TOMOSHI KALUKITEKA

Wednesday, September 10, 2008
Kadang-kadang, terasa cabaran dalam bulan ramadhan ni la yang paling hebat.Syaitan yang menggoda semua dah diikat, tapi kenapa terasa hati itu masih lagi digoda hebat. Digoda untuk meluahkan rasa amarah, digoda untuk meluahkan kata-kata sinis dan kutukan. Nasib baik mulut terkatup rapat. Hanya dalaman yang berbicara. Hanya tulisan yang menterjemah.

"Aku geram la, aku geram!!", kata Saizul melalui tulisan.

"Sabar Saizul. Bulan pose ni!", aku cuba menenangkannya, pun melalui tulisan walaupun dalam masa yang sama, amarah dan kegeraman itu sudah mula mengintai diri aku sendiri.

Tengah aku cuba memujuk diri untuk tidak meneruskan sifat amarah ini, aku dapat email ni dari Diana.

Try your name in Japanese (refer to table below)..

DON'T SPOIL THE FUN...PASS IT ON. Kata Diey..hikhikhik...

A - ka B - tu C - mi D - te E - ku
F - lu G - ji H - ri I - ki J - zu

K - me L - ta M - rin N - to O -mo

P - no Q - ke R - shi S - ari T -chi

U - do V - ru W -mei X - na Y - fu

Z - zi

Pastu aku cuba la nama gantikan nama aku. Nor Afida. End up jadi TOMOSHI KALUKITEKA..Woww..buat aku tersengih jap. Macam diey jugak, ada teka-teka pulak nama in Japanese ni. Hahaha.Thanks Diey, ceriakan petang yang semua orang muram ni. Hehehe.

Apa pulak nama korang?? Cuba terai test..ngeee...

Aku rasa setakat ni je kut entry hari ni. Cam takde idea dah nak menaip lebih lanjut lepas kene belebel dengan 'bos' hari ni. Bos?? gagagagaga...

Ok la, moga berjumpa lagi. Selamat berbuka semua.

WaAllahualam
Wasalam..

15 comments:

natni said...

kak fid sori eh
org yg wat jd smer org kne msk bilik tuh...=(

Afida Anuar said...

Ala intan..elek arr..best pe dengar dia belebel..hahahah..
bkn sebab intan la...mmg dia nk belebel..elek2...

natni said...

heee
org pon ltk gk jepang2 ni kt blog org
nm org Kitochikato Takifukatoka
xbez2..i like yutakaliyananako jugee

Kehelan said...

Merikakishikitoki mekarinkashidotetekito... ini lah namaku!!

kehelan = mekurikutakato

panjang sgt ek!!!

M@YaZ said...

Rinmorite Kakizikachi

Palie said...

lukateritaki kachikato <-- mcm tau je aku luka kat kaki.. ngeee.. sib baik taki.. buatnye die ubah sket.. trus jadi lain.. hhuhuh..

eh dah2.. xmo la nama2 jepun nie.. nama sedia ade dah bagus maknanye dlm islam..
fadhli - kebijaksanaanku, ihsanku.. ngeee...

nhy said...

Todoshi Rikatokiarikari

--apakah la mcm kepingin kari je bunyinya, huhu. . Igtkn kamu nak nulih psl the person who brings a "smile to your face" ~ ahak. . ;p

Afida Anuar said...

Intan-->hahah..tiru2..letak jugak nama2 jepung ni..gaggaga

Kay-->mekuriku..takato...sedap gak..gagagga

Ajat--> Sedap nama aizat lagi rasenye..

Palie-->taki ke??ke apa? hahaha dia tau ko suke membuang kut..gagaga..buang sampah..ahaksss..

Nisah--> kamu kepingin kari betul tu kut gamaknya..hahahha..

kan dah coret sikit kat atas tu. Kang coret banyak2 jadi terkutuk pulak. Tak baik pulak. Dah la bulan pose..huhuhuh.. xpe la.. biar la dia nk buat apa pun, sbb dia hanya memakai 'kaca mata'nya. Kalau dia pakai 'kaca mata' kita, rasanye dia boleh paham keadaan kita nisah..cheewahh...

saizulhafiz said...

Rikalukizi...owh yerke intan.xperla..yg penting dia tu mmg xreti and xfahm yg kita mmg xde projek bukannye kita asyik fail dlm interview..

Nuar said...

muhammad anuar ridzwan = rindorikarinrinkate katodokashi shikitezimeikato

awal2 tu bunyi jd cam rindu2an jd kenang2an.. haha..

ades..

Afida Anuar said...

Saizul-->Sbb dia pakai spek dia je..dok cube nk pakai spek kita,gaggaga.. sabo je la..

Nuar-->mak aii rindu2 an lak. tau arr berjauhan ngn orang umah bapaknye.:p

LeLs said...

hmm..

baca semua blog org pun cite pasal nih..

sabar je lah yek korg..

biasalah..
sape yang byk mengipas, akan lebih terasa kedinginannya...
korg yang tak mengipas, habes ar panas rentung dibuatnya..

sabar jelah yek..

=)

Afida Anuar said...

Kitaorang amat-amat bersabar skrang ni lel. Dah la bulan puasa. Memang menguji kesabaran sungguh!..huhu

Join ek lels iftar senin ni..lame tak jumpa kamu..

mud said...

sudah ramai pembaca setia..lepas ni ble lawan chedet..hehehe..

Afida Anuar said...

Hahaha..mne leh lawan chedet..
Habis la chedet marah nnti klu lawan dia..gagagaggaga

 

Browse