Nak Kahwin!...Nak Kahwin!...

Saturday, March 19, 2011
"Nak kawin!!.... Nak kawin!!"... buat gaya hentak kaki macam budak kecik yer.. hehe.

Itu sahabat baik saya punya gaya. Bulan 8. Tahun lepas. Nak kawin punya pasal sampai hentak-hentak kaki. Abaikan gaya dia tu sebab dia memang macam tu. Waktu tu beliau belum kenal pun lagi dengan bakal suaminya. Berjumpa pun belum.

Alhamdulillah. Jodoh beliau Allah mudahkan. Semalam beliau selamat diijabkabul dengan suaminya. Didoakan beliau dan suami kekal bahagia hingga ke alam syurga. Ameen.

PS: Moh kita ke Perak yob! Jamu nasi minyak sahabat saya yang hentak-hentak kaki nak kawin tu.. he he he..

28 comments:

senyumSOYA said...

hihii..nak tu dah lma..tp kawen tu yang belum~ hihihi..

Adinda Amy Sensei said...

kawinnnnnnnnnnnn....hehehhe

nurkass said...

alhamdulillah..
dah sampai seru kwn fida tu..
semoga bahagia ke akhir hayat..

ate...ke perak la ari ni ye..hehe..
take care..

Pn Kartini said...

Assalamualaikum..:):)

erkkk!!tersedak akak pagi2 nihh!!
Ingatkan fida yg hentak2 kaki tuuu....kurusssss semngat jap!!

pe2..slmt pengatin barulah yaa utk kwn fida tu..
drive elok2 ke perak tuu!:):)

Bijen M. said...

Apa barang nasi minyak yob.
Trend sekarang nasi putih sudah.
Tak pun nasi ayam je.

nur amalina said...

btw...klaka if imagine kan gaya hentak2 kaki tue...please say my regard to her n congrates...!!!

aliff muhammad said...

Afida,

hu!hu! lawaklah rakan awak tu.

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Teman ingatkan Yong Fida yg beriya2 bebenor nak kahhwin. Berdegho darah teman, alamat katuplah `blogspot` "Never Give Up On A Miracle". Tak dapatle kite berlabun lagi weih! Isyy betoi ke oghang Peghak ghope tu gayenye? Isyy buat malu kompeni teman je. Idak ke ghuntuh gelegor serembi ghomah mun di bentak2 dari bulan 8 tahun lepaih sampey skrg? Tak ngapelah Yong, ape2 pun AlHamdulillah bile udah diijabkabulkan tu lege le kesudahan ceghite moga selamat le ke anak cucu! Ate ke Seberang Perak lagi ke kome ghamei2 berjamu nasi minyak ye? Bismillah sajelah cuma pesan teman kat pengantin, jangan sampey tak kijak tanah pulak lepaih ni. Wassalamualaikum
p/s (gh=r), (labun=sembang),(mun=kalau),(kijak=pijak)

masz14 said...

adoiii... laili hentak2 kaki macam tu ke fida oi.... dasyat tul si laili... Alhamdulillah tercapai jugak hasrat dia...

mamawana said...

Assalam,

Yg selamat bertemu jodoh..semoga bahagia ke anak cucu.

AL-BIMA SAKTI said...

assalam Fida,
yg dicari blum tentu ditemui. yg ditemui blum tentu dimiliki. kekadang yg tak dicari, itu yg sehati...

yg bertemu jodoh, selamat berbahagia dan selamat hendaknya...

IMANSHAH said...

mai singgah ipoh mai

Afida Anuar said...

SenyumSOYA-->InsyaAllah..satu hari nanti, bila dah smpai masa..ok?;)

Amy-->aii amy, mcm tak sabau je..hehe

Kass-->Alhamdulillah..iyer..teman dah balik pun kass...hehe.

Kak Tinie-->Waalaikumusalam kak tinie...idok ler fida nak hentak2 kaki mcm tu kalau nak kawin.. fida kan ayu gitu...he he he..Alhamdulillah,slmt sampai smlm. Kami pi ramai2, sewa van..seronok!

Bijen-->Nasi minyak ada..nasi putih pun ada...nasi ayam...gua tu lu punya!..ok bijen...ekekkee

Nur amalina-->tu baru imagine. cuba berlaku kat depan betul2..hehe

Aliff-->Aliff, dia memang ada sense of humour. Even waktu kenduri dia semalam pun banyak kali buat lawak..adehh..dah jd bini orang tu!..mmg terhibur la suami dia..

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt. Tajnur!....hehe. Lawak la Tajnur, kena baca 2 kali komen Tajnur ni baru faham...haha. Teman bukannya orang perak..setakat yop,teman,ate, kome tu tau la.. haaa, dapat lagi vocab perak.. labun,mun,kijak(muni tak ajar pun ni..hehe)...

Haaa,mmg dia orang Perak! takdak apa yang nak dimalu eh..hehe..Tapi idok ler dr bulan 8 hari tu dia hentak kakinya Tajnur...haha..satu malam tu je depan kitaorang. Tapi idok ler teman tau kalau belakang kitaorang dia memang hentak kaki setiap hari..hahaha,Itu ler pasai. Baru ni dah ke Perak. Smlm ke Perak lagi. dah hafal dah sket2 jalan kat Perak ni.Lepaih ni senang la teman kalau Tajnur jemput teman ke Perak,insyaAllah teman tak sesat....hehe(perasan!);)...

Masz-->hehe, mcm ko tak kenal leli masz. Aku masih ingat lagi gaya dia, K.sal n mardhiah ada jadi saksi... Smlm pun waktu kenduri.. leli tetap leli. Tak berubah walaupun dah jadi bini orang!..hehe

Mamawana-->Assalam mamawana..Ameen, mudah-mudahan begitula.

Al-Bima-->Waalaikumusalam Al-Bima, ahaa, kehidupan ni begitulah al-Bima..apa pun. Apa pun,moga berbahagia..

ImanShah-->Alaaa,lambat la shah jemput.Dah balik putrajaya pun. Smlm pi tak sampai Ipoh pun. Takat telut Intan ja...lain kali eh

Afida Anuar said...

Tajnur, insyaAllah kalau dah sampai jodoh teman satu hari nanti, never give up on a miracle ni teman tak katup, cerita bab rumah tangga pulak ke. Ke gane? Tp kena mintak izin dengan suami jugak kan nak tulis blog? huhu. passion teman adalah menulis, menulis dan menulis:D, harap2 sapa pun dia, dia izinkan.

melainkan kalau teman dah tak dak atas dunia ni.. Allahualam la nak jadi apa dengan Never give up on a miracle ni... terbiar mcm tu je la kut.

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Isyy, kalo udah kawin, usohle pikior jejauh, dialah `miracle` dlm hidup Yong Fida. Tukor jelah tajuk, `At last, we give up on a miracle` Mengkome berdua sajelah yang menulis! dok gitu weih...
p/s mengkome (plural), kome (singular)

Afida Anuar said...

Idok ler teman pkir jejauh sangat, cuma dalam hidup ni ada sekali sekala pkir jauh tu datang.... ye la, orang kata merancang...

a'aa...miracle... sedang menunggu jawapan 'miracle':)..

ohh first time teman dengar 'mengkome' ni, okeh lepas ni boleh praktis guna..

r.o.l. said...

"Nak kawin!!.... Nak kawin!!"... kerana kawin itu perintah Allah dan sunah Nabi :-)

Afida Anuar said...

r.o.l..:D...
InsyaAllah...dah nama pun manusia, kahwin adalah salah satu dari fitrah..

r.o.l, doakan..

Kamsiah said...

hehe..ada jugak yg mcm tu ya...mcm budak2 nak gula2

r.o.l. said...

Insya-Allah, afida. Berniatlah dengan ikhlas, kerana Allah. Dan berusahalah menjadi calon yang baik, yang dicari-cari dan diidam-idam. Permudahkan jodoh hambamu Afida, ya Allah, dengan seorang yang beriman, penyayang dan berisitqomah.

Amin.

Yan said...

Akak tunggu fida. jgn lupa jemput ye.. Pasti akan datang. sure..

Afida Anuar said...

Kak Kamsiah-->ada kak kamsiah..kawan saya tu la. Mcm budak2 nak aiskrim pun ada.hehe

r.o.l-->Ameen..Ameen..Ameen..mekasih rol.. moga Allah rahmati hidup rol dan zaujah sekeluarga hingga ke alam syurga.

Kak Yan-->InsyaAllah kak, ada umur panjang saya tuk buat kenduri pasti saya akan jemput.

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..jodohnya dipermudahkan..semoga kekal berbahagia sahabat awak tue sehingga ke akhir hayat

SaH@bAt said...

hmmm. bgs gak idea tu. hentak2 kaki nak kawin. bole apply ni.hehe :-)

shameel Iskandar said...

moga rahmat dan redha Allah memayungi rumah tangga sahabat afida.

p/s = dtg perak kt mana tu. ipoh ke.

Afida Anuar said...

Sahrom-->Aminn..mudah-mudahan mcm tu la sahrom..

Sahabat-->Ok, malam ni start hentak2 kaki eh...sahabat. Haritu tanya tak jawab, sahabat ni..lecturer UIA ke? Main teka2 pulak yer..hehe.

Shameel-->Aminn..shameel,didoakan pun begitu juga. Tak sampai ipoh pun shameel, teluk intan je. haaa, shameel kat ipoh kan? cikgu imanshah pun kat ipoh jugak tu.

Sham said...

lepas ni hentak2 kaki lagi:nak anak...nak anak...!

Afida Anuar said...

haha...kita tunggu dan lihat yer sham..

 

Browse