Pemergian..

Thursday, February 05, 2009
Aku tidak pasti sama ada entry ini merupakan entry terakhir aku. Harapnya entry terakhir untuk minggu ni la. Kalau dah ditakdirkan ini adalah entry terakhir aku...erkkk..

Selepas hari ni, aku mungkin terpaksa mengambil masa untuk kembali mengetuk-ngetuk keyboard. Mungkin juga minggu depan aku akan kembali. Mungkin. It depends. Depends on me...depends on my strength. Depends on everything. Jika aku masih diberikan kekuatan, insyaAllah aku akan kembali menulis seperti biasa.

Menurut Lan Strife, hari Sabtu ni aku akan bertukar menjadi 'mutant'. Tak tahu la kenapa dia kata pembedahan itu akan menyebabkan aku bertukar menjadi 'mutant'. Anyhoo( ayat Mas), kita tengok la sama ada selepas aku keluar dari hospital tu, aku bertukar jadi 'mutant' ke tidak. Jadi mutant, pastu siap ada super power lagi..amacam?? eheh.

haihhhh... .Fida.. Fida...

Heeeee;-) . Ok then, straight to the point laa, besok yakni hari Jumaat aku akan memulakan percutian dan dengan sukarelanya akan memasukkan diri aku sendiri ke hospital kerana pada hari Sabtu yakni lusa, aku terpaksa menjalani satu pembedahan untuk membuang sejenis 'tumbuhan' .

Bijinya entah datang dari mana, singgah menumpang hidup di dalam salah satu anggota badan aku ni, haihh. Kata doktor, 'tumbuhan' tu mungkin tak bahaya, tapi perlu dibuang sebab takut ia mampu membesar dan tak mustahil tiba-tiba boleh bertukar jadi merbahaya. (ingat lagi test yang aku fail masa pi buat medical check up ari tu? pasal ni la..huhu)

Takut?? Tentu lah aku takut. Risau, cuak semua ada. Kalau orang tengok aku, mungkin cool jek. Tapi bak nasihat teman-teman, let it be. Just follow the flow. Everything will be okay.. really hope so.

Kepada kalian yang datang menyinggah sini dan terbaca entry ni, doakan agar pembedahan membuang 'tumbuhan' itu berlangsung dengan jayanya ek, harap lepas ni, dia tak datang menumpang hidup di dalam badan aku lagi dah. Dan kepada semua... mohon ampun dan maaf atas segala khilaf. Maaf zahir dan batin. Moga kita jumpa lagi;)

Kepada teammate yang sudi mengambil alih tugas aku yang berlambak tu, hanya ucapan terima kasih yang aku mampu berikan. Terima kasih banyak-banyak. Allah saja yang dapat membalas jasa kalian semua di akhirat kelak, insyaAllah.

Owhh yer, doktor kasi aku cuti, agak lama. Aku mungkin balik berehat di kampung selepas dapat keluar dari hospital nanti. Yeayyy.. part balik berehat di kampung tu adalah part yang paling aku nanti-nantikan, eheh. Tapi part operation tu...erkkkk.

p/s: Aku harap, hospital tempat untuk aku tinggal sementara nanti tu, takde hantu-hantu yang suka merayau-rayau di waktu malam. Merayau-rayau kemudian datang bertenggek di tepi katil. huhhhhh!

I'll be here again insyaAllah... pray for me eh. Till then...

WaAllahualam
Wasalam..

23 comments:

Palie said...

semoga semuanya berjalan dgn lancar..

Palie said...

aku pun nk mtk maaf kalo ade salah silap.. :P.. selamat berhijrah ke alam mutant.. jgn lupe smpaikan hai aku kat prof X.. dah juga mutant2 lain..

hantu? errkkk... tu sudah pasti ade.. bertenggek kat tepi katil.. ko tutup muka ngn selimut, die masuk lam selimut plak.. hehehheee... bok miah anto sbb diorg dah x selamat duduk kat niyang rapik.. hehehee

miezi said...

semoga semuanya dipermudahkan.pasti aku merindui blog ini diupdate.Eheh :)
anyway, minor cyst ke?

Tirana said...

Fida..selamat bercuti dan selamat menjalani pembedahan..Mudah-mudahan semuanya akan berjalan dengan lancar dan Fida cepat sembuh untuk kembali aktif di alam blogger.. InsyaAllah semuanya akan selamat..

syahza said...

cik pida... email la kite no hp cik pida.. leh sms masa x online.. email taw.. adihays@yahoo.com

selamat duduk spital.. (dok spital x besh.. uhuk)

semoga tumbuhan jahat itu berjaya dihapuskan...

cayukkk cik pida! im gonna miss u.. hik..

areknee said...

sy rase sy tau kot pembedahan apa yg bakal awk jalani tu.. sy penah alaminye gak.. 2 kali, tp xkena tahan wad la... aritu dtg, aritu gak blk umah... dan operation tu dlm keadaan sy sedar! tp sy xsure dlm kes awk nnti plak cmne...

so nasihat sy, jgn risau2 sgt k.. be strong.. dan insyaAllah sumenye akan berjln dgn lancar & selamat =)

Afida Anuar said...

Palie-->Mekasih palie..weh..bok miah dah takde dah..pndai2 lak ko sebut psl dia..eheh..minat nampak sama itu puaka..erkkk

Miezi-->heee..insyaAllah, panjang umur dan diberi kekuatan akan diapdet, sabar2.eheh...
btw,bukan minor cyst miezi..apa entah nama dia...

Kak Tirana-->terima kasih akak. InsyaAllah semuanya selamat berkat doa akak semua..

Cik Toin-->i'm gonna miss u too cik toin..okey2..nnti cik pida email..heeee..

Areknee-->doktor tu cakap kene bius..tak sedar. dan kene tahan kt wad..whuaaaaaaaaa.. InsyaAllah klu tade komplikasi ari ahad dah leh kuar..Rasa sy punya jenis operation ni lain sket kut dr cik areknee...erkk..entah.. waAllahualam.
InsyaAllah moga semuanya berjalan lancar...

Kehelan said...

rasanya cam baru lg Fida citer pasal operation... dh pun nak smpi waktunya!!

insyaAllah, moga dlm lindunganNya... :) cepat sembuh yek... jgn degil... ikut ckp doktor... makan ubat!!!

diana said...

doa2 moga bejaya ye..dun weri..

unicorn said...

dah jd mutant nanti, jgn laa lupe kan kitorg lak...insya-Allah, rasenye komuniti manusia dah boleh terima kehadiran mutant.jgn terpengaruh sgt mcm dlm filem x-men tu..hehehe gurau je

semoga semua-nya selamat. insya-Allah

Afida Anuar said...

Kay-->Itu la kay, rasa mcm baru lagi bagitau kay pasal hal ni.. dah sampai masa.huhu. InsyaAllah, moga cepat2 smbuh..leh kembali beraksi..eceh..tq kay..

Diey-->doa2 dd...i'm not weri..cuma..heeeeeee. mekasih diey.

Yoe-->Lan yg terpengaruh..bukan aku :p(citer x-men pn aku tak tangok)..eheh. InsyaAllah semua slmt. Thanks..

~ok..tiba masa utk pergi...aduhhh..malasnyerrr...erkk~

Khairi said...

semoga cepat sembuh. kembali sihat selepas ini insyaAllah.

:)

areKnee said...

oo ye ke.. mayb operation GH ngan swasta lain kot.. btw benda yg duk menumpang tu namanya lymph...

:.Yus.: said...

yus doa mg dipermudahkan segala urusan akak n mg cpt smbh..amin

nnt sms blk wad ye..nk p melawat..hehe

nhy said...

Every cloud carry with it a silver lining -- insyaAllah, all will be well ^_^

Dan lps tu makin smgt la kamu b'blog cik fida ;p

kueh bakar said...

semoge kembali sehat..

baanu said...

get well soon kak fida

sitizero said...

kak fida,semoga selamat semuanya!!

Anonymous said...

kak nor..

hope get well soon

we luv u...he..he
peace!

Afida Anuar said...

Khairi-->insyaAllah khairi. Alhamdulillah dah selamat sampai di K.Terengganu petang tadi..(ahad)

Areknee-->sy pun buat kat private..tatau la nape procedure lain ngn awaknye..huhu, depends atas spital kut. erkk....2 minggu lagi nak kene pi balik sana,amik result..huhu

Yus-->hee, sori la yus, masa yus msg tu dah kemas2 nk balik rumah..lein kali la klu masuk datang lawat deh..eheh

Nisah-->tatau la makin smangat ke hape nk tulis blog..ni kat rumah plak asyik tak dibenar buat keje jek..haihhh;)

Kueh bakar-->Mekasih kueh bakar.. bnyk oo kene pantang mkn...tatau la kuih bakar sy leh makan ke idak..heh!

Baanu-->Thanks baanu. Oredi miss u lar..heeeeee

Hid-->Alhamdulillah hid.. smua selamat harapnye.

Ayah Su-->Hopefuli..tp x best rupanya jd orang sakit ni, serba serbi tak leh makan..whuaaaaa...

din said...

selamat ye kaknor....moga yang terbaik untuk kaknor

Afida Anuar said...

Alhamdulillah..ok doh wase skrang. Mekasih Din..

p/s: Mak din ada kol kak no masa kat spital ari tu..

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes

 

Browse