Menjauhi Salju...

Tuesday, December 23, 2008

Baru aje aku nak bermesra-mesra dengan teman seopis yang baru aku kenal di tempat baru ni, mereka pulak terpaksa shift ke tempat lain. Aduiii... Aku dengar ada orang-orang baru pula yang akan mengambil alih tempat mereka, dan again...proses untuk membiasakan diri dengan orang-orang baru ni mungkin akan mengambil sedikit masa. Tapi tak mengapa, whether i like it or not..., it's life then...huh! Just go on with it. Caiyokkk...

Pagi tadi, kerja untuk team kitaorang tidak begitu menggunung seperti minggu lepas. Cuma menunggu reviewer untuk review all the test case and then make some corrections, kalau ada then we can proceed to...erkk, buat apa lak pasni ek? heeeee.. .. lepas ni kerja mungkin akan jadi setinggi gunung kinabalu. Dan mungkin lagi tinggi dari itu. Setinggi gunung everest maybe, hahahahaha. Kerja..kerja...kerja..again..it's life.

Owhh yer, aku sudah membeli 'Salju Sakinah'. Dah baca sampai bab 6., semua sekali ada 43 bab. Kalau ikutkan, ingin saja aku habiskannya novel hebat itu malam itu juga. Tapi, aku sayang nak habiskan, heeee. Cuti krismas lusa, aku nak buat apa? Jadi aku tahan diri aku dari mendekati 'Salju Sakinah'. Lusa baru akan aku dekatinya semula. Boleh kan salju?

Huh! Kejamkah aku menahan diri aku dari mendekati salju?hehehehe

Until then..

WaAllahualam
Wasalam..

8 comments:

putrixue said...

saya suka dengan sonata musim salju :-P

Tirana said...

Kak Tirana belum beli lagi novel tu.. Kalau beli, entah sempat, entah tidak nak baca..hehehe..

Khairi said...

mana cantik mata sumayyah ke mata aisya?

yg ada kat kulit depan tu? hehe

fida, ingatkan salju apa tadi :p

Kehelan said...

dekatilah ia selayaknya...

nhy said...

sy suka juga tulisan zaid akhtar itu. sila hbskn bc ye, novel tu dh lama benor dh kuar ;p

mylife said...

k.fida..nnt org tgkt 6 nk pnjm saiju sakinah blh?hehe

smlm br abhkan andai itu takdirnya..mmg perjalanan kehidupan ini amat berlaian antara satu sama lain..xterjangka dgn perjalan hidupnye..byk iktibar dr cite nih..sedih pn ada..huhu

Anonymous said...

ape kate kak nor pula
yg jadi penulis tu?
kumpul semua cerita yang best2
hantar pada penerbit. mau?

jawapanyanya..sibuk!
peace.

Afida Anuar said...

putrixue-->sy tak suka...heeeeee.. Halimah, nanti nak pinjam the kite runner tu..klu ada:)

Kak Tirana-->Sy ni pn beli sbb berjangkit dengan teman-teman. sy tak minat sangat dgn novel sbnarnye.tp lepas bc ayat-ayat cinta (real bukan versi khairi, heee) rasa cam nk bc and bc lagi:). Kalau sy di tempat akak pun, mungkin tiada masa jugak rasanya.

Khairi-->mcm lagi lawa salju sakinah jek..uhuh.. ingtkan sonata musim salju jugak? eheh

Kay-->Alamak, dah begitu hampir kay..eheh

Nisah-->mmg dah lama pn nisa, sy baru sedar akan kewujudannya..eheh

Yus-->bole2..insyaAllah.Kasi akak habes bc dlu eh..heee, nnti leh kita tukar2 dengan andai itu takdirnya...erkk

Ayah su-->mana layak lagi jd penulis novel ayah su. novel pn baru 2,3 bijik dihabiskan. Yang-yang lain, bc muka surat 1st, n bc muka surat last.heh!

 

Browse