Incik Muspa Mengganas Lagi!!. Erkk..

Friday, January 02, 2009
Ni dah kali ke berapa entah aku ditag oleh Incik Muspa, bakal bapa yang inginkan bakal anaknya pandai menendang bola..erkk..

Tajuknya 16 perkara rawak.
Syarat dan peraturan:

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh, ataupun hala tuju hidup anda.

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda diperingkat awal.

4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

* * *Okey, let's begin* * *

1. Aku anak sulung dalam keluarga, tapi kalau ada orang tak kenal dengan famili aku mesti orang tak sangka aku ni anak sulung, sebab adik-adik aku disyaki lagi matured dari aku..erkk.

2. Aku terlalu gilakan kuah sup atau kuah tomyam. Sehinggakan bila makan dengan sesiapa yang punyai sup, tapi dia tidak mengofferkan aku kuah supnya, aku dengan tidak malunya akan meminta sedikit dari beliau.. (Sah takde orang dah nak makan dengan aku lepas ni, heee)

3. Aku sangat berahsia orangnya. Aku rasa la, erkk. (Dari dulu aku praktik jadi orang yang berahsia sebab berangan nak kerja dengan agency perisik, heh!)

4. Jika aku keluar dengan adik bongsu aku yang umur 6 tahun, ramai yang menyangka dia itu anak aku. Dah nampak macam mak-mak orang kut aku nih! erkkk ( Kak, anak akak ni umur berapa tahun? Saya rasa buku ni sesuai untuk anak akak ni, bla bla bla, haihhh)

5. Aku tak suka tengok orang lelaki merokok. Tapi aku lagi benci kalau tengok lelaki yang tak pergi solat jumaat. erkk.. Harap-harap kawan-kawan lelaki aku takde la yang ponteng jumaat. Takde kan? kan?

6. Dulu aku hantu matematik dan agak pandai dalam matematik (errkkk, perasan!). Kalau sehari aku tak buat latihan matematik, aku tak boleh tidur malam. Cikgu matematik time aku darjah 6 pernah berjanji dengan anak murid dia masa awal tahun, sape yang dapat 100% dalam apa jua test mate, dia kasi seringgit. Dah berapa puluh ringgit dah aku rasa aku dapat dari dia tahun tu. Tahun lepas tu dia bersyukur, sebab dia tak ajar aku lagi dah..harharharhar.

7. Aku ni sangat setia orangnya. (iyo la tuh!). Betul aku tak tipu! salah satu buktinya; hati ini masih setia pada yang satu tu lagi, dari dulu sampai sekarangg..haihhhhh. Owhh Incik Kembang dan hitam..erkkk..

8. Aku pernah cedera akibat mercun masa kecik dulu. Tapi bukan salah aku, sebab aku hanya melihat jiran-jiran aku bermain mercun-mercun itu. Tiba-tiba mercun itu meluru ke arah aku, terkena batang tengkuk aku. Panas dan pedih rasanya, habis rambut aku kat bawah tu terbakar sedikit. Masa tu aku berumur 6 tahun kut. Ingat-ingat lupa dah. harharharhar, cuma yang masih aku ingat, bau rambut aku yang terbakar sedikit tu. Erkk...

9. Bila bangun pagi, aku suka sengih sorang-sorang bila teringatkan mimpi yang agak indah dan agak merapu malamnya tu. Jika mimpikan yang indah-indah arr. Jika mimpi tak indah..erkk..

10. Dulu, waktu awal-awal dapat lesen, aku ketagih nak drive. Pantang dengar mak aku nak gi mana-mana, mesti offer nak jadi driver. Tapi sekarang, bila dah hari-hari terpaksa drive gi keje balik kerja, balik kampung balik bandar apa bagai, rasa macam malasnya nak drive. Kan best kalau ada personal driver! eheh.

11. Nape entah aku suka layan nasyid fm dan ikim sekrang nih, erkk..

12. Aku tak pakai seluar jeans dan takkan pakai jeans. Cuma aku ada sehelai baju yang diperbuat daripada kain jeans. Kira aku pakai jeans jugak la kan? erkkk

13. Aku rasa aku seorang yang amat sabar. heh!

14. Aku lebih pandai memasak dari menjahit. Kalau ada orang suruh aku jahit baju kurung, atau apa-apa saja baju, sah fail! Tapi kalau ada orang suruh aku masak, insyaAllah lulus kut, walaupun tak cemerlang. heeeee

15. Aku rasa aku makin kurus (perasaan), sebab kain kurung aku dah makin longgar rasanya lar.. (perasan lagik!)

16. Aku suka buat-buat tabah walaupun pada hakikatnya aku bukan seorang yang tabah. Tapi bila dibuat-buat tu, aku jadi tabah betul-betul pulak..erkkk. ( Hairan sungguh!)

16 bayi seterusnya. Erkk kene panggil bayi ke Mus? huh!
1. Kay
7. Wan
8. Yus
10. Noli
14. Edot
15. Haedir
16. Hid..

erkk.. Kalau ada masa terluang, buat eh kengkawan..heeeeee

Sekian citer tag kali ni.

WaAllahualam
Wasalam.

11 comments:

Kehelan said...

kenapa? kenapa? kenapa nama kay dlu!!! lain kali buh last2... senang nak wat2 lupa...

Afida Anuar said...

Hahahaha..
sbb tamo kasi kay buat2 lupe la yang letak nama 1st sekali tu..ekekekekeke

:.Yus.: said...

erk..nape nama saya termasuk dlm list..salah taip tu k.fida..huhu

Tirana said...

Thank you very much kerana tak masukkan nama kak tirana dalam list..hehehe

Afida Anuar said...

Yus-->Akak tatau..bukan akak tg taip. sape entah taip..heee..

Kak Tirana-->dah masuk dah, pastu ari tu akak ada bagitau akak bzi, dengan nk uruskan anak nk masuk sekolah apa lagi. kesian gak takut akak tak terbuat.Fida pn kansel balik. akak tak marah kan fida kansel..? erkk.. nnti akak dah tak bzi, fida tag eh..eheh..

~~Noli said...

akak..sy nk no 17...uhuuuuu

Afida Anuar said...

~lalalalalala, no 17 dah kene curik ngn orang:P

tasikmerah said...

ooo... ada adik kecik ye... :)

Afida Anuar said...

Kak Tasik...
heee, tahun tu adik umur 6 tahun.. Alhamdulillah tahun ni adik tu dah masuk darjah satu..

Itu la, ingtkn adik yg tingkatan 3 skrang ni yg bongsu..rupanya ada lagi yang lagi bongsu..eheh

putera_asQalan said...

Haha..

klaka bangat..

gelak guling2x.

Afida Anuar said...

erkk..apa yang kelakar tu?
siap guling2 tu gelak..
eheh

 

Browse