Aku Di Dalam Pandanganmu.

Monday, December 29, 2008
Pagi-pagi hari otak aku terasa tersangat beku dengan kesejukan aircond opis yang terasa tersangat pelik kesejukannya hari ni. Oh yer, hari ni 1 Muharam 1430H, hari cuti untuk kebanyakan orang yang bekerja. Tapi bukan hari cuti untuk kampeni aku. Nape entah kampeni aku tak ambil cuti untuk 1 Muharam ni. Depa nak tengok kami semua rajin datang opis di hari semua orang bercuti kut!

haihhhh...dugaan...dugaan...

Sedih kan, bila orang lain seronok bercuti, tapi kita bekerja. Takpe la Fida, kerja itu kan ibadat (saja nk sedapkan hati). Padahal datang opis pagi tadi, bukannya banyak kerja pun. Semua kerja yang sepatutnya siap, dah disiapkan hari ni. Cuma nak setelkan satu document ni jek lagi yang masih menunggu kewujudan design document yang tak wujud-wujud tu. Bila entah design doc tu nak wujud. Alhamdulillah, yang lain semua dah setel.

Mantapkan aku? eheh. (perasan!!)

Jadi apa lagi yang patut aku lakukan di saat ini? Purak-purak bizi di hadapan screen komputer 12 inci ni sambil mengerutkan dahi 14? (Mungkin itu yang sedang aku lakukan sekarang ni,heh!).

p/s: Gamaknya la, apa la yang orang-orang tak bekerja tu fikir tengok aku siap-siap nak gi kerja. Rajinnyer dier gi kerja time-time cuti cengginiii.... (Mungkinkah?) huh!

Until next entry..

WaAllahualam
Wasalam.

8 comments:

mylife said...

selamat thn br k.fida..marilah kita sama2 bekerja ari ini..sesungguhnya kita adalah pekerja yg rajin

bertuah kampeni ni dpt pekerja cm kita kn?hahahaha (ayat penyedap ati) ;)

Palie said...

waktu sekarang pukul 5.36 petang.. ko dah blik keje lom? aku baru saje bangun dr tido petang.. arrgghhh.. nikmatnye cuti.. hehehheeh.. <-- ayat saje kasik jeles.. hehheee..

wanz said...

Salam k.fida..Selamat Maal Hijrah..Moga tahun hijrah yang makin berganti menjadikan diri kita jua makin hampir pada Illahi..:)

Afida Anuar said...

Yus-->Selamat tahun baru juga yus..itu lah, bertuah kampeni xxx ni yg dapat pekerja serajin kita yg sanggup bekerja time orang lain cuti..~lalalalalla

Palie-->ceh...5.36?lagi 24 minit aku balik... palie, orang-orang alim kata tak baik tido di petang hari. Cukup 40 hari, bleh mewarisi kegilaan...erkkk..jangan amalkan selalu eh..

Wanz-->InsyaAllah Wan..harap-harap kita semua begitu...

miezi said...

sy ialah sanggup cr keje lain kalau company suruh g keje time org lain cuti. Erk

Afida Anuar said...

Miezi, bukannye kene paksa kerja time cuti ni..tp memang kampeni kitaorang tak amik cuti pn 1 muharam ni..nape entah tak amik.

p/s: kamu ialah tak bole kerja dengan software development company la kut ek, sbb kampeni ni, tak kira cuti ke, wiken ke, klu de project nk kene buat, nk kejar due, cuti ke idak ke, maintain jek diaorang pekerja-pekerja datang keje.heh!

miezi said...

tau takpe..criteria saya dalam mencari keje ialah sabtu dan ahad adalah perlu cuti.

Afida Anuar said...

criteria sy jugak sbnarnye miezi.

Tp tak mengapalah, dah mmg minat dalam bidang ni.klu bole nk kutip pengalaman secebis dua semntara masih bujang ni.eceh....

tp bukan selalu pun kat kampeni ni time wiken, time cuti gi keje. Once in a bluemoon jek Miezi. heeee

 

Browse