Penerbangan itu...

Sunday, June 29, 2008
hoo..boleh bayang dak kita tengah dalam flight, tiba-tiba tengok ke luar tingkap ada flight lain seperti dalam gambar sebelah. Amacam? Nak lari? Ke mana?

Apa pun, gambar di sebelah hanyalah ilustrasi si pereka gambar. Aku rasa la, sebab tidak pernah lagi aku dengar accident di udara seperti situasi gambar di sebelah. Kalau ada pun situasi seperti di sebelah, semestinya kapal terbang itu tahu untuk mengelak dari melanggar kapal terbang lain. Kan kan? Namun bukan lah pasal kapal terbang di atas yang bakal aku bicarakan pada malam yang sedang bersedih ni. Chewahh.. Yer la. Dah dari petang tadi hujan je memanjang sampai sekarang... Quote dr Muni. "Malam yang sedang bersedih"...

Tengok pada kapal terbang yang sentiasa melintasi ruang udara Putrajaya ni, teringat pula pada penerbangan hidup aku. Adakah akan selamat sampai ke destinasi yang dituju? Atau akan terhempas di mana-mana pulau? Atau bakal akan membuat pendaratan kecemasan di mana-mana tempat? Masih tidak diketahui. Kerana kapal terbang aku masih lagi terbang......

Hopefully, ia akan mendarat di destinasi yang betul. Bukan melencong ke mana-mana tempat yang tidak patut. Atau yang lebih teruk lagi terhempas! Nauzubillah..

Malam yang 'bersedih' ni seolah membantutkan aku untuk mencoret lebih panjang lagi. Otak aku seolah beku dengan kesejukan dan kedinginan malam ini. Segala-galanya seolah kaku dan beku! Moga kebekuan dan kekakuan ini segera berakhir kerana ia menyesakkan dada aku. Sejukkkkk....

Till next entry. Assalamualaikum.

"JANGANLAH KITA HIDUP DI DUNIA UNTUK MENDERITA DI AKHIRAT"

WaAllahualam
Wasalam.

6 comments:

wawa said...

kak fida, wa dh bole bagi comment kt ofis...yeah!
^__________^

Afida Anuar said...

Yeayyy...see see...
Tp shout out la kene block lagi..huhu sabo je la

saizulhafiz said...

slow wawa ni.hahahaha...tau la nk g sgpore..:p

Afida Anuar said...

Wawa laju pe.. bwk kete pun laju..jalan pun laju..ni cuma connection kt tempt dia tu slow, sbb tu baru dapat kasi komen tu gamaknye..kan wawa kan..hihi

wawa said...

hihihihi..
sbb slama nie guna firefox...
sbb tue tak leh nk bg comment..
bila try guna IE bole plak...
tue la, maju sgt pun susah...
byk restriction...
hahahahahah..

kak fida, laju sgt ker wa bawa?
huhuhu..berangan2 nak jadi micheal schumacher...tp tak mampu! mahal sgt! =P

Afida Anuar said...

Owhh pakai firefox..hihi..

Takde la laju sangat..tp kalah ar micheal shumacker tu..hihi..

Ni apa yang mahal ni? ferrari ke micheal schumaker??hahahah

 

Browse