America...

Friday, April 22, 2011
Pagi ini, pagi yang sangat indah. Tapi entah kenapa saya rindukan hujan.

Payah juga rupanya bila kita jadi pekerja yang macam rajin dan berdedikasi ni, errr..(terpuji diri sendiri, hehe). Sebabnya....ketua besar jadi 'sayang' kat kita. Pastu dia tak nak lepaskan kita....heh!

Sepatutnya tarikh akhir saya bersama dengan projek ni adalah semalam. Tapi ketua besar saya kat Singapore tak kasi, dia extend lagi tarikh saya untuk terus bersama dia meneruskan projek ni hingga akhir bulan. Padahal dah ada pengganti saya kat sana.

"Maybe we'll get you back to the project, we still need you actually", ketua besar

"Oh no!! US project awaits me here, i can't", alasan pekerja yang macam rajin dan berdedikasi.

"I'll see what i can do", ketua besar.

Denggg....




Hari yang lain....

"Bos, for this US project, can i go to Washington, Alaska, Utah, Ohio, New York, bla bla bla?...",

Bajet dapat round satu Amerika la ni...ah mimpi! heh!


It's different..
Even if you say..
"I know how you feel"...

Ok, bye!

24 comments:

nur aisya humaira said...

waaa,syoknye kak..jdi pekerja disayangi...ngee~~

senyumSOYA said...

kak fida.. nak ikot!! hehehe

Pn Kartini said...

assalamualaikum my dear..
:)

Alhamdulillah..k tinie tumpang bangga nii..
Pastinya boss besar suka bila pekerjanya dedikasi + komited dgn tugasnya...
mmg logik akallah jadi pekerja kesayangan boss nii!;)

syabas dik!

nahmy said...

points taken! we all need the 'fully-sponsored travels'.

Kakzakie said...

Assalamualaikum Afida,

Kakak tak pernah sampai US lagi. Kalau dapat projek kat sana jangan lupa kakak heee...

Feels happy when someone really needs and appreciate on what you had done.....:)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum sahabat..

don krai for me amerikan hehehehehe..boleh ke gune ayat cenggitu heheheheee

nurkass said...

uihhhhh..
bertuah sungguh dpt jadi pekerja yg disayangi..erkk..ada keje kosong tak..hehe

azzey said...

bahagianya bila diri dihargai kannnn..congrates utk awak..:)

dikya said...

best best.. dikya start keje US last year, houston texas pastu gi new orleans, lousiana..pasni if masuk pon kena gi houston..
berangan nak flight MAS direct gi LA, tapi sokmo dpt flight KL-Dubai-Houston..travel time mmg more than 24hours plus transit..penat duh..tapi shopping heaven! ;D

btw, selamat apply work visa B1 ye..embassy dia dekat ngan menara tan&tan ;D (kena pay fee dekat alliance bank dulu ok! ..ape2 hal regarding nak apply US visa roger atau email je.. ;D)

oh ye..ade rumours dgr ade saudari itu bakal balik naik katatebang utk dirisik kah? dilamar kah? disunting kah? tahniah buat saudari seorang kakak itu... ;D

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Moga Allah kurniakan saudari kesihatan yang baik agar dapat melakukan tugas dengan baik..

Mereka lahirkan kepercayaan kepadamu, jalankan tugas dengan penuh amanah

Afida Anuar said...

Aisya-->aisya, baca 'sayang'...bukan sayang.. he he

Senyum Soya-->jom!..doakan mana tau betul2 boleh pi;)

Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie... he he..salah faham pulak yer..patutnya fida tulis... 'sayang'... lain dengan sayang kan.. sayang dalam erti kata, dikerah tuk buat kerja.. hu hu..;)

Nahmy-->exactly Nahmy...exactly;)

Kak Zakie-->Waalaikumusalam kak.. fida pun tak pernah sampai lagi sana. Tapi rasanya kak, projek ni buat kat Malaysia je... offshore.. Tp kalau ada rezeki la jadi pi sana..insyaAllah fida tak lupakan akak;)

Sahrom-->Waalaikumusalam sahabat.. he he..boleh..boleh sangat2:P

Kass-->patutnya kass, fida tulis sayang tu in bracket...'sayang'..bukannya sayang yang dimaksudkan tu. Cuma sayang, depa tak mo lepas..patutnya ada peluang kat projek lain pulak..tengok la cemane..

Azzey-->tak semestinya bahagia azzey... keje lagi bnyk ada la..err;)

Dikya-->Dikya, rasanya projek tu wat kat Msia je. Dok pi US pun, saje kak nor berangan..heh!

Ohh...mana pulok la dengor khabar angin tu, takdok sape2 nok risik/sunting/lamar pun dikya..saje je kaknor balik ngn flight. Malas nk drive..heh! Dzara sihat? lama dok tengok Dzara..

Abdul Razak-->Waalaikumusalam wbt.. Alhamdulillah saudara, moga saudara pun begitu jua.

InsyaAllah, cuba jalankan amanah sebaik mungkin. Tapi tu la, payah jugak kalau terlebih rajin dan dedikasi ni saudara..err;)

IMANSHAH said...

bagus jugak, bleh berdakwah kat obama!!huhu

نور توفيقة ادريس said...

Nak pergi tempat salji2 jugak.....

Afida Anuar said...

shah-->Kalau la punya kekuatan nak dakwah kat Obama....

Nur-->jom...saya pun belum pernah pergi lagi..;)

Mutiara Bernilai said...

wahh
dapat jenjalan merata!
besh!
menyelam sambil minum air :)

shameel Iskandar said...

Tahniah Afida.

Terus mara memetik bintang. Chaiyok- chaiyok

Afida Anuar said...

Mutiara-->tak jenjalan pun mutiara.. tu berangan je. Baru ni bos nak hantar pi singapore pun merayu2 tak nak pi... macam mana la nak pi US sana yang jauh nun... he he

Shameel-->errr..malunya shameel, tak layak kut rasanya nak dapat ucapan tahniah. Pasai saya tak buat apa2 pun..cuma jalankan tugas je. cuma mungkin dia takde orang yang berpengalaman dgn sistem dan tak yakin dgn orang baru. Pasai tu dia extend saya tu, n cuba masukkan saya dalam projek tu balik.. huhu..

Norsha said...

salam fida,
wah bestnya.........bila pergi?

Afida Anuar said...

salam kak norsha..

berangan je tu kak.. tak pergi pun rasanya;)

fuad ansari said...

Dalam byk2 negara, saya takut nak tinggal kat US..Xtaulah kenapa.. Mungkin sebab suasana kehidupan kat sana, amat menakutkan.. Lebih2 lagi kalau x cukup iman di dada.. (",)

intan.maisarah said...

naik pangkat nanti
jangan lupe roger roger

Afida Anuar said...

Fuad-->tak silap akak baca la fuad, kat mana entah..Sekarang kan, cahaya islam makin berkembang kat sana. SubhanaAllah.. akak teringin nak pergi sana.

Sara-->naik pangkat je boleh roger eh? kalau tak naik? tak leh roger? hehe..

intan.maisarah said...

kalau boleh nak 24 sis roger sara

Afida Anuar said...

24? he he..

roger ...roger...madey ...madey...
takde orang jawab pn.. kehkehkeh...

gurau je dik.. jangan marah naa..

PS:klu nak mai putrajaya/kuala terengganu(in case akak kat kg) jgn lupa roger..boleh kita bertentang 4 mata..cheewah. Oke bai!;)

 

Browse