Bakal Isteri, Bakal Ibu...

Wednesday, March 09, 2011
Nak balik petang tadi, team mate saya, Andrew wish saya 'Happy Women's Day' thru office communicator. Oh... Hari Wanita Sedunia eh?

Saya balas... "I m not yet a woman la Andrew, i m still a girl!".. he he.



PS: Nampaknya penulis memang seorang yang tak sedar diri. Dah layak jadi bini orang, jadi mak orang, tapi mengaku girl lagi konon. uweek:P


22 comments:

Kamsiah said...

salam ...
hehe fida...Insya Allah title girl tu akan bertukar menjadi women...

IMANSHAH said...

salam

wahaha bila tu nak masuk hospital beranak?? ahha

jgn marah gurau pagi rabu

Afida Anuar said...

Kak Kamsiah-->thanks kak..doakan eh, insyaAllah panjang umur.

Shah-->Salam.. pagi rabu yang biru..haha..
Hmmm..bila eh? lepas kawin la:P

natni said...

kfid kn org da explain smlm...
cm xde beza je girl ke woman ke
at the end pegi toilet sume masuk ladies...

pehe dop, bai~
;D

nahmy said...

its depend to the eyes of the beholder...klu girl maka girl la dia...klu mokcik...maka mokcik le dia

nurkass said...

haha..
terimalah hakikat cik fida ku sayang...hahaha

insyaAllah tak lama lagi tu nanti..bakal isteri..bakal ibu...i like..

r.o.l. said...

Girl at heart, but woman in her wisdom, no?

sahromnasrudin said...

assalamualaikum sahabat..

teringat kat satu lagu tuer..sape ntah penyanyinya

"i'm not a girl..not yet a women" awak tau sape nyanyi...

daisy said...

tetiba aku rasa cam nak nyanyi lagu britney spears.lalala~

shameel Iskandar said...

menunggu dan menanti title girl afida bertukar jadi women juga ni. mudah-mudahan amin.

Dunia adalah perhiasan dan sebaik2 perhiasan ialah wanita yg solehah.

Adinda Amy Sensei said...

bile saatnya nk jadi isteri orang ni kak..hehe...moga bahagia ek

Pn Kartini said...

Assalamualaikum..:)

Tak pe....
Janji hati bahagia...!:)
Namun...
moga ketemu jua suatu hari nanti..
;);)

tajnur said...

Assalamualamualaikum wbt
Status bukanllah sesuatu yang penting tetapi atas yg lebih penting adalah dasar kerja2 yg dilakukan! Lihatlah As`habulKahfi, mereka merupakan yg Allah SWT gelarkan sebagai pemuda2 w/pun sudah berusia 300 tahun Masihi atau 313 Hijrah. Mrk ada mesej dan kerja2 krn mengikut perintah Allah SWT malah Allah tambahkan iman ke atas mrk. Surah AlKahfi:13إِنَّہُمۡ فِتۡيَةٌ ءَامَنُواْ بِرَبِّهِمۡ وَزِدۡنَـٰهُمۡ هُدً۬ى sesungguhnya mereka itu orang-orang muda yang beriman kepada Tuhan mereka dan kami tambahi mereka dengan hidayat petunjuk.
Begitu juga dengan Saidatina Aisyah r.ha menjadi mufti dan ahli majlis syura` mewakili kaum wanita pada usia 15 tahun. Muhammad AlFateh telah menjadi ketua panglima perang menawan Kota Istanbul ketika berusia 18 tahun, yg mengukirkan sejarah setelah berabad lamanya gagal ditawan! Apa yang penting, usia yang kita lalui mesti buat sesuatu terutamanya utk diri kita agar ada kesan peninggalan utk kita hadapi di hari Muka! Wallahualam.

Afida Anuar said...

Intan-->dok pehe.. bye...hehe

Nahmy-->Rasanya girl la nahmy..heheh

Kass-->haa,me too like. InsyaAllah.Doakan eh kass..

R.o.l-->hmmmm..maybe..hehe

Sahrom-->Waalaikumusalam sahrom..haaa, saya tau!..saya tau!..britney spears!..hehe

Daisy-->ohh... baru teringat!..

Shameel-->Saya pun menanti gak ni. Amin... moga2.

Amy-->lepas akad nikah la kan? hehe..

Kak Tinie-->Waalaikumusalam kak tinie. hehe, InsyaAllah..amin. heee, ada la juga bahagianya kak.alhamdulillah..

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt. Tajnur!..Allahuakbar..tak tahu la. Cuma yang pasti, rasanya masih belum mencukupi utk hadapi hari muka. Entah2 belum sempurna pun lagi.Allahualam.. sedang mencuba/berusaha.... pohon Allah bagi kekuatan bagi kemudahan dan segalanya..

PS: 28 tahun masih a girl! buat malu kat badak sumbu je saya ni. badak sumbu? apa2 je la, he he..:D

sumanje said...

salam ziarah...
nice post...em.....
malu pulak kali nie sumanje nak komen...em..
em.....em...
em...
Jemput singgah sini...

miss you sis..

Afida Anuar said...

Su manja...

haaa, kenapa malu pulak sue?, ni mesti ada apa2 ni..hehe.

miss u too dear..

Park Young Shake said...

yup kat Pondok.... dulu

Mutiara Bernilai said...

salam pagi Afida,

:)

Woman, tanpa sedikit sense of Girl-ly, tak besh!

Ibarat Keibuan tanpa sifat keanak-anakan, bunyi mcm x logik.. tp, seorang ibu kena juga ade sifat keanak-anakan, dgn tu mudah nak amek hati anak2 :P


Kalu 'girl' leh jd mcm ala2 nakal sket kan? eheh


syg slalu~

Selamat hari wanita syg..

nur aisya humaira said...

Assalam kak..:)
sesekali perasan muda, bagus jugak...:)
selagi tk jdi ibu, jiwa sentiasa muda kan??keke..:)

kak ummumasyitah said...

assalamualaikum Fida
masa baca tajuk entry Fida ni,
membuatkan akak suspen sekejap,
betul kata kak kamsiah tu
inshaAllah, tak lama lagi,sampai masa dan ketika utk Fida tukar title pula.sesekali kita raa muda itu memang bagus utk kesihatan kita,kan Fida

aliff muhammad said...

Salam,

Afida,

Alip doakan kamu bertemu jodoh dan dapat tukar status segera :)

Afida Anuar said...

Pak Shake-->ooooo...

Mutiara-->hehe..tu la, boleh jadi nakal2..tp asyik kena tegur je!..hehe..

selamat hari wanita juga dear...

Aisyah-->Waalaikumusalam dik..klu dah jadi ibu pun, berjiwa muda apa salahnya iyer dop?:

Kak Ummu-->Waalaikumusalam kak..InsyaAllah..moga2.. mmg pun kak, rasa mcm...ceria je..cheewah.

Alip-->Salam... Alip, terima kasih. Afida pun doakan yang sama untuk Alip;)..

 

Browse