Iris...

Monday, January 03, 2011
Cerita ceriti seolah kaku untuk menghiasai kamar tulis ini sejak dua tiga hari ni.
Saya rasa, ini semua Hyun Jun punya pasal...

Marah dia, jangan marah saya;)

errrr..

18 comments:

IMANSHAH said...

takpe asal rajin berjalan ke rumah saya..wahaha

Afida Anuar said...

Shah, 'Rumah Orang' saya rajin pergi, tapi rumah sendiri saya malas..huhuhu..

Anonymous said...

cik pu, mg pum da terkene virus korea ke?hahahhahahaha

MaizaC'Joe said...

Assalamualaikum

hehe... sama ngan Maiza Addicted to korean drama again.. again.. n again!
Subtitle tak kuar lagi pun bleh ja layan. Walaupun tak paham tp buat2 ja paham. Dengan penuh Kusyuk melayan. hehehe.. Korea lah punya pasal..

PS : Maiza ada koleksi cita korea.. nakk pinjam meh umah hehe.. klu tak da masa tu.. tengok on9 lah kan..

happy sokmo akak...

r.o.l. said...

Tengok untuk mereviu ke? :-)

Pn Kartini said...

salam my dear:):)

Hyun Jun???er..er..
Akak Dah 'pencen' tgk citer2 korea/kantonis/indon/ atau yang sewaktu dgnnya nihhh..:):)

p/s..:dah bukak sekolah ni..akak pun cam kaku gak lah dear..aduhaii:):)

Kehelan said...

Fida... sudah tgk Iris la plak

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...hyn jun tue sape????

nurkass said...

assalamualaikum..good morning my fren..hehe..
kass pun kaku gak..sib baik hati tak beku..hehe..layan korea ek..suke..suke..lg2 kalu citer my girl tuh..owh sedih..

aliff muhammad said...

Hu!hu!hu! aku tak sehensem pakwe korea itu!

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Awatlah cek lagu ni? dah lama kita dok kenai, pasai apa cek buleh sampai hilang semangat nak mola kerja. Bukankah masih awai tahun! Tak dak, tak dak Hyun Jun wujud dialam maya ja, tak ada kena mengena dlm hidup kita, kalu hidup pun hanya sbg cubaan membuang wkt kita sahaja. Ni nak habaq mai, Afida yg kita kenai smjk blk dari Umrah, tu diya hai, smgt sungguh nak ubah penghidupan, takkan sejuk kut! Hidup dlm sistem yg membazirkan waktu dan diri dgn program2 lagho2 mmg menjadi trend hidup skrg sehingga menjauhkan kita dr penghidupanNya (Surah AzZumar:53قُلۡ يَـٰعِبَادِىَ ٱلَّذِينَ أَسۡرَفُواْ عَلَىٰٓ أَنفُسِهِمۡ لَا تَقۡنَطُواْ مِن رَّحۡمَةِ ٱللَّهِ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ Katakanlah: "Hai hamba-hamba-Ku yang memboroskan terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah.. Sepatutnya dlm kehidupan sempit, kita tahu apa yg terbaik perlu dilakukan. Surah Toha:124وَمَنۡ أَعۡرَضَ عَن ذِڪۡرِى فَإِنَّ لَهُ ۥ مَعِيشَةً۬ ضَنكً۬ا Dan barangsiapa berpaling dari peringatan-Ku, maka sesungguhnya baginya penghidupan yang sempit. Wallahualam

naimisa said...

apa kaitan cerita dengan kerja? Balik kerja, boleh layan lagi..kan? ha3..

nahmy said...

salam. ingatkan iris...tu ialah 'iris-iris dipilis, ditepungi-lah tawar'...

Afida Anuar said...

@Anon-->Mekbu, ni semua Mekbu punya pasal..huhuhaha..salahkan Mekbu

@Maiza-->Waalaikumusalam Mai.. akak tak layan pun sebenarnya. Rasanya dah bertahun tinggal citer korea ni sejak zaman u dulu. Tapi itu la, wiken baru ni adik datang tidur rumah akak, dia copy pulak cerita tu kat laptop akak. Haaa, dah tertengok 1st episod, nak tengok yg ke2 lak,pastu yg ke3..tu yg tak jadi nk update blog tu...heh! Sebab layan sampai 20 episodes!

ROL-->ahaa, saya tak pandai la nak buat review ROL, tapi cerita ni banyak berkisar tentang politik dua belah pihak, korea utara dan korea selatan, juga kisah persahabatan yang jujur dan khianat, tak lari..kisah cinta yang pengakhirannya menyedihkan...errr
Ok, tu la yang saya mampu review. Kalau nak tau, Rol kena tengok sendiri!!..hehe

@Kak Tinie--> salam my dear kak tinie, sepatutnya fida pun dah pencen dah kak, tapi entah nape hari Isnin yang cuti itu fida tergatal tangan pi copy dengan adik setelah dipromote, niat asalnya nak tengok
1 episod je..lepas tu 2,lepas tu 3...last2 habis 20 episod tengok...errr

@kay-->Kay pun dah tengok? Best kan? errr.. Sejak zaman u dulu, dah lama tak layan korea ni, ni la 1st drama yang tengok kut..huhu

@Sahrom-->Waalaikumusalam wbt. Hyun Jun tu...errr..anggaplah dia mangsa politik dua negara, korea utara dan selatan..hehe

@Nurkass-->Waalaikumusalam kass..nite my friend. ahaa, satu hari suntuk layan. Dah habis dah kass, nasib baik...fuh

@Alip-->eh sape kata Pak we korea tu hensem. Hyun Jun, bagi saya tak hensem pun:P

@Tajnur-->Waalaikumusalam wbt...ahah mcm mana nak jawab dengan Tajnur ni yer... Itu la, awal2 tahun dah buat hal. Cheq pun tatau pasai apa cheq jadi lagu ni. Tajnur, cheq mmg semangat nak ubah penghidupan, nak jadi baik dengan segala lebih2 lagi dengan diri sendiri. tapi ada harinya cheq tak kuat. Ada harinya cheq kantoi, cheq lalai...Sungguh! Cheq masih kurang segala... terima kasih Tajnur...mengingatkan. Memang sempit..sungguh..

@Naim-->hehe Naim, mana ada kaitan dgn kerja. ni semua projek hari Isnin..semalam yang tak kerja. Habiskan hari tu jugak. So takde sambung2 dah.

@Nahmy--> eh ke situ pulak nahmy..adoii..lawaknyer..hehe

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Maaf terlambat memberi komen pada N3 ini...

Ermmmm...cerita korea, memang tak tahu sebab jarang tengok tv...:)

Afida Anuar said...

Waalaikumusalam saudara abdul razak..

eh tak perlu minta maaf saudara..it's ok....ahaa, ni bukan kat tv. ni kat laptop ni. Ada 20 episod semua. Satu hari saya layan. Tu yg lalai sikit hari tu..huhu

ummu said...

Fida,thanks ya rajin gi rumah akak.
sorry ya akak jarang dapat gi on the time,banyak pula kerja di awal tahun ni Fida.takleh nak blgwalking waktu siang,akak nak balas komen pun dah awal pagi begini.aduhai..

Afida Anuar said...

Kak Ummu...sama kak.. Ada ms fida kt depan lappy ni, nampak kak ummu update blog, insyaAllah fida singgah jenguk, walaupun ada yg tak komen...

Fida pun kak, waktu kerja mmg tak blogwalking sbb kat opis internet kena blog. Alamatnya malam2 je la waktu fida leh blogwalking;)

 

Browse