Di Sebalik Hari-Hari Yang Berlalu...

Monday, April 25, 2011
~Mencari Suami @JS.com..

~Contengan Jalanan..

~Quartet..

~Tanya Pada Hati..

~KT...KT...KT.. dan KT... (baca: Knowledge Transfer) dengan Singapore team.


Justeru...izinkan saya lepaskan penat seketika, ya! (penat la sangat kononnya..uwekk:P_)




PS: Dear...... , fall in love when you are ready. Not when you are lonely...ok?

bye!

18 comments:

r.o.l. said...

Salam alaikum WBT, afida. Kuatkan semangat dengan doa, usaha dan harapan padaNya.

Semenjak dua menjak ini saya selalu tertanya: jodoh itu ambition atau expectation? Ambition akan membuatkan kita mencari manakala expectation akan membuatkan kita menunggu.

Apa pendapat tuan/puan/cikpuan/YB/dr/prof sekalian?

Afida Anuar said...

Salam rol... jangan risau rol, bab jdoh, saya rasa saya masih kuat,insyaAllah.. kuat dengan doa...kuat dengan usaha...kuat dengan semangat...kuat dengan harapan...

ahaa, expectation atau ambition.. hurmm, macam separuh hati nak kata expectation, separuh lagi nak kata ambition... macam mana tu?

just my forty cent;)

intan.maisarah said...

dah jumpa.
nak kongsi
bahagi dua
hahaha

IMANSHAH said...

saya tak paham

Rashid said...

ermm .. mencari cari .. temui dan akhirnya jatuh hati ..

.. kesunyian dan perlu ditemani ..

Keindahan itu rasanya kadangkala ia perlu dicari .. begitu juga cinta .. cuma jangan kerna terpaksa untuk jatuh cinta ..

nur aisya humaira said...

aisya blurr disini...:)

Afida Anuar said...

Sara-->uishh, takkan nk bahagia dua.. jangan..jangan sara.. hee

Shah-->hurmm... dipendekkan beginilah Shah, hari2 yang lepas..sampai takde masa nak update blog tu, saya habiskan dengan .. Mencari Suami@js.com,Contengan Jalanan,Tanya Pada hati, pendek kata semua yang tersenarai di situ... dan fall in love tu..sekadar kata2 nasihat..buat sesiapa...oke? paham dak skrang? heh!

Cikgu Rashid-->haa? cikgu dah jumpa ya? alhamdulillah..
Tapi mula2 memang terpaksa cikgu, lama2 boleh jatuh betul kan? errr


Aisya-->Blur part mana tu dik? KT? Cari Suami? or jatuh cinta? heh! cuba bc apa yang akak tulis kat abang shah...errr.. he he

nurkass said...

emmm..
penuh jadual fida nampaknye..
terisi dengan pelbagai agenda yg menarik..hehe

fall in love???
ready??? lonely???
hurmmmmm..

Mutiara Bernilai said...

alone doesnt mean lonely dear..

hm, so dear, bila bisa ketemuan?
mutiara jarang bukak ym waktu malam..

Kakzakie said...

ready for love but must choose the correct one....

biarlah kelelahan itu segera berakhir hendaknya...

Kehelan said...

sedang baca Contengan Jalanan

smlm dh habis baju melayu serindit hijau! best!

nahmy said...

suram timbul cerah
hidup adalah satu pusingan
hanya kayuhan yg membezakan...

Pn Kartini said...

assalamualaikum my dear:)

er..er...fida nak rest yaaa!!
kesian lakk...
tak pe ...bila dah sampai auranya..kelak sambung citer lagi ehh..;)

Afida Anuar said...

Kass-->he he kass, saje je buat gempak tu;)

Mutiara-->alaa, fida pulak mmg tak bukak ym waktu opis... malam2 je..err.. insyaAllah. datang putrajaya nanti roger ya!..

Kak Zakie-->InsyaAllah kak..moga2..;)

Kay-->aaaa, baju melayu serindit hijau fida tak sambar haritu!

Nahmy-->huh, kayuhan cepat atau perlahan, yang penting selamat sampai di tepian..;)

Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie... dah habis rest dah rasanya kak. InsyaAllah lepas isyak ni sambung cerita baru.. bab langkah bendul...ok dak? heh!

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Hidup ini kena banyak2 bersabar. Ibarat menggenggam bara api sehingga menjadi arang. Apalah ertinya kita mengambil pembentangan yg hampir (tangkapmuat) jika ia menyusah payahkan kita akhirnya.
Satu tempoh ketika, InsyaAllah kebaikan akan menyebelahi kita akhirnya. Disebalik hari2 yang berlalu, sebenarnya banyak perkara yang kita perlu lakukan terutamanya mempelajari dan mentadabbur AlQuran. Surah AlQasas:85إِنَّ ٱلَّذِى فَرَضَ عَلَيۡكَ ٱلۡقُرۡءَانَ لَرَآدُّكَ إِلَىٰ مَعَادٍ۬‌ۚ Sesungguhnya Allah yang mewajibkan kepadamu (beramal dan menyampaikan) Al-Quran sudah tentu akan menyampaikan engkau lagi kepada apa yang engkau ingini dan cintai.
Surah AnNisa:82أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ ٱلۡقُرۡءَانَ‌ۚ Patutkah mereka (bersikap demikian), tidak mahu memikirkan isi Al-Quran?
Jangalah jadi seperti org Yahudi dizaman Nabi Musa a.s. oleh kerana tidak sabar menunggu kerana terasa terlalu lama, maka mereka membuat sesuatu yang dimurkai oleh Allah SWT Surah Toha:86أَفَطَالَ عَلَيۡڪُمُ ٱلۡعَهۡدُ أَمۡ أَرَدتُّمۡ أَن يَحِلَّ عَلَيۡكُمۡ غَضَبٌ۬ مِّن رَّبِّكُمۡ فَأَخۡلَفۡتُم مَّوۡعِدِى Patutkah kamu merasa panjang masa pemergianku menerima apa yang dijanjikan itu? Atau kamu sengaja menghendaki supaya kamu ditimpa kemurkaan dari Tuhan kamu, lalu kamu menyalahi perjanjian kamu denganku? Wallahualam

Afida Anuar said...

Waalaikumusalam wbt.. Tajnur.. Alhamdulillah, moga sihat2 aja ya Tajnur...tertanya-tanya juga saya ke mana agaknya Tajnur menghilang 2,3 hari ni. Kesibukan menguruskan urusan sekolah barangkali, hmmmmm Allahualam...

InsyaAllah Tajnur, kesabaran itu masih saya genggam. Doa moga Allah pelihara segala kebaikan yang dikurnia...buat kita semua.

PS: Thanks, sudi lagi singgah, sudi lagi komen, sudi lagi kongsi tafsir Al-Quran...Ingatkan dah tak sudi;).he he .errr okebai!

Woofer Storm said...

sy pun tak berapa fhm..maaf sis..heeehee
otak tgh berpusing ni..ermmmm

Afida Anuar said...

errr.. eh takpe2. Kadang-kadang dalam hidup mesti ada yang tersurat dan tersirat...

baca elok2.. akak..eh akak ke? ah belasah la.. akak nak terangkan ni. Maksudnya di sebalik hari-hari yang berlalu, akak di hambat kesibukan ke pesta buku... balik dri pesta buku pula di hambat kesibukan tuk habiskan buku2 yang dibeli tu... ie Mencari suami@js.com, contengan jalanan, quartet, tanya pada hati dan.... bila hari kerja pulak sibuk dengan Knowledge Transfer tuk team kat singapore...ok. tu je dik... faham dak? harap otak tak berpusing lagi.. ngee

 

Browse