Apam Dot Dot...

Friday, July 15, 2011
Hari tu...

"Kak Nor, kakak kawan Huda buat apam dot dot...seeedapppp sangat!", Huda

"Apam dot dot? Apa tu? Kak Nor tahu apam nyor je, he he..", Kak Nor.

"Alaaa Kak Nor...",




Hari ni...

"Hudaaa, balik kampung nanti Kak Nor buat apam dot dot yang Huda suka tu eh", kakak yang bajet penyayang.

"Aikk, haritu Kak Nor kata tak tau, hari ni Kak Nor kata tau buat pulak", adik

"Alaaa Kak Nor belajar ikut internet..senang je Huda", kakak yang bajet penyayang lagi.

"Kakak kawan Huda tak belajar pun, dia buat sendiri je. Hebat kan dia, Kak Nor?" adik

Aduhaii adikku, puji kakak orang lain lebih-lebih yer... hehe. Takpe-takpe. Tunggu nanti Kak Nor buat apam dot dot paling sedap untuk Huda. Pastu Huda rasa.....Kak Nor punya ke...kakak kawan Huda punya yang sedap. Ok?

Tunggu eh Huda...



Oh Dato, btw, there's saying that goes..."Great people talk about ideas. Average people talk about things. Small people talk about other people". Yea, i know...i'm average coz im talking about apam dot dot, hehe. But Dato, which category Dato falls under? errr:D

PS: Tetiba Dato termasuk di celah apam dot dot....ampunn Dato....

29 comments:

menusuk hati said...

samalh kita.belajar resipi dr intrnet.yg penting,jadi.haha

Kakzakie said...

Bring the Dato' talk about apam dot-dot once a blue moon Fida.... nice and sweet dato'!!

senyumSOYA said...

may i know who is that dato kak Fida? heheheh

nurkass said...

owh..which Dato' u want..errr..Datin can what..hehe

nanti kalau buat apam dot dot tu jgn lupa anto tau..:)

Kehelan said...

penyayang la Fida, bukan penyanyang...

FIda... nnt amik gmbo apam dot dot ye... jgn jadi apam celoreng, jauh sekali jd apam kecut... :D

IMANSHAH said...

donut lagi sedap le

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari..

Moga tercurah dari Allah kesihatan yang baik buat saudari...

Dulu saya tak tahu rupanya apam senyum, now keluar pulak apam dot dot..

Norsha said...

nak la rasa apam dot dot tu ....

fuad ansari said...
This comment has been removed by the author.
fuad ansari said...

takyah bajet2.. kak fida mmg penyanyang.. sy dah rasa mcm nak jadi adik kak fida je.. hehe..

ohh. baru saya tahu..
penyanyang tu tinggi sikit kedudukannya dari penyayang... (",)

by hook or by crook, u deserve that title.. (",)

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear..:)

Aduhaiii...maaf yaa dear..akak ni kejap ada..kejap tak dekk..

masuk2 dalam blog fida..cakap pasal apam dot dot yaa..!K tinie rasa kann..akak pandai makan jeklah kuttt..hehehe..

intan.maisarah said...

pos sini kak.
plz

Afida Anuar said...

Menusuk Hati-->oh...kita serupa.. kadang2 teksture tak berapa nak kena, tapi yang penting rasa tu sedappp;)

Kak Zakie-->nice idea kak zakie, let me try to arrange an appointment with Dato to talk bout this...cheewah;)

Senyum Soya-->u may click that link my dear, u will know;)

Kass-->he he, malu la nak beranto2 ni kass, takut tak sedapp...kekekek

Kay-->Alamak kay, typo...malu2..malu.. ha ha..

InsyaAllah kay, plan nak buat time balik kampung nanti..lagi 2 minggu. Time balik sambut ramadhan

Shah-->Shah suka donut ya? ok lepas ni buat donut dot dot:P

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak. Alhamdulillah, semoga Allah juga kurniakan kesihatan yang baik buat saudara..

A'aaa, dah banyak jenis apam dah sekarang ni saudara.. apam pelangi la, apa dot dot la..polkadot la..apam senyum la.pandai diorang reka...

Kak Norsha-->tak buat lagi ni kak..berangan nak buat je baru...time balik kg nanti... he he...nak rasa? hurmmmm....

Fuad-->Hehe...takde la penyayang sangat pun fuad..opss..penyanyang. Nak jadi adik akak eh ....errr:P

Aaaaa.... perli eh...typo la tuh fuad...adehhhh, mamai2 taip entry waktu awal pagi jadi lagu tu la. Tatau la deserve ke tak..biar lah adik2 yang menentukannya..cheewah;)

Kak Tinie-->Waalaikumussalam wbt...my dear kak tinie:)...eh eh, takpe la kak...take ur time...mcm biskut chipsmore pulak akak kata kejap ada, kejap takde... he he...

he he...ala kak..fida tau kalau akak tengok resipi dia, mesti akak pun pandai buat jugak...cuba la kak...ke nak rasa yang fida buat jgak? ehem ehem.. hehe

Sara-->hari ni pejabat pos tutup la dik...he he

abu zarim said...

moga Allah mudahkan urusan akak akan dtg,,,insyaAllah,,,

r.o.l. said...

Salam, afida. Selepas baca cerita tentang cekodok dan apam dot dot, saya rasa afida ada bakat jadi food blogger. Wallahua'lam :-)

nur aisya humaira said...

apam dot dot???camne tu??tk pernh aisya mkn..:)

nur aisya humaira said...

apam dot dot???camne tu??tk pernh aisya mkn..:)

Afida Anuar said...

Abu Zarim-->Aminnn..Thanks dik. Moga Allah mudahkan urusan adik juga..insyaAllah..

rol-->Salam rol...Allah... saya ni bukan pakar memasak pun rol nak jadi food blogger..he he. Masak pun main campak2 je,

Aisya-->hmmm...apam yang letak dalam cawan kertas yang kecil, bulat..ada filling blueberry ke, strawberry ke kat dalam, pastu kita dot dot kan kat atas dia supaya jadi dot dot..cuba aisya google;)

nahmy said...

cuba try test 1-2-3...kuarkan resepi apam tu kat blog ni. sharing is caring kan?...kan?

Tirana said...

Macam mana rupa apam dot dot.. Nanti kalau Fida buat, jangan lupa ambil gambar ye...hehehe

Afida Anuar said...

Nahmy-->he he..nak terai test ke nahmy? ok ok...nnti dah buat..saya tampal gambar beserta resipinya sekali;)

Kak Tirana-->InsyaAllah kak tirana, tunggu fida balik kampung dulu eh, 2minggu lagi...nanti fida amik gambar letak kat sini, insyaAllah..

shameel Iskandar said...

jgn lupa pos ke ipoh yer satu apam dot. dot tu

aliff muhammad said...

Kuih apam untuk dimakan pandailah Aliff, kalau dot-dot tu polik sikit bunyinya.

Afida Anuar said...

Shameel-->nak satu je shameel? he he;)

Aliff-->cuba aliff google image, skrang dah banyak jenis apam dah. Ada apam dot dot, apam pelangi, apam senyum..

sahromnasrudin said...

kne tambah cikit apam dot dot com heheheheheee.....sy kategori small people huhuhhhhhh

Mutiara Bernilai said...

akak,, nak jugak! :)

Afida Anuar said...

Sahrom-->he he...lawaknya nama tu sahrom. Tapi rasanya tak salah kalau nak guna;)

Mutiara-->meh meh,ikut akak balik kampung nak?;)

Park Young Shake said...

Assalam...
aritu saya x pegi sebab awal2 lagi dah ada program mendaki gunung (dah rancang lebih awal)

Apa pun hati dan perasaan kita tetap bersama kawan2 berarak di bawah sana...

Afida Anuar said...

Pak Shake, saya pun tak pergi jugak.. Pasai ada maslahat di saat2 akhir..hampir2 dah nak pergi sebenarnya...hu hu.;)

 

Browse