Tagwood.. Kayu Label atau Label Kayu? Erkk..

Tuesday, February 17, 2009
Malam ni aku ketandusan idea untuk meneruskan contengan merapu di atas 'kanvas putih' ni. Lantas selepas menonton cerita 'Spek Mata Besar' untuk episod yang terakhirnya, aku berkira-kira untuk melayan plan 'melompat-lompat'. Sekadar permulaan aku kira. Elok ada permulaan daripada tiada langsung. Alhamdulillah, ada insan jauh dari Kulim dan Singapura yang sudi membantu. Erkk... ni bukan plan melompat parti yer.

Apa pun, memandangkan idea untuk meneruskan kemerapuan sudah kontang, apa kata aku setelkan tag dari Kak Tirana.

Instructions:
  • Go to your photos folder in your computer.
  • Go to the 6th folder of photos.
  • Go to the 6th picture in that folder.
  • Put the picture on your blog and description of it.
  • Invite six friends to join the challenge.
  • Link them in your blog and let them know they have been challenged.
My answer
Gambar ni diambil pada hari mak aku mendapat cabutan bertuah ketika jamuan guru akhir tahun di sekolahnya. Dapat tv uuu.. Sampai rumah jek, terus model-model kesayangan ni nak bergambar. Yang memakai baju kurung kaler pink tu merupakan adik bongsu aku, Syafiqah Huda. Huda ni baru darjah 1. Banyak cakap, dan tak boleh simpan rahsia. Apa-apa aje yang aku bagitau dia, nanti musti dia... " MAKKK, KAK NOR KAN..bla bla bla...", habis, sengih jek la aku bila mak aku tahu. heee.. Owh ye, dan Huda memang suka senyum tutup mulut. Maklumlah, gigi Huda banyak yang rongok kat depan tu. Kalau senyum nampak gigi, pasti tak cantik jadinya. Kan Huda? eheh.

Dan adik aku yang kedua bongsu, yang memakai baju warna merah tu, namanya Aida Nabilah. Tahun ni Nabilah baru masuk darjah 3. Dengan aku, Nabilah agak manja sedikit berbanding Huda. Nape entah. Dan Nabilah pulak memiliki gigi yang agak cantik dan tiada yang rongok. Aku rasa, pasal tu la kut dia gelak sampai nampak kesemua giginya. Eheh..

Lupa pulak yang aku sedang di tag. Okay, pilih 6 orang untuk buat tag ni. Readyy??

The winner goes to...

1. Incik Muspa bakal bapa mithali
2. Incik Nuar bakal bapa mithali
3. Incik Aizat bakal bapa mithali
4. Incik Khairi Bakal bapa
5. Cik Halimah bakal isteri solehah
6. Cik Kay bakal isteri solehah

Tag untuk bakal-bakal bapa yang tidak sabar untuk menimang anak dan bakal-bakal isteri yang tidak sabar untuk menjawab tag..eheh.. (Kay, kali ni letak nama kay yang last sekali..heee)

Apa pun, aku masih punyai banyak tag yang pending, terutama dari Halimah, Kay, Cik Toin, MissDeeno, sapa lagi ek, ada masa nanti, aku buat satu persatu ek?..erkk yer ke? heeee...

p/s: Nampak tak jenama tv tu cap apa? TAGWOOD... Kalau diterjemah, jadi kayu label kah? Atau label kayu? erkk..

Till then..

6 comments:

Kehelan said...

uish... Fida pun dh main lompat katak jugak ke???

takper2... utk kebajikan diri sendiri...

kalu kita tak pikirkan hal kita sendiri, siapa lg?

moga berjaya!

Tirana said...

Amboi..cepatnya jawab tag...cayala Fida..hehehe.. Apa pun terimakasih kerana sudi menjawab..

Afida Anuar said...

Kay-->erkk..ada orang mengajor melompat kay..tu yg cuba tu..orang kata terai test market..heeee..

Kak Tirana-->Sama-sama...plannye taknak apdet blog pn smlm akak,tp dah kene tag n rasa rajin pulak nak buat...erkk...

:.Yus.: said...

bestnye dpt tv free..hehe

Afida Anuar said...

Heee..best tu mmg best yus..tp letak lam bilik mak n ayah..diaorang la sonok..uhuh

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes

 

Browse