Kalau La Cinta Itu Milik Aku..

Tuesday, December 02, 2008
Pagi-pagi hari lagi budak-budak DBA sebelah buat jamuan makan-makan makaroni. Aku yang pada mulanya nak breakfast dengan oat terpaksa membatalkan niat setelah di sound untuk join sekali.

"Afida Anuar jom arr", sound Apet. Siap sound nama penuh aku lagi tuh! huh! Terkejut den. eheh..

Rajin pulak diaorang siap bawak periuk besar lagi masuk pantry. Apa pun mekasih la Apet as ketua chef dan Ijan as tukang masak yang sudi buat makaroni tu. Sodaapp, aku siap tambah 3 kali dengan tak malunya, heeeeeeeeeeeeee. Sah tak gi lunch la aku tengahari ni.

Semalam aku berangan. Berangan untuk terbang tinggi dan gapai bulan, kejora dan musytari yang membentuk smiley face di langit tu. Huh..subhanaAllah.. keajaiban alam ciptaan Yang Maha Kuasa. Namun semalam angan-angan aku tu aku kira lagi tinggi dari gapaian ciptaan Allah itu. Aku rasa la. Haihh, aku ni degil la. Orang utaqra kata 'ketegaq'. Hari tu dah terbang tinggi. Dah jatuh gedebak gedebuk apa bagai. Dah rasa sakit yang amat!!! Tapi ni nak terbang lagi.. haihhhh.

Tapi.... best arr terbang tinggi-tinggi ni.. eheh!

p/s: Kalau aku ditakdirkan jatuh lagi kali ni, aku kene prepare payung terjun arr awal-awal. Baru la tak rasa sakit sangat, kan? kan?
huh!

Until next entry..

WaAllahualam
Wasalam.

9 comments:

Tirana said...

Never give up! hehehe... Sekali jatuh, bukan bermakna setiap kali akan jatuh kan?

Perasaan cinta itu sebenarnya milik semua orang.. Ia ada dalam diri kita..Mungkin belum masanya untuk kita serahkan cinta itu pada seseorang..

khairi said...

Seperti luahan seorang yang sedang bercinta..

Afida Anuar dilamun cinta?


*touchy*

*;p*

nhy said...

hbs dh fida, seme dok tanya "dilamun cintakah kamu?" ;p

jatuh tduduk tu penangan makaroni td ek? huhu. . jap lg mkn lg next round. tggu intan bg signal k ^_^

fida: "Tajuk je camtu. Isi takde apa sgt pun."

Ek? (^o^)v

Afida Anuar said...

Kak Tirana--> Betul2..InsyaAllah kali ni Fida terbang elok2..supaya tak jatuh lagi..eheh..
hurmm..mungkin belum tiba masanya lagi kut kak tirana:)

Khairi-->yer ke? alamak...kantoi..hahaha..takde arr..jangan dikaburi dengan tajuk yang tiada makna itu khairi..heeeee

Nisah-->eheh..mungkin penangan makaroni pagi tadi kut nisah..huh..dh abes second round dah.. burpp. opsss..eheh..
Alhamdulillahh..

khairi said...

ahaksss..

entry ini luahan luaran..

saya baca sampai ke dalam.. hati hati menulis keh keh keh..

anyway, sapa jejaka tu fida.. orang kedah ka?

hehehe

Afida Anuar said...

MasyaAllah, sampai ke lubuk dalam sana ditafsirnya entry ini.. ingatkan takde orang paham maksud dalamannya yang tersirat..eheh.. syabas inspector khairi sahab! heeeeeeee

hurmm..anggap lah ia seperti pokok..kalau tak digoncang, manakan ia bergoyang..erkk.

Khairi said...

ahah.. org bercinta sememangnya begitu..

udah kena pd diri sendiri ditepisnya ke pokok-pokok ekekeke..

:p

seronot plak sakat pida..

baanu said...

hahhaha...
cinta???
wats goin on here..kak fida?

Afida Anuar said...

Khairi--> Sy tak pernah bercinta pn inspector khairi sahab...cinta dalam hati jek..ngeeeeeeee

Sakat orang mmg la sonok:p

Baanu-->erkk...nothing happens here dear...heeeeeee.
Apple sihat? eheh

 

Browse