Kecoh Kecoh..

Thursday, August 14, 2008
Just wondering, kalau la cadangan supaya UITM buka kuota 10% kepada bukan bumiputera ni datangnya dari Khir Toyo, agak-agaknya la budak-budak UITM yang seolah bangkit dari kubur tu akan bangkit membantah dak?? Ngeeeee

Prof Koh Kay Kim yang ditanya di Buletin Utama memberitahu,UITM sebenarnya dah buka kuota kepada bukan bumiputera ketika BN memerintah, tapi tiada respon dari mereka golongan bukan bumiputera. Tu pun, cepat-cepat TV3 suku potong kenyataan Prof Koh Kay Kim tu. Nak kaber beb. Kang kantoi lak! Nampak sangat isu ni dipolitikkan. Nampak sangat depa-depa ni nak menjatuhkan pemerintahan PKR. Masa pemerintah BN buka kuota ni, tiada pula yang aku dengar budak-budak UITM ni nak bangkit dari kubur membantah. Kenapa??? Sendiri boleh fikir...

Tapi apabila Tan Sri Khalid Ibrahim mengutarakan cadangan..mak aiii, sana sini kecoh. Menteri-menteri UMNO semua kecoh.... dari PM sampaikan MPP kecoh! Relek arr beb, dulu hangpa tak kecoh pun.

Aisehhh aku pulak yang kecoh. Ampunnn...ngeeeee...

Coret-coret di pagi hari..

Sekian, Wasalam..

20 comments:

agHoo said...

"The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort, but where he stands at times of challenge and controversy."

Afida Anuar said...

Woowww...so much kata-kata mantap sejak dua menjak ni Incik Aro:D

Keep up the good work then=))

Palie / Fadhlie said...

sbg bekas pelajar UiTM, i have no comment... hehhe.. xsilap aku dulu pun diorg bantah jgk bile BN masukkan qouta bkn bumiputera, but at that time xdela media ni nak sibuk2 heboh2kan.. thats y la senyap gitu jek.. kali ni mungkin media sengaja heboh2 tu jadi cam issue besar.. just my 6cent... hehehehe

Afida Anuar said...

Owhh, aku tak tahu la dulu pn heboh sebb tak dengar apa-apa. Ko X-uitm ko tau la noo...ngeeee.. dulu ko join perhimpunan membantah ni dak palie?? ngeeee

media dipolitikuskan...
Sampai jadi tikus...huhu

M@YaZ said...

heh .. betul cakap palie .. dulu mmg dah open .. orang UMNO la start dulu. Pastu sekarang buat macam isu tu besar gila. ;)

Dulu mane bleh buat mogok camnih. Kat uia pun tak dibenarkan dulu. hum .. ntah la .. politik ni, susah nak paham

Johanna said...

Huhu..sebagai ex-uitm mmg sy pon x setuju.totally disagree,mesti akan join dorang pi berarak..haha bawa aiman...dulu abu shah kate mic n mca request nk,tp die da tolak bulat2 benda ni..x de lak dgr masuk media bak kata palie...

Kehelan said...

mmg ada bezanya belajar di uitm dan di usm...

skrg sbg pelajar part time uitm... sy rasa sgt seronok!! mungkin merasakan uitm itu bangsa saya yg punya...


fida... kay dh tukar domain (betul ke?).. tukar link eh!!

saizulhafiz said...

haha..tp wpun sapa2 memerintah.yg penting jagn bg kouta tu pd 10%.sebab yg 10% utk universiti lain pn dh byk masuk geng bukan melayu.sib baik uitm ade so balance la bilangan dia.btol x..jom pikir balik masa kita kt u dulu.slain bdk uitm la..so batahla cadgan nk masukkan golongan bukan melayu ke uitm xkira sapa yg memerintah..utk bangsa kita jgak.xkan nk tgk negara sendiri dijajah.kita jadi kuli je..hurmm...wah pjg kalo ni.fida ampun..

Afida Anuar said...

Ajat-->dulu klu kat UIA isi borang nak masuk puteri UMNO memang dialu-alukan. Puteri UMNO selamba badak je bermaharajalela dalam kampus. Tapi..... kan kan?? ngee.. sensored, kene banned jadi titik2 pulak!. Adehhh

Mumi Jo-->Sy pun mami, personally mmg tak setuju gak tentang perkara ni...tapi tu la..ngeee.

hahaha bwk aiman ek? nnti klu mumi lenguh nk dukung dia, biar sy dukung ek..ngeee..


Kay-->Owhh Kay pn X-uitm ke, ingtkan USM je..

Ok kay, nnti sy tukar link:D

Saizul-->Bravo-bravo saizul... aku pn dok sokong personally, aku rasa ada udang di sebalik nasi goreng la MB Selangor wat cadangan ni. hurmmm...

kay said...

tak ex-uitm lg aar.... sedang lg nih...

diana said...

tol tu...aku ex uitm di hatiku...jgn bg dorg masuk pak abu shah..i lebiu pak abu..:-P

Afida Anuar said...

Kay--> Owhh buat master kt uitm la ni, ala dekat je rupanye kita ni kay:D

Die-->i lebiu diey..gagaggagga

nhusna said...

ahaks..tringat maser kt uia dulu..prnh diajk masuk puteri UMNO..tp biaser la jwpn wajib.."sory,i'm not interested"..heheh

Afida Anuar said...

Haha, husna diajak? akak lalu, dia pandang pun. Tak ajak langsung. Dah nampak cop kut kt muka akak ni puteri islam sejak zaman sek dulu. Bukan puteri UMNO..ngeeee

agHoo said...

time MRSM dibukak kouta 10% tuk bukan bumiputera xde kecoh pon huhu..

agHoo said...

penghapusan sbjek arab,tasawwur..
tudung xdiwajibkan malah diwajibkan pakai seperti mak datin yakni diangkat sebelah tuk dipakai ngn keronsang menampakkan sedikit bentuk tubuh di MRSM suatu masa dahulu oleh datuk nazri.. kenapa tidak dipertikaikan??

Afida Anuar said...

Itu lah aro..entah lah, kang aku coret lebih2 bab ni kang dicop blog politikus lak..

Zaman dah berubahhh Aro..dunia dah majuuu...

Mud said...

Fida, post pasal shahrizat pulak..apela ajak berjihad menentang DSAI?

Dia tau ke jihad tuh ape? dgn anak kalah DSAI kalah, nk lawan bapak dia pulak..hehehe..

Mud said...

http://rockybru.blogspot.com/2008/08/ah-shahjihad-jalil.html

Afida Anuar said...

Itu lah Padil, ingt ari tu nak post pasal jihad si shahrizat ni gak. Tapi takpe la. Takut nanti terlebih kutuk lak dia..ngeee

 

Browse