Hantu...

Sunday, May 01, 2011
Sudah 2 hari berada di kampung. Syukur alhamdulillah, Allah masih lagi beri nikmat menghirup udara di kampung, nikmat kasih sayang dan bermacam-macam nikmat termasuklah nikmat makanan yang dah lama saya tak kecap. Salah satu daripadanya adalah durian..errr.

Kat Putrajaya bukannya tiada durian kat pasar malam dia tu, ada.. cuma saya tak pandai nak beli. Tak pandai nak tengok mana yang elok, mana yang manis, mana yang berlemak (ayah saya pandai). Jadi memang agak lama dah saya tak merasa nikmat makan durian ni. Pernah jugak la hari tu, dah lama dah..tetiba mengidam nak makan durian..saya beli yang 3 ulas RM5, yang dah siap di packed, tapi tak puas makan...kan?

Balik kampung kali ni..tudia.. durian siam, manis dan berlemak.. 2 biji sekali ngadap. Mana tak panas badan... padan muka! Ikut nafsu sangat, macam bertahun tak makan!

Oh ya, saya hantu durian....Ok, bye..err


PS: The man who decided to change on the 12th hour dies on the 11th....

22 comments:

Adinda Amy Sensei said...

saya tak makan durian kak....tak tahu nape...tak minat

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear:)

Fuhhh!!Hantu durian rupanya yaa..ingatkan hantu pe tadi..hhehe..
Tapi kan..akak pun suka juga makan cuma cuba meng'control'kan diri jekk..erk!;)

Afida Anuar said...

Amy-->pernah cuba dak? eh ce cuba dulu, mana tau nanti jatuh cinta..errr


Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie...

he he..tajuk kena catching kak.. he he. Aduhh mula2 tu memang nak control gak..tp lepas seulas seulas ngap, tengok2 dah habis sebijik... errr....PS:kiranya akak ni pn hantu durian gak kan?kan? kehkehekhe

~PENCHENTA~ said...

Sedapnya durian!!!!!!!!!!!!!!!

Saya tiap2 sem tunggu durian UPM depan kolej ni. Durian dia sedap. Biji kecik. Kulit nipis. Isi baaaaaaaaaaanyak. :P

Dengar je 'tumm'. Semua lari turun, kejar durian. Heheh.. Sedapnyaaa.. :(

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Apa yang saya perhatikan bukanlah masalah hantu durian kerana itu hanyalah diluaran. Tapi sejak entri `pulang` lagi saya tertanya2 kenapa boleh timbul perkataan `terus ingat mati`. Rupa2nya pengaruh `hlovate` kalau tidak macamana boleh keluar statement,`The man who decided to change on the 12th hour dies on the 11th...`
Wah dah kuat pengaruh hlovate ni! Nak komen pun tak berani kerana ada pepatah arab berkata,`cinta sesuatu membutakan pandangan`. Wallahualam
p/s pandangan = pendapat`

Afida Anuar said...

Penchenta-->wahh bestnyer dalam U ada pokok durian.... kat kg fida ni pun takde tahieyah... nak pi beli je...errr

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt.. Tajnur.. kagumnya..boleh memahami entry yang tersirat berbanding yang tersurat Tajnur ni..tetiba terasa spooky..kehkehkeh..

hmmm adakah Tajnur pun peminat Hlovate? Maknanya Tajnur pun sudah menghabiskan novel terbaru beliau Contengan Jalanan kan? Kalau tidak masakan Tajnur tahu yang "The man who decided to change on the 12th hour dies on the 11th" tu saya petik dari karya terbaru beliau iyer dak?

Tapi pasai apa tak berani nak komen pulak...ala komen aje Tajnur... ..InsyaAllah pandangan saya ni bukannya mudah dibutakan dengan cinta...err(kononnya..hehe), mana yang baik tu alhamdulillah.. mana yang tak baik tu, insyaAllah saya akan cuba ubah..

Allahualam...

Kehelan said...

Fida.. kay takleh makan durian byk ngat, kalori tinggi...

dh jumpa video tu? dh donlod tp tak tgk lg

IMANSHAH said...

owh samalah kita pun suka durian, seminggu sekali mesti beli kalau musim dia

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Moga Allah kurniakan kesihatan yang baik serta kebaikan yang banyak buat saudari..

Durian...boleh makan tapi cuma dihadkan seulas jer. Tak berani lebih-lebih sebab ia boleh mendesakkan diluarkan balik melalui jalan yang sama..:):)

@r3|4^2 said...

oh patutla aku pnh nampak antu terbang2 sambil ratah durian. itu ko la rupanya!

Afida Anuar said...

Kay-->Kay, fida dah tengok dah video tu... ala kay, bukannya selalu makan. Sekali sekala je;)

Shah-->eh tak sangka minat kita sama..heh!tp saya takde la seminggu sekali beli shah... kalu musim dia mau tiap2 hari..lalallala (takde la, tu ayah saya, dia lagi hantu dari saya..err)

ABdul Razak-->Waalaikumusalam wbt.. Saudara abdul razak..Alhamdulillah..insyaAllah moga saudara pun begitu jua..

oh,sama macam mak saya..macam tu la..setakat seulas...tu pun tuk rasa..tak boleh lebih2;)

Arelanz-->errr...ko penah nampak eh? a'a yer la tu.. aku la tuh..heh!..

:P:P:P

Rashid said...

hantu durian rupanya.. oooo .. ni kalau masuk kebun durian ni rasanya tak nak kuar kuar..


pssttt afida jangan panjat pokok durian dah ek..

Woofer Storm said...

kak,sy pun hantu durian gak kak..heheee belanja durian boleh?hehee

*thank atas nasihat akak tu..sy folow sni ye^^

nurkass said...

tak aci..tak aci..
makan sorang jek..apsal kat kg kass takde org jual durian..huhu..

ada bw balik kopok lekor tak..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

saya hanya tahu kopek durian bile duk sendiri..masa duk dgn mak bapak haram tak tau amende huhuhhhhh

Kamsiah said...

fida...bestnya makan durain yg fresh...bila dgr ja durain gugur...lekas2 pi cari bawah pokok,siap bwk parang...mkn kat situ jugak hehe....dah 20 th tak merasa suasana tu..pas kawen..sbb mertua takde pokok durian...

Afida Anuar said...

Cikgu Rashid-->he he...mana cikgu tau kalau saya masuk kebun, takmo keluar? he he...

eh eh...jap jap, saya turun la ni cikgu..lepas ni tak panjat dah. heh!

Woofer-->insyaAllah..boleh2..meh meh ganu ni... boleh akak belanja nanti nak... he he..

PS: akak ni pandai nasihat orang je dik..tp tiba time akak..serupa jugak rasanya.. hu hu

Kass-->err...keropok lekor takde kass,pasai tak muat beg...naik flight..klu naik kete boleh gak sumbat segala makanan.. he he... tp fida ada bawak balik telur penyu...3 biji;)

Sahrom-->salam sahrom..eh makan durian pandai dak? he he... klu kopek durian rasanya semua orang pandai..

Kak Kamsiah-->sbnarnya kak, durian tu ayah fida beli time pi kelantan sehari sblum fida balik..teringat kat anak sulung dia ni hantu durian. Tu yang ayah pi borong durian tu;)

shameel Iskandar said...

salam afida.
saya makan juga durian ni tapi belum samapai tahap hantu, tahap toyol kot. hahaha.

Biasanya paling bnayak pun 3 ulas jer, pastu badan jadi tak selesa.

DrSam said...

patut lah masuk je blog ni terus bau durian :0

Afida Anuar said...

Shameel-->salam shameel...eh kalau tahap toyol, lagi mantap tu shamee;)...

saya boleh lagi... tengok atas durian, kalau durian kecil, yang isi nipis2 tu, memang bau berbiji2k jugak la boleh dihabiskan..errr

Dr Sam-->err... aaa sudah dah... kena cari roti sekeping letak kat sini, kasi serap bau.. he he

islam mumtaz said...

salam kenal.... makasih atas artikelnya....

Afida Anuar said...

Islam mumtaz: salam kenal... sama2 Islam mumtaz.. artikel biasa2 aja;)

 

Browse