bila terserempak ngn novel dia..heeee
yeayyy dah join the club sekali ngn cikguuu..eehe

Khairi-->bukan tukar kerja khairi..tp tukar tempat kerja jek. kat kota singa.. itu la, bahagia dia dekat ngn cik abang..eheh

 

Browse