Kaku dan Beku.

Tuesday, December 16, 2008
Kenapa sejak dua menjak ni, tangan aku terasa agak kaku untuk menari di atas keyboard separuh mantap ciptaan dell ini ek? Seolah sebelum ini, ia tidak pernah menari langsung.

Walhal suatu ketika dulu, bermacam-macam jenis tarian sudah dipersembahkannya. Dari tarian tanggo hinggalah ke tarian inang. Menari dari kutub utara hinggalah ke kutub selatan. Tapi kini, ia seolah kaku,beku, kekok dan layu membisu.

.............................................................. Eh, masih kaku lagi nampaknya.

Until kaku itu hilang.... selamat malam semua..

WaAllahualam
Wasalam.

14 comments:

Tirana said...

Menjadi kaku untuk seketika mencari step untuk tarian seterusnya..Biar jari kaku asalkan minda tidak kaku..hehehe

niwtode said...

kaku ke sakit? kalo kaku takpa.. sok2 jari jemari tu ok la balik~

takpon jari tu nak merase rehat gamaknye

khairi said...

ada dua.

cite yg boleh diberitahu,

cite yg personal,

bila dah yg kedua melebihi,

jadi kaku..

yg kedua itu boleh jadi satu perasaan seni yg hadir di ruangan hati mendera-dera emosi.

are you in love fida?

ngeh ngeh ngeh..

~~Noli said...

noli ade minyak urut kat umah...
nk urut tgn x kak..gheh!

LeLs said...

sila jangan kaku ye kak fida..

teruskan menulis..

chayok..!!!

Anonymous said...

ok..gini
cite apa yang hendak dicita
samada personal atau pun yang lain.. bukannya nak baca cerita suka je...
suka, duka,gembira, benci ke tulis aje....yang penting nak baca cita..kak nor..okey?

apei budak kampung said...

yer teruskan menulis..

NaZRaHKu =) said...

saye tau..saye tau nape..sbb kak fida dah masuk pojek kn?kn? sbb tu la kaku sudah jari jemari itu..erm..xpon, sbb sehati berdansa dah nk abes..so, xtau dh nk menari tarian ape..haha..(apekah la yg naz merepek nih..huhu..)

nhy said...

erm, sy ikut statement naz yg kata:

"sbb kak fida dah masuk pojek kn?"

cuma, buang tanda soal dan ganti dengan noktah. huhu. . but as long as you still force yourself to write, I think the normal rhythm tu akn dtg blk nnt. Lalala~

saizulhafiz said...

hahahaha...sebab tangan asyik guna ctrl c & ctrl x je kan??? kan???

AL-BIMA SAKTI said...

salam afida,

kenapa jadi sebegitu?
ah, tak mengapa
mungkin seketika sebegitu
biarlah kaku dan beku
buat sementara waktu
asalkan lidah tidak terkelu
terselalu-selalu... he hye he he...

Kehelan said...

fida dh mmg kaku dan beku smlm.. umah dia line tenet tak berapa bagus!!!

sabar yek fida!

natni said...

ekekekeke

kalo da xtau nk tules pe gk, post jela yg di 'ctrl+c' tu di 'ctrl+v' kan dlm belog niha

^___________^

Afida Anuar said...

Kak Tirana-->InsyaAllah, minda tak kaku lagi rasanye ni kak..eheh..

Edot--> Kaku.. beku... lesu... sakit .. semua ada edot..heeeee

Khairi-->tak habes2 khairi nk sakat sy ek..ok la ok la...nnti klu sy dah benar2 in love, khairi org pertama sy bagitau. Gimana? eheh

Noli--> Bole2...wahhh bestnye ada orang nak tulun urutkan..eheh

Lels-->itulah, ingtkn dah kaku jemari ni, rupanye blum lagi....smlm dah karang panjang2 dah entry..sekali kt rumah tenet buat hal...mencikkknyerrr...

Anon-->AyahSu kah ni?InsyaAllah KakNor akan teruskan penulisan ini..cheewahh..tp tamo la citer sedih...kang menangis lok orang baca kekgi..heeeeeee

Apei Budak Kampung-->Yer, sy akan terus menulis...InsyaAllah.

Nazrah-->masuk pojek satu hal.tp balik umah leh lagi konsentrate tuk menulis..heeeee... tak penah tengok pn sehati berdansa tu. best ke? uhuh..

Nisah-->Lalalallalala.. InsyaAllah.. the rythm tu, dah datang balik dah..kejap jek dia menghilang rupanye..eheh.

Saizul-->Hahahahah...salah. potong 10 markah..

Al-Bima Sakti-->entahlah mengapa Incik Al-Bima. Tiba-tiba jek. Alhamdulillah, skrang tidak lagi kut..gagagagga

Kay-->Bukan tak berapa bagus kay..tak leh konet langsung. Dah repot dah. Dengar kate 2 hari amik masa nak baiki...whuaaa...mlm ni tatau arr dpt online ke idak..hhuhuhu

Intan--> erkkk...tu tak best tan. nnti tak dpt kepuasan dlm berblogging.. Cheewahhh... kekononnye la..

 

Browse