Salam Maal Hijrah..

Sunday, December 28, 2008
Salam Maal Hijrah untuk semua...

Nak letak doa akhir tahun kat sini dah terlepas waktunya. Apa kata aku share doa awal tahun.

Perlu dibaca pada waktu selepas solat maghrib (28 Disember 2008)

Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut.

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

p/s: Israel membedil lagi palestin. Lebih kurang 245 warga palestin telah terkorban Mari kita sama-sama mendoakan agar saudara2 kita di Palestin di berikan kekuatan oleh Allah.

"Allahu man'sur mujahiddin fii palestin.."
"Allahu man'sur mujahiddin fii palestin.."
"Allahu man'sur mujahiddin fii palestin.."

WaAllahualam
Wasalam..

3 comments:

~~Noli said...

selamat tahun baru akak.. =)

Anonymous said...

Slamat tahun baru
semoga lebih baik
lebih bahagia
lebih ceria..
dapat..........

amin. peace!

Afida Anuar said...

Noli--> Salam maal hijrah noli..n c kecik..eheh

Ayah su-->Salam maal hijrah gak ayah su, mak su semua..

semoga lebih baik
lebih bahagia
lebih ceria..
dapat..........


kak nor tau jawapan tempat kosong tu dapat apa. heeeeeeee.

Apa pun, Aminn...:D

 

Browse