Aku dan Doktor Yang Hensem

Thursday, August 07, 2008
Sejak masuk bulan 8 ni, aku rasa something weird. Seperti aku miss something. Besday member baik aku ke? Besday dia 18/8 ni. Lambat lagi. Habis tu apa yang aku miss?? ..still unknown. For past few days ago I keep pushing my brain to think and think that thing. But still...no result. What the thing in the world that i missed??? Remained unexplained....until just now.

Aku....baru saja teringat, 6 bulan 6 hari yang lalu aku telah membuat temujanji dengan doktor Cina yang sangat hensem untuk follow up akunye condition. Dan 1hb August,means seminggu yang lepas ..aku sepatutnya berjumpa dengan doktor tu untuk apdet perkembangan semasa penyakit yang tidak sakit ni. Tapi aku lupa.. dan of course la aku tak pergi pun hospital tu.

Tu la, sape suruh buat follow up selepas 6 bulan. Kalau 3 bulan aku ingat lagi kut. Ni 6 bulan selepas itu, dah bermacam-macam mak nenek masuk dalam kepala ni, sampai kan hal check up aku yang simple tu pun aku boleh lupa.
"Fida..Fida..pasal UFO, makhluk asing, dan benda yang entah apa-apa tu boleh lak dia ingat!", suara itu bersuara tiba-tiba.

Masalahnya bukan aku lupa. Cuma aku tidak ingat dengan jelas exact event yang patut aku buat. Sebenarnya baru 2,3 hari lepas benda ni bermain di fikiran aku. Tapi itu la, it's already late. Haihh!!

Yer.. yer.. salah aku.
Aku tak buat reminder.
Aku tak tick kat kalendar
Aku tak letak sticky note kat akunye PC dan board.


"Ala, check up tu bila-bila masa pun boleh pergi. Rilek la weh"

Fida nak sedapkan hati la tuh!

Heh!

p/s: Ni musti kes kehenseman doktor cina tu tak berbekas di hati aku. Kalau berbekas, semustinya setiap hari aku membilang hari dan tidak sabar-sabar untuk berjumpa dengannya... Pulak!!

Kes kehenseman doktor cina yang tak berbekas di hati pulak di persalahkan. Adehhhh!!!

Moral of the story--> Kehenseman itu penting, tp kalau kehenseman itu tidak tercalit walau sekelumit di hati ini, tiada guna jugak.
FIDAAAAAAAAAAAAAAA.. MUNG KOYA NIIII ??!!!!

Hihih, gurau je la.. Ok, moral lain dari entry ni, kehenseman itu penting, tapi ada lagi part yang lagi penting iaitu hati. Hensem rupa saja tiada guna, kalau hati tidak hensem. Tidak mengapa kalau tidak hensem rupa, tapi make sure hati tu hensem. kan kan? Baru boleh membuat hati itu tercalit! Ngeh ngeh ngeh. Haih..aku merapu lagi part moral of the story ni!!

Ok ok, we go for moral of the story yang sebenar. Wajib buat reminder kalau kita jenis yang pelupa. Lupa tentang apa saja, tarikh penting ke, event ke, number ke... Conteng la kalendar ke apa ke, or put sticky note kt PC ke, kt board ke, agar dapat ditatap tarikh-tarikh penting or apa-apa saja yang event penting yang bakal berlaku setiap hari. Baru tidak lupa! Bagitau orang terdekat agar dia pun dapat remind kita sama, dan kalau sakit, wajib pergi jumpa doktor. Jangan dipandang enteng rasa sakit itu!

Aku yang pandai menasihati orang..lalalalalalalalalala...

Sekian coret-coret di petang hari. Pandang ke hadapan, baru ada kemajuan! Semoga bertemu di entry yang lain pula..

Wasalam

18 comments:

Kehelan said...

hikhikhik... fida ckp pasal appointment ngn doc br teringat... bln 10 ni nk kena balik kuantan... appointment ngn ENT HTAA... kna wat reminder dlm hp...

apa guna ada tepon kalu tak reti guna reminder... bkn kay yg kata... kawan yg kata...

uhukuhukuhuk

mud said...

sy hensem hti..wakakka.

Afida Anuar said...

Kay--> Owhh apakah itu ENT HTAA?
Yup..itu la sleknye, x buat reminder. Sy lak kay buat reminder lam tepon tuk mengingati besday sendiri jek..hahahhaha

Mud--> setuju setuju. Padil mmg hensem ati.

anilsam said...

ear nose n throat spital tengku ampuan afzan la cek fida oi. kihkih aku lak tlg jwbkan. ye la lama dah tak tempek apa2 kat cni..

kay said...

tq2 cik arelene tlg jawabkan...

Afida Anuar said...

Mas--> TQ Mas, Serius aku tatau short form hospital tu. Aku mana familiar ngn hospital kt kuantan, aku tahu. HBKT je. hihih

Kay-->hhehehheheh

agHoo said...

mung koyyaaa nih!!!hehehe

Afida Anuar said...

Sekali sekale koya...Ok je wase...ngeh ngeh ngeh..

Kehelan said...

mana ada HBKT dh... tukar sudaa maa!!!

Afida Anuar said...

HBKT Hospital Besar Kuala Terengganu suda tukar??
Ke HBKT mane yang cik kay maksudkan ni?

ke HBKT Hospital Besar Kuantan Timur??hiihhi yg ni sy reka..

Kehelan said...

kuala terengganu laa...

nama dia skrg amik nama intan zaharah ke amik nama permaisuri agong... tak ingat aaar

Afida Anuar said...

Owhh ye ke??? dah lame sy tak balik terenggganu. tatau lak dah tukar..ampunnnn.....

Kehelan said...

kompem laa tak leh balik negeri... :p

last sekali smpi hospital tuh 1/6/08, ada kematian...

alfatihah!

Afida Anuar said...

Al fatihah... owhh Biasa jugak la ni pi Trg..

huhu, itu lah, dah dekat 3 bulan tak balik..harap2 tak kene buang negeri lagi..huhuh

mud said...

dok tgk ke list org kene buang negeri?
Bukanke fida tersenarai?

Afida Anuar said...

Alamak!!!. ye ke? doh kuor ek senarai orang kene buang negeri, nama sy ada sekali!!!
huhuhu
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kehelan said...

bwk2 laa balik negeri!! beli tudung byk skit kita nege sini

Afida Anuar said...

Itu la, klu ikut hati mmg tak sabo nak balik negeri. tp kerana tuntutan tugas dan cuti yang terhad..ngeh33.. terpaksa ditangguhkan dulu la balik kg tu..
wahuaaa, cik kay rupanye bisneswoman...tabik spring arr sy..

 

Browse