Bahagia Seadanya..

Monday, February 22, 2010
Hari ni Nisah bawa kek lobak ke pejabat. Kek lobak merah bertatah keju. Sedappp sangat sampai saya boleh telan 4 ketul! Owhh banyak betul saya makan. Bukan hari ni saja, tapi saya perasan sejak dua menjak yang lalu saya makan agak banyak! Patut la balik kampung baru ni mak tegur saya dah semakin berisi.Bangga sat. ^_^

Lega juga sebenarnya bila mak tegur berisi tu, takde la seperti balik kampung sebelum-sebelum ni, orang kampung mesti komen saya ni melidi la, cekeding la, kurus sangat la. Sampaikan tok saya siap belek-belek lagi lengan saya, kurus sangat dia kata, nampak tulang!!! Owhh

"Keje sampai tak sempat makan ke?" Ke situ pulak tok saya boleh tanya. Padahal kat sini saya makan cukup je. Lapar, makan. Sebelum kenyang saya berhenti.

Rimas jugak saya bila orang kata saya ni kurus sangat. Padahal saya tengok diri saya kat dalam cermin, pipi maintain tembam. Body pun sama,erkk. Tangan saya dua ketul ni, tak nampak pun tulang. hehe. Tok saya tengok tulang lain kut!...heh

Bukannya apa, kalau nampak kurus sangat, orang tua kata makan tak sampai. Ada yang kata hidup tak bahagia la, jiwa selalu merana la. Berbeza dengan orang yang tak kurus sangat maksud saya orang yang berisi, nampak bahagia kan? Nampak cukup je makan. Tu pandangan orang la.

Bagi saya,kurus ke gemuk ke, sederhana kurus dan sederhana gemuk ke, tak kisah la, bukannya semua tu boleh jadi ukuran kebahagiaan. Asal hati gumbira dan baik-baik selalu, alhamdulillah..Tapi mana orang boleh nampak kan hati kita ni gumbira ke merana ke.

Hati, kau gumbira kan kat dalam sana?erkk...

14 comments:

syahza said...

haaa dh berisi mesti kene beli baju baru..

meh meh bli kat cik toin :D

http://cha2collection.blogspot.com

Afida Anuar said...

Wahh cik toin!! marketing baekk punya..ok cik pida usha skrang jugak!!

Frodo Baggins said...

>>____<<

yg penting sihat!!
kehkehkehkeh ...

owh hati ... jawablah
lu gumbira x kat dalam?
ker nak tambah seketul lagik kek lobak?

Khairi said...

berselera tu orang kata hati bahagia. bahagia seadanya :)

mmm... lawa layout baru awk ni. sy nyer serabut sgt la.

tajnur said...

Salam!
Kalau dah tangan tak nampak tulang, kira baguslh. Kalau nampak nanti, org sebut skeletor mcm cerita `He-man
Kalau dah rasa bahagia, seadanya kira baguslah. Tunggulah saja hari yg dinantikan semoga bahagia... InsyaAllah

Afida Anuar said...

Frodo-->alhamdulillah sihat..hehe. sedapp woo carrot kek tu.Rasanya kalau frodo, pasti telan lebih dr 4 ketul! hehe..

khairi-->layout biasa.yg aritu tak kene dengan jiwa. yg ni baru rasa kene sket. bahagia seadanya. layout awk nmpak serabut sket,tp isi mantap!!

Tajnur-->salam! InsyaAllah.Moga tajnur pun bahagia juga di sana. uishh tak pernah dengar pulak skeletor 'he-man'hehe.. tp klu nampak ala2 skeleton tu, menakutkan la pulak.heh!

unclejoe said...

fuhh makan kek lobak tu... tahniah jugak kat fida sbab masih menggunakan perkataan lobak dan bukan carrot heheheh ... sbb jarang sangat UJ dengan dah sekang ni org guna perkataan tuh ... huhuhuhuhu

hmm jangan makan keju banyak sangat ... mudah dapat pening kepala.. kalaua ada selalu sakit kepala... heheheh (pesan orang tua ni UJ dah tua)

khairi nye blog wp dia sendiri ckp tak menarik layout.. tapi isi nye.. menarik kan.. membuka blog u all pagi-pagi kat ofis kalau tak de kerja .. adalah kemsetian...

salam ukhuwwah..

unclejoe said...

dengar dah jadi dengan
kemstian pun dah jadi kemsetian

Tirana said...

Tak boleh judge samada Fida kurus ke gemok sebab tak pernah jumpa..hehehe

Afida Anuar said...

Unclejoe-->saja memelayukan apa yang orang kita suka mengomputihkan..hehehe.

Owhh patut la. Tapi fida hantu keju! MasyaAllah tatau la pulak keju boleh buat kepala sakit..

UJ,khairi punye blog isi mantap, wlupun baju mcm serabut,sy lak baju menarik(perasan,hehe) tapi isi mcm hampeh.... huhu.. Salam ukhuwahh..

Kak Tirana-->InsyaAllah satu hari nanti kita jumpa eh. Musti kak tirana kata, owhh tembam rupanya fida ni..(konon)..hehehe

bspotgurl said...

makan cake? ermm sedapnyee!!! badan dah naik skit yea? takpe..takpe.. diet balik..hihik..All the best

niwtode said...

kek lobak? mesti berkhasiat tu.

betul la fida, mana aci judge orang punye kebahagiaan dari segi fizikal. kalau aku ni ha kurus kedekiang mesti orang ingat tak bahagia.. huhu.

takpelah, janji kita bahagia seadanya lantaklah bentuk badan camana pon. tp jangan lah obes, nanti kena beli baju baru :P

niwtode said...

kek lobak? mesti berkhasiat tu.

betul la fida, mana aci judge orang punye kebahagiaan dari segi fizikal. kalau aku ni ha kurus kedekiang mesti orang ingat tak bahagia.. huhu.

takpelah, janji kita bahagia seadanya lantaklah bentuk badan camana pon. tp jangan lah obes, nanti kena beli baju baru :P

Afida Anuar said...

bspotgurl-->eh kek tu mmg sedap.. awak ptut rasa!! ermm..x payah diet la kut..

Edot-->hamboi, 2 komen atas nama edot..insyaAllah tak obes kut, makan2, exercise jangan lupa..wiken ni jadi ke idak badminton..wiken lepas dah postpone sbb cny..hohoho

 

Browse