Belaian Pagi..

Monday, August 11, 2008
Monday morning... arghh ada apa dengan Pagi Isnin ini? Yang ada hanyalah sedikit rasa malas untuk datang kerja. Sedikit ek Fida?? hahaha Sebenarnya banyak, tapi bila diterjemah ke alam nyata, sedikit pulak jadinya. Ngeh ngeh ngeh! Hari ni redup pagi mengintai malu dan sinar mentari pula tidak begitu galak menyinar. Kombinasi yang begitu ideal lantas berjaya menghasilkan suasana pagi yang begitu nyaman sekali membelai diri. Huh!

Hari Sabtu baru ni aku dan kawan-kawan sempat menghadirkan diri ke kenduri kahwin Wan dan Faheem. Tahniah diucapkan buat kalian. Moga perkahwinan kalian diberkati dan diredhai Allah sehingga ke akhir hayat. Nak cerita panjang lebar, Ajat dah citer lam blog dia, Yus dan Hid pun sama. Apa kata korang jenguk blog depa. hihi, siap ada gambar lagi tu. Aku bukannya tidak mahu mengepos gambar-gambar hari kejadian di sini, tapi jurugambar professional Satyam iaitu Ajis masih belum mengirimkan sebarang gambar lagi. So sabar je la..huhu. Cuma ni yang sempat aku cilok dari Ajatnye blog. Ampunn Ajatt...



Awal-awal pagi, kitaorang satu team dapat email dari kitaorangnye Reporting Manager asking us to attend training which is related to other domain; telecommunication. Ok la, kira macam semangat jugak la sebab lain dari bidang kitaorang. Sekali masuk, trainer yang diimport dari India tu cakap bab Software Testing jugak! Basic!! Whuaaa... Apa lagi layannn je la.... Ok la, boleh refresh balik...tapi dalam masa yang sama...mengantukkk maaa..

Luckily, Sujoy Kumar Khan..that guy had a lot of experience in many kinds of projects. Testing project basically. So somehow, it gives us a new dimension and new experience in the way of thinking and the way of seeing the world of software testing. Cheewah, kasi ayat manthopp sikit.

Ok jugak la, dari self study... hihihi... only 5% self study, the other 95% jumping from the other site to other site...Erkk 5% ke?? hahahahaha.

It seems almost there to the full stop. Got nothing to say anymore. Hurmm.. I guess so. Got many things to do afterwards. Until next entry then....

WaAllahualam
Wasalam.

4 comments:

M@YaZ said...

macam ku kenal gambar itu~

Afida Anuar said...

kan dah ckp cilok dr konye blog.. siap mintak ampun lagi tu sbb cilokk..ekekek

Al-BIMA SAKTI said...

sunday morning ramai orang macam tu. kenapa ek..?

hmmm... sekali pandang gambar tu, ada seorang yg macam kukenal. dua kali pandang, dah tak kenal plak. (lupakan aje!)hehehe...

Afida Anuar said...

sunday morning?? monday morning Encik Al-Bima..itu la, mayb sebab wiken tu dah cuti 2 hari. Nak gi keje hari Isnin tu terasa malas semacam aje..ngeeee

whuaaa, siapakah gerangan yang Encik Al-bima kenal-tak kenal plak tu..

sy ingt nak lupakan aje, tp nak tahu jugak la, kalau Encik Al-Bima nak bagitau..hehehe

 

Browse