Berkocak Di Dalam Tenang...

Monday, January 31, 2011
Hadiah buat pengundi Tenang khususnya dan rakyat Malaysia amnya, ron 97 naik 10 sen lagi bermula 1 Februari.

Tahniah!!



26 comments:

IMANSHAH said...

gaji kita naik tahun ni 2 juta..wahahaha

nur aisya humaira said...

Rakyat suka hadiah ni..:(

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Moga saudari sihat hendaknya..

Minyak naik lagi..:(

Tahniah kepada rakyat Malaysia!!

Afida Anuar said...

Imanshah-->wahh orang gomen naik 2 juta tuhhh patut la tak kisah pun semua naik:P...org swasta tak naik gaji pn:(

nur aisya humaira-->haaa, suka sangat..

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak. Alhamdulillah saya di sini sihat2. MOga saudara di sana pun begitu juga...

hehe..itu la...asyik naik je. alasan harga dunia naik. Tapi time harga dunia turun, tak turun2 pun minyak kat msia ni.heh!

Tirana said...

Minyak masak naik harga, minyak kereta naik harga..semua barang pun naik harga..Kan rakyat malaysia kaya2 belaka...PM dia lagi kaya..hehehe

Yan said...

Tahniah untuk pemimpin dan rakyat mesia yang seronok dgn kenaikan harga. minyak.. Lepas ni sume naik..Lepas ni ada lagi pilihanraya kecil, then akak ada lagi kenaikan minyak.. SYABBAS..

sahromnasrudin said...

sib bek kata mughah je..tak pakai ron 97 huhuhuhh

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Namapun ROsmahNajib (RON), sukahatilah berapa kali mrk nak naikkan krn selagi rkyat malaysia tak nak ubah sistem, selagi itulah kita kena terima segala kemungkinan yg berlaku. Dan selagi itu jugalah mrk dpt mengaut dan menggunakan wang rakyat sesuka hati tanpa kita sedari! Wallahualam

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Namapun ROsmahNajib (RON), sukahatilah berapa kali mrk nak naikkan krn selagi rkyat malaysia tak nak ubah sistem, selagi itulah kita kena terima segala kemungkinan yg berlaku. Dan selagi itu jugalah mrk dpt mengaut dan menggunakan wang rakyat sesuka hati tanpa kita sedari! Wallahualam

nahmy said...

yahuuu...! i luv rosmah! ni semua sbb nak bagi dia kerap dpt betulkan 'jambul' dia tu kat salon..errhk!?..PM M'sia nama rosmah kan?...kan?

Afida Anuar said...

Kak Tirana-->eh ye la kak, rakyat msia kaya2 belaka. Spt kata Imanshah la, minyak naik seposen, gaji naik 2 juta!..heh!

Kak Yan-->yer kak yan...tahniah. Rakyat neg kita ni kan, naik banyak mana pun, relek je. Kat negara orang, cukai pintu naik sket je, dah memberontak sampaikan kerajaan takut, terus turunkan balik... tu baru orang kata kuasa di tangan rakyat, bukan tangan menteri..huhu

Sahrom-->95 nanti pun tak mustahil akan naik jugak sahrom...dia kan mcm berangkai..huhu

Tajnur-->Waalaikummusalam wbt. Tajnur... hehe, boleh pulak terbit ROsmahNajib tu yer... PRU 13 ni, insyaAllah....

Nahmy-->a'aa, tak silap saya pun nama dia rosmah ..heh!

Pn Kartini said...

Salam my dear fida..:)

maaf yaa..akak baru menjelma dari tempat menyorok nihh!!

:)bak tajuk n3 fida...berkocak dalam tenang!:)

pe2...take care yaa

nurkass said...

haihhh...memang berkocak kocak dalam tenang nih..grrrr..

Bijen M. said...

Jangan sampai rusuhan kat Malaysia pula.

Rashid said...

Yes!! yes!!! yes!!


TAHNIAH!!!! bila lagi kita nak belanja besar~!! hehe ..










adoiii .. sakit kepalaku..

~~su manje~~~ said...

salam ziarah...cari info disini...salamkenaldari su manje

NuSaNa NoSa 91 said...

yesss~~ kami suke minyak naik.. naik la lg.. ha3~ ^_^

naim said...

Itulah, kan dah kata, "Undi be end lagi. Padan muka!"

Saya ulang satu ayat SMS daripada seorang rakan yang marah bila be end menang.

Khairi said...

Salam fida,

Jangan guna RON97, guna RON95. 2 nombor octane tu tak berbeza banyak mana, ianya relatif.

Sebenarnya Najib dah umum tempoh hari, RON95 supported by subsidy, RON97 akan ikut harga semasa pasaran terbuka. Untuk harga petrol melebihi USD100 per barrel, sepatutnya harga RON97 lebih mahal daripada tu lagi, seperti pak lah kasi RM2.70 hari tu.

Rasanya takde isu kat sini, cuma isu harga barang saja. Katanya inflasi makin turun, bawah 1% DAH KOT, tapi still barang mahai. Jadi kita tak tau figure mana yg dia ambil utk tentukan inflasi tu sebenarnya. GDP mmg tak boleh pakai utk kira inflasi rate.

mungkin ia cuma cover up.

Afida Anuar said...

Kak Tinie-->Salam my dear kak tinie... hehe... jangan asyik menyorok je kak, ada orang rindu ni..hehe

Kass-->Sabar kass..sabar..hehe

Bijen-->Kalau ada apa salahnya..errr

Cikgu Rasjid-->eh cikgu, nak suruh sapa picit kepala yang sakit tuh..hehe

Sue Manje-->Salam sue manje, salam kenal juga dari saya..

Nusana Nosa-->ohh...ada orang suka ya...haaaa, sila2 naik...hahaha

Naim-->hehe..entah, sapa entah yang duk undi dia sangat tu..err

Khairi-->Salam khairi..thanks utk info ni, tapi itu la sebenarnya..minyak naik seposen je.. barang2 lain yang naik tu la. Mcm mana la orang2 yang kerja tak seberapa, dengan anak ramai lagi... pasti diaorang sangat2 terasa

Khairi said...

hantar gula lori pakai diesel, minyak ron97 naik, rege gula dia naik. kejadah ntah. kan?

Afida Anuar said...

haaa, tu la khairi..entah apa2 jadinya. Kes minyak naik ni. gula naik, kuih tok aji serban pun naik! padahal lori guna minyak diesel..kejad btul

ummu said...

Tenang tenag air di kali...

Afida Anuar said...

hehe,lebih kurang mcm tu la kak ummu, tapi ada juga yang berkocak

say.no.to.bn said...

korg sume bole didakwa kerana tidak bersetuju dgn kptusan & tindakan k'jaan..

tahukah anda harga petrol d malaysia jauh lebih murah dari negara2 jiran terutamanya singapura

cheers,
madeykutty

Afida Anuar said...

say no to bn....hehe..kalau nak dakwa, rasanya seluruh rakyat malaysia kut kene dakwa, pasai semua tak bersetuju:P...

singapura tu, pasai neg takde minyak...pasai tu mahai...kita? asyik kene kencing ngn kerajaan je..fikir2 dan renung2..bai

cheers

 

Browse