Deria Keenam..

Friday, January 23, 2009
Percaya tak yang aku punyai deria keenam yakni mampu mentafsir perangai seseorang melalui riak lekuk wajah mereka, huh! (Kekononnye lar..heh!!). Ala.....bukannye deria keenam sangat pun, aku saje je menggempakkan istilah 'kuasa' yang aku ada. Cuma ni haaa, orang putih cakap 'First Impression' . Dan selalunya first impression aku tentang seseorang itu betul!! Walaupun tak betul 100%, tapi mesti ada jugak yang betul!. Hebat kan aku? heh!

Tapi, aku takde la nak bagitau orang ramai hasil pentafsiran aku. Simpan sendiri dah la. Even mak ayah aku, ke sapa-sapa ke, aku tak bagi tau. Betul!! Aku dan Dia jek yang tahu... heeeeee..

Walaupun begitu, aku masih seorang kawan yang baik. ( Angkat bakul sendiri sat). Contoh aku ni seorang kawan yang baik, pada awal perkenalan, aku mentafsirkan yang si A ni seorang yang garang. (Contohnya la, takde kaitan antara yang hidup atau yang mati ek..huhu).

Aku tetap kawan dengan dia, dan sepanjang persahabatan aku dan dia tu, tengok-tengok dia memang betul-betul seorang yang garang. Memang betul deria keenam aku menafsirkannya pada awal-awal aku kenal dia! Tapi, takde la aku terus putus kawan pulak. Aku terima segala baik buruk dia. Nama pun manusia. Aku pun apa apa kurangnya kan? Tapi aku tak garang la...eheh..

Harapan aku, agar orang sekeliling aku juga boleh terima segala kekurangan aku, dan jika ada apa yang perlu aku betulkan, bagitau leklok noo. Tu jek yang aku harapkan. Aku mana sempurna...dan takkan jadi sempurna.

Aku takkan pernah jadi sempurna.
Seperti engkau pinta..
Aku takkan bisa..
Meski telah ku cuba.....

Bagi aku, sekali dia dah jadi kawan aku, selama-lama nya dia tetap akan jadi kawan aku. Cuma....kawan, jangan tikam belakang aku ni dahh lar...sakitt woooo...

p/s: Gamak-gamaknya la, apa pulak first impression orang pada aku eh? (Berfikir...)

Fida pot pet pot pet.
Fida bla bla bla bla..
Fida lalalalalalalalala..

heh!

Till then..

WaAllahualam
Wasalam..

11 comments:

natni said...

1st komen, yeayyy!

1st impression...
mcm garang jugak,
mcm pdiam jugak tp berisi,
mcm mantap sbb org ckp kfida p infosyst india tuh... wuhuuu

sbnr nye, xgrg sbb kfida xtunjukkn perasaan rebel tu kt luar, as u said la suke simpan je kn, pendiam ye n opkos berisi ye jugak.. sbb die dok diam2 die mengarang puisi yg akn dpersembahkn kpd kte sumer

wahahahha n mantap tu opkos... truskn pjuangan ye..

^______________^

Tirana said...

Fida..

Apa Fida punya first impression terhadap kak tirana? Hehehe..nak tau jugak.

First impression kak tirana terhadap Fida? Nak tau ke? Happy go lucky and very friendly..

syahza said...

saya pula bagaimana?

Afida Anuar said...

Intan--> Aku tak garang arr..seyes.. tatau nk marah orang cemane, tatau nak naikkan suara kat orang cemane, even marah sangat kat orang tu..tu kira aku x garang la kan? eheh..
btw..aku mana mantap cik intan..aku biasa2 jek..kita kan manusia biasa..ekekeke.. dalam diam aku x buat puisi la:P
~peace~

Kak Tirana-->Tengok gambar, x leh nk describe sangat akak. Kene jmpa depan2...eheh.. cuma yang fida dapat rasakan..kak tirana ni seorang yang sangat penyayang..heeeeee
(Alamak, terbagitau tafsiran kat tuan empunya..uhuh)

syahza-->Ala cik toin, kene ngadap cik toin dulu la..pastu..baru leh tafsir..pas tafsir, saya simpan sendiri la..mana leh bagitau cik toin..eekekkekekekk

Kehelan said...

Jughuhnya dia..
masa fes time dgr suara di talipon itu...

second time.. mmg jughuh sungguh!!

sapa itu??

itu laa FIda...

~~Noli said...

first time tgk akak..keperibadian seorang ibu..wahh..

Faizal Zakaria's Blog said...

Salam perkenalan :-)















Jom Sertai ‘UMNO Baru’ Dengan ‘Faizal’ :-)
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Terengganu Tetap Kubu Kuat Barisan Nasional
http://pro-faizal.blogspot.com
Idea Bernas Vs Loya Buruk ;-)
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com

Semangat Baru UMNO >> http://Blog1Malaysia.blogspot.com

Afida Anuar said...

Kay-->Alamak kay, jangan puji tinggi2 sangat....takut nanti jatuh sakit..erkk... fida tengok kay lagi jughuh dari fida:D

Noli-->Wahh...kperibadian seorang ibu?1st time dengar ni..eheh..

Faizal Zakaria-->Salam perkenalan..

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes

nurulbalqis said...

hehehe, biasalah tu kalau terfikir-fikir yang diri ini ada deria ke-6.. saya pun macamtu jugak..

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 婚禮顧問 婚禮顧問

 

Browse