Kerana Bersih...

Friday, July 08, 2011
Pukul 12 tengah hari, sesetengah dari kami menerima email dari bos besar, dia bagi kebenaran untuk pulang seawal jam 3 petang! Kononnya untuk membolehkan kami bersiap sedia bagi menyertai perhimpunan Bersih besok!. Ahaaa!!

Ok, ayat terakhir tu saya reka, eh bukan Ahaaa!! tu, yang sebelum Ahaaa!! .. he he.

Tapi sejujurnya bos besar kasi kami pulang awal pasai risau kami-kami ni akan tersekat kat jalan raya time nak balik kerja nanti disebabkan road block yang berleluasa di sekitar KL. Adehhh..... ada-ada je polis ni, takde kerja, cari kerja yer...

Apa pun, terima kasih bos! Kerana memahami..(ceh padahal duk Putrajaya je pun:p..)


PS: Ni yang rasa nak suruh Bersih buat perhimpunan tiap-tiap minggu ni. Dapat la kami pulang awal selalu.. errrr...;-)

17 comments:

nahmy said...

kejernihan hati lahir dr pemakaian t-shirt yg 'bersih'...falsafah baru jumpa ni...hehehe...

shameel Iskandar said...

saya pula kena bersihkan rumah besok sbb lusa kena pindah rumah.

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear:)

Lama rasanya tak menjenguk2 ke sini..maaf yaa dear!!tetiba berhibernasi!!!aduhaii...

Memang spoting motinggg bos fida tu kann....:)..:)bertimbangrasa gitu;)

nur aisya humaira said...

polis nk cri duit raye laa tu..haha

entah betl ke tak, pasal senjata tu...dieorg bkn blh caye pn...

senjata tu dieorg bawk dri balai, pastu bt sidang akhbar..konon2 penyokong bersih bawak...


Tak leh caya langsung, da nme ikt telunjk najib..bt ape pn, aisya tk caye...hahaa

boleh ke dak gitu kak???:)

fuad ansari said...

leh je kalau nak buat tiap2 minggu pun..

kalau polis tanya, "siapa ketua kamu yg suruh kamu buat demonstrasi tiap2 minggu ni?"

depa leh jawab, "afida anuar"

hehe.. gurau2 je.. jgn marah.. nanti cepat tua.. (",)

IMANSHAH said...

mujo di ipoh tak kena tempias

Afida Anuar said...

Nahmy-->he he, jumpa kat mana nahmy? ke reka sendiri? kekeke...ok gak falsafah tu..

Shameel-->Shameel, selamat menduduki rumah baru!..kasi bersih tau rumah tu.. he he

Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie, eh takpe kak..itu la, tertanya2 jugak la fida, mana la kak tinie menghilang... he he, alhamdulillah, kak tinie sihat2...semoga anakanda juga sihat nnti insyaAllah..

a'aa, tu la...suka suka.. nasib baik ada bos mcm tu.. he he

Aisya-->Tu la pasal aisya, jumpa parang senjata bom semua, tapi takde tangkapan dibuat...nampak sangat penipunyer...errr;)...

Fuad-->he he, tak marah pun shameel, akak senyum je ni, bila entah akak dapat jadi ketua yang dapat membela hak hak sejagat manusia, berangan tu ada, tapi...mcm tak layak je akak ni..errr..he he

Shah-->takde langsung roadblock kat ipoh? habis sampai sarawak sana pun ada road block.. apekehel..

Kakzakie said...

Fida.... kalau di KL sah-sah memang tempat mereka nak berhimpan. Nie yg di JB pun dah 2 minggu hari-hari road-block apa ke hal? Boring kakak....

Nak pakai baju warna kuning pun tak boleh.... Raja kita?????

nurkass said...

alahai baiknya bos fida..kan best kalau semua bos mcm tu..hehe
semalam dah berderet lori polis kat shah alam ni..jalan pun sesak sikit...hari ni kass buat operasi BERSIH kan rumah..hehe

NaeBlog said...

Afida, itulah hebatnya bersih ni... kat kedah ni pun roadblok juga... negeriku Hijau Kuning....^^

Tirana said...

Fida..jom kita bersihkan polis2 tu..buat menyemak jalanraya aje..hehehe

abu idris said...

arrayah.info - Demonstrasi Khilafah 2.0 berjaya bukan Bersih 2.0

senyumSOYA said...

heheh...curi2 kluar la akak..heheh(^^!

Norsha said...

fida, hujung minggu ni jom kita pakat2 bersihkan apa yang patut kat rumah kita

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida...

Moga saudari sihat hendaknya..

Hendaknya kita bersihkan diri kita dari perkara syirik, riba, hasad dengki termasuklah si penakut tu..:)

lu'lu' wa marjan said...

thumb up! cayalah fida..;-)

Afida Anuar said...

Kak Zakie-->Tu la kan kak, entah apa2..penakut semua tu... errr;)

Kass-->Tu la kass, kesian fida baca twitt kawan2 yang kerja kat KL,or nak balik KL, berjam2 jem...

Nae-->Tu la...road block merata2..buat apa?..bukannya dapat apa2 pun, jem lagi teruk ada la..

Kak Tirana-->Jom kak tirana!..alhamdulillah, berjaya!;)

Abu Idris-->Oh, thanks for the info, tp Bersih 2.0 juga berjaya. Dalam sekatan yang begitu mencengkam, media kerajaan pulak hari2 duk mainkan keburukan bersih, sekatan polis kat mana2..di sebalik tekanan hebat semua...lebih 50 ribu orang ke lebih berkumpul...Allah..ramai tu...

kalau la kerajaan buat perhimpunan mcm tu, siap diwarwarkan lagi kat tv,pastu siap nak kena kasi duit/barang lagi nak suruh datang, rasanya ada la beberapa kerat yang datang...errr... he he..opss, saya tulis ni pasai ada pengalaman di depan mata;) dan orang kerajaan sendiri cakap lagu tu;)

Senyum Soya-->klu curi2 keluar tak bagus,nampak mcm bersalah...nnti bos tnya nak jawab apa? kekeke... eh pergi jugak?err

Kak Norsha-->Dah kak, serba serbi bersih dah ni...Incik Hitam pun dah bersih.. he he

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak, Alhamdulillah, sihat2 saja di sni, moga saudara di sana pun begitu juga...

sapa si penakut tu saudara? he he, saya faham..itu lah, takut sampai...sampai mcm tu jadinya. Cuba kasi peluang berjalan dengan aman, rasanya takde la jadi huru hara...;)

Kak Hanan-->he he..kak hanan..caya la;)

 

Browse