Kurung Biru & It's Us Then...

Friday, September 19, 2008
Kampeni depan kampeni aku, sebuah kampeni research technology; dah berhias dengan segala macam mak nenek ketupat, lampu kelip-kelip, kad-kad raya. Meriah benar aku tengok. Kampeni aku, masih lagi sepi. Yang ada hanyalah bendera Malaysia yang masih lagi teguh tergantung sempena sambutan hari kemerdekaan baru-baru ni. What to say...it's us then..

Hari ni, gara-gara sepasang kurung biru kosong yang aku pakai, dan dan teringatkan lagu sepasang kurung biru nyanyian Khairil Johari Johar. Merata-rata aku mencari dalam common share di opis dengan harapan terjumpa lagu yang evergreen ini. Tapi...hampa... Balik rumah aku nekad, nak kene donlot jugak lagu ni..and jeng jeng jeng...akhirnya terdonlot jugak! Ngeeee..

Tiada salam atau ucapan
Tiada pesan tanda ingatan
Suasana penuh keriangan
Ku teringat pada seseorang

Di hari yang berbahgia ini
Hatiku kosong dan sepi sekali
Betapa manis kenangi lalu
Menyambut raya bersama denganku

Tiada bisikan lembut yang ku dengar
Hanya suara azan sayup bergema
Masih kurasakan hangat tanganmu
Di pagi raya bersalam dengan ku

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rindu ku

Petang tadi, aku berkesempatan berbuka bersama-sama member-member x-ELTP 15. Rupanya sudah setahun usia ELTP 15 itu. Alhamdulillah ukhuwah itu masih terjalin kukuh walaupun setahun sudah berlalu. Walaupun tidak semua member yang datang, tapi majlis berbuka puasa tetap berjalan dengan meriah. Well, it's us then. Dengan sebiji kek coklat secret recipe hasil sponsor Incik Hafeez Nazri dan Cik Amira Alim menambahkan lagi kehangatan dan kemantapan majlis berbuka puasa kali ini... Mekasihhh daun keladi, kalau boleh nak lagi..gagagagagagaga.. Inilah sebahagian daripada kami...


Masa ni tak azan magrib lagi, tapi kelihatan masing-masing dah tak menyabo..ngeeee

Gembiranya mereka..

Mereka yang masih menanti

Mereka yang ralik bergambar.



They are in blue..

Hurm..got nothing else to say. Until next enty. Selamat Berpuasa semua..

WaAllahualam
Wasalam..

12 comments:

putrixue said...

isk isk isk...

sedap nye makan...tak sangka kan kita dah setahun kat sini..kalo mlm td sumer ada, mesti lagi best...

p/s: di manakah gambar 'merpati dua sejoli itu'? ekekekek

Afida Anuar said...

Tahun depan masuk dua tahun... skjapnye masa itu berlaluu...

uikss..Im,bila masa ada merpati singgah tempat tu, x nampak pung..gagagagga

M@YaZ said...

<< Kampeni depan kampeni aku >>

3 kali aku baca baru paham. Haha. Ingat nak kutuk "depan" tadik. kah kah kah

ahmad said...

Happy anniversary... good bye satyam... ahahahahah

Afida Anuar said...

Ajat-->kah kah kah..takkan la aku nak kutuk pengurus kita yang baik itu. Dah la bulan pose ni ajat. uishh ko nih...Kampeni C*R* ni la. Meriah wooo..jeles lak. Dah la selalu buat solat jemaah ramai2. baca yasin ramai-ramai. kita kt sini, alamat buat sndiri2 laaa..

Shauqi-->hahaha..awal lagi..tunggu sat lagi la nk babai pn;)

sarah said...

wahh..bestnye korg?
nk kek tu jugakkkk!! :P

'merpati 2 sejoli'? siapakah?

LeLs said...

gadis berbaju kurung biruuuuu.....
ayu je kamu..

hehe...

selamat ulang tahun lah yek ELTP 15..

good bye satyam...

(ayat2 semuanya dari shauqi)

=)

Afida Anuar said...

Sarah--> Ingtkan kamu datang.. tak datang rupanye..best2 kek tu..abis tau kitaorang makan..ngeeeee
Merpati dua sejoli itu...aku pn tak dapat kenal pasti siapakah merpati itu..gagagaga

Lela-->Mekasih..aku bukannye ayu pun, tp kurung biru itu yang ayu..gagagaga.
mekasih..kamu pun slmt ulangtahun gak.. apa2 ulangtahun la..ngeee

Kehelan said...

knp tak amik gmbor kek?? cm sedap jek kek coklat nyamnyamnyam....

Afida Anuar said...

Tu ada gambo kek tu...tp nampak dr sisi tepi

sodappp sangat kek coklat tu kay..gagaga

putrixue said...

alololo...

berahsia lak pasal merpati tu..
nntkan entry merpati itu di blog ku...kehkehkehkeh

Afida Anuar said...

bunda halimah..bunda halimah...ngeeee

 

Browse