Iftar x-Infosys

Thursday, September 25, 2008
Mereka bilang kau tak punya apa-apa,
Namun bagiku,engkau lah kisah silamku,
Cerita lama kisah suka dan duka bersamamu..
Pasti..kita kan bertemu meleraikan rindu..
wahai sahabatku...

Kasi intro lirik lagu sikit untuk entry hari ini,cheewah.... Alhamdulillah, setelah hampir seminggu perancangan, maka berlangsung juga akhirnya majlis berbuka puasa bersama teman-teman x-Infosys di Anjung,Sri Serdang semalam. Terima kasih buat Pian, Halimah dan Yoe yang bersusah payah menguruskan tempat dan makanan. Pada awalnya, aku keberatan untuk pergi memandangkan kereta aku masih lagi bertapa dalam bengkel. Tapi Pian dengan sungguh-sungguhnya mahu menghantar aku dan Halimah pulang dengan kereta barunya, maka aku pun meringankan sedikit berat badanku untuk sama-sama join diaorang. Last-last bukan Pian yang menghantar kitaorang, tapi Lan disebabkan rumah Lan lagi dekat dengan rumah kitaorang:D

Walaupun 9 orang je member-member Infy yang datang, alhamdulillah majlis tetap berjalan dengan meriahnya dengan lawak poyo Yoe, dengan kata-kata macho Lan, dengan gelak tawa kecoh Mekdi, dengan sopan santun Im, dengan gaya selamba Haini, dengan smack down Pian, dengan senyum manis Jem, dengan aksi pipi merah zuzu dan dengan sikap tenang aku, heh!! Tenang la sangat!:P

Kepada member-member X-Infy lain yang berada jauh diperantauan yang tidak dapat turut serta pada majlis pada kali ini, kepada Puan Maslina yang sedang sarat mengandung, kepada Peruz yang berada di Jepun, Kak Nass yang berada di New Zealand, kepada Palie dan Peja yang menetap di Kulim dan sapa-sapa lah lagi.. insyaAllah ada kelapangan suatu hari nanti kita akan jumpa lagi. Moga ukhhuwah yang terjalin sejak hari pertama menjejakkan kaki di Infosys Mysore berkekalan sehingga ke anak cucu cicit. Amin.

p/s: Tinggal 5 hari lagi puasa:(
Nape kejap sangat masa berlalu nih!

Until next entry.

WaAllahualam
Wasalam..

14 comments:

Khairi said...

kek lapis kukus? uish..

meriahnya..takde gmbr ke fida?

Afida Anuar said...

huhuhu... yup.nama kek tu kek lapis kukus. Sebab kek tu berlapis dan dikukus..

gambar..nnti la klu ingt nk amik time raye ni..ekekeke..

eh, silap entry ni..gagagaga

Khairi said...

time2 gini taip entry, mmg mmood raya betul..

bila lagi nak chat kat sini heheh..

baju raya dah beli lom?

Afida Anuar said...

hahaha..itu la..layannnn...

baju dah beli dah..sepasang je..tak main banyak2..ngeee..

prepare simple2 dah la..bersederhana..ngee...

Khairi ni musti berpasang2 baju raye kan.. jap nk teka..baju melayu musti same kaler ngn baju kurung Cik Ja kan?? ngeeee

agHoo said...

wuoo..infosys ke dl?da penah rasa la neh cane duk kt india hehe..

Khairi said...

salahhh.. :p

tak beli pon, pakai baju tunang hari tu pun ok heheh..

ekceli, dh lama tak beli baju raya :(

sy ni bab2 raya ni mmg seronot, seronot tgk adik2 pakai baju raya, bila bershopping, sy akan lupa beli utk diri sendri smpai adik sy tegur dan ingatkan..

hihi.. I am a typical brother, even a new friend can tell that I am a brother. :)

Afida Anuar said...

Huhu..dah penah dah:D

4 bulan training sana. besttt woo Aro..

Masa tu kitaorang duk lam kampus dia.. dalam kampus tu lak rasa cam kat new york..ekk.. hihi.bukan cam india la kt dlam kampus tu.. dengan panggung wayang ada, sport facility ada, boling ada..swimming pool ada. Mmg best la..

kuar kampus baru pasan..owhh aku duk india rupanye..huhuh

LeLs said...

kak fid..

selamat hari raya.
maaf zahir dan batin..

cyg kak fid~

Afida Anuar said...

whuaaaaaaa....bangganya dapat abang cam ni..demi kesejahteraan adik-adik...

sy pun suke tengok adik2 shopping beli keperluan depa.tp dlm masa yg same..sy pun beli gak pe2 yg patut tuk sy...huhu..

org yg kenal sy selalu ingt sy ni bukan anak sulung. takde perangai kakak sejati..kesian adik2..huhuh

Afida Anuar said...

lel..syang lel jugak..selamat hari raye..maaf zahir batin..:D

shauqi said...

Selamat Hari Raye Kak Fida..

Maaf Zahir dan Batin..

Keta dah sembuh blum?

(Tenang la sangat..heheehe)

Afida Anuar said...

Selamat Hari Raya Shauqi...
kete hampir sembuh..paling last dia kate dapat senin ni...

tp harap sangat dapat sabtu ni..leh terus balik kg..

mmg tenang pun time tu..ekkkekekeke

maslina said...

huhohoho ko sebut nama aku... huhuhuhuhohoho ko ingat kat aku gak yer fida.. huhuhu.. ko nye description mmg tepat la.. yoe mmg tak habih2 dgn lawak poyo dia.. lan mmg sentiasa dgn gaya macho dia.. mekdi gelak mmg tak bole blah.. haini mmg selamba.. muahahaaa... aku rindu korang....

Afida Anuar said...

Aku pun rindukan ko mas. Sbb tu sebut nama ko..ekekekeek. InsyaAllah suatu hari nnti klu dipanjangkan umur kita semua berjumpa lagi..

X sabo nk tunggu ko lahirkan baby.. ngeeeee

 

Browse