Orang Jauh...

Thursday, July 01, 2010
3,4 hari lepas termasuk hari ni, merupakan hari-hari yang...hectic. Demm.. i could lost 2 pounds of my weight because of these days, trust me...haha. You know honey, they asked us to rework those things due to requirement changes, but they did not give us an ample time to do that. How come? Ahaa..Fida dah mula...merungut! err.

Bukanlah merungut, tapii...entah la.

Abaikan la. Ni haaa, ada seekor rama-rama besar masuk bilik. Orang dulu-dulu kata, kalau ada rama-rama masuk rumah, maknanya ada orang jauh nak datang.. eh ke orang jauh tu dah datang? tapi senyap-senyap?.. hehe. Adoiii..apa-apa la fida oii!

Time for bed huh?..... i guess i'll see you soon then..

Assalamualaikum..

31 comments:

uNcLeJoE said...

rama rama masuk bilik... tetamu agung tuhhh.... besar lak tuh.. hehehe insyaAllah..

Abd Razak said...

Salam Saudari Afida Anuar..

Moga sihat hendaknya..

Orang jauh tu sapa erk? Dari alaska, amerika latin, ataupun putra jaya..:):)

Apa pun rama-rama tu tersilap masuk kat bilik tu, tiada kena mengena dengan kehidupan kita. Tiada sapa tahu akan berlaku seterusnya melainkan Allah.

yoro okino said...

klu kelawar mcm mn??umh aku rama2 xsudi tinggi sngt..kelawar bnyk..huhuh

DrSam said...

deadline atau dateline selalunya buat kita terkujat :)

Bro Bayu said...

serius boleh hilang 2 pounds..nak keje tempat u la camnih

penjejak maya said...

salam,

rama-rama tu masuk sebab ada bunga dalam rumah tu..

Frodo Baggins said...

hohohohohoho
rama2 gemook terbang masuk bilik
di malam jumaat?? cam best jer.
hahahhahha



>>___<<

Pn Kartini said...

salam my dear,..:)

rama2 masuk yaa...ermmmmm..
moga yang indah2 mendatangi adinda fida..:):)

Take care !!:):)

Afida Anuar said...

UJ-->hehe..err sebenarnya takde la besar sangat pun.. tetamu agung? eh mana boleh percaya tu semua UJ;)

Abdul Razak-->Salam saudara abdul razak..Alhamdulillah..sihat dalam sibuk..huhu.
Memang orang jauh pun saudara, tapi bukan dari alaska la..alaska tu dekat lagi tu.hehe....katanya akan ke mari dalam masa terdekat, tu yang saya assume dia dah datang kut..kut.. owhh ye..rama-rama tu memang tiada kaitan langsung.. dia tersesat masuk,saya percaya tu...

Yoro-->woww..kelawar! lagi menarik..err... eh bukan menarik, lagi menakutkan..huhu

Dr Sam-->Terkujat,pastu masing-masing jadi zombie..huhuhu

Bro Bayu-->meh meh bro bayu..dialu2kan. Tapi kalau bertambah 2 pounds jangan salahkan saya..lariiiiiiiiii..hehe

Penjejak Maya--> Salam..ahaaa..betul la, ada 4 kuntum bunga.. jadi rama-rama jantan la yang masuk ni...hehehe

Frodo-->ehhee..eh rama-rama ada yang gemook? apa2 la frodo..ekekekek

Kak Tinie-->Salam kak tinie...hehee, rama-rama kak. Tersesat barangkali...

Moga akak ceria2 selalu di sana..mmmmuuuahhh;)

ain said...

salam fida...tetamu jauh nak dtg merisik kot.hehehe...gurau je ye dear.

have a nice weeknd!!

naimisa said...

saya rasa orang sebelah bilik anda sahaja yang nak 'datang' tu... :D

aideeb said...

aku klo rama-rama masuk umah aku..xsempat kuar kucing aku dah tangkap..so klo tetamu jauh dtg umah aku mmg xbalik2 dah ler..huhu..ngeri..

Tirana said...

Rama-rama masuk rumah sebab dalam rumah tu ada bunga...hahaha

nahmy said...

takpe le tu...sekadar rerama je. jgn 'org minyak' yg masuk dahle...saya pun geli gak bila membayangkannya!

MaizaC'Joe said...

Salam

Pasal rama-rama masuk bilik maiza pernah dengar juga.. orang jauh nak datang... entah betul ka tak wallahu'alam... kalau betul ok juga kan.. :) kan bagus kumbang ja masuk ekk..... hehehe...

Afida Anuar said...

Kak ain-->Salam kak ain..bukan merisik la kak..err..moga akak sihat2 selalu

Naim-->ahaaa..kenyataan ni buat saya sedikit seram..hohoho

Aideeb-->uishhh kucing ko makan rama2 deeb? dahsyat2..

Kak Tirana-->hehehe..betul2 kak..bunga 4 kuntum;)

Nahmy-->ohooo nahmy..mintak jauh la kalau orang minyak yang datang

Maiza-->eh kumbang mana leh masuk..lagi bahaya!.hehe..

old_trafford said...

tak tau lak pasal rama2 ni..sapa yng datang hari tu..

Afida Anuar said...

Eh tak pernah dengar kata2 orang tua pasal rama2 ni??..hurmm takpe la.. Kaka datang,pastu semalam dah balik dah...wakakaka

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Siapalah orang jauh tu ye? Walauapa sekalipun, cerita2 org tua, kata2 orang, petua2 org dulu dsbnya selagi tiada keterangan dari AlQuran dan Hadis yg sohih selagi itulah kita bertawakuf (tangguh) dulu kata2 mrk sebab itu ada yg melibatkan pegangan akidah. Namun begitu, kalau betullah `orang jauh`, kami2lah pengunjung maya yg dtg dari segenap pelusuk masuk ke laman/blog Afida dalam btk analog ke digital dan kembali ke analog melalui `modulator-demodulator` (MoDem). Itupun selagi kupu2 masih hiduplah....

Afida Anuar said...

Waalaikumusalam wbt...

Betul Tajnur..orang dulu-dulu, tatau la saya macam mana diaorang boleh buat kesimpulan begitu dan begini sedangkan perkara yang tak pasti... yang bahayanya ada melibatkan pegangan akidah..nauzubillah.minta2 dijauhkan dari mempercayai benda2 yang karut marut...

Tajnur..benar sekali, kalian la antara orang jauh yang datang, dari segenap pelusuk...alhamdulillah, sudi juga datang berkunjung ke blog picisan sebegini...

ahaaa...lagi term-term budak2 IT yang diguna pakai Tajnur. i believe u r one of the IT man...;)

old_trafford said...

jauh berbenor kaka datang sini..

Bro Bayu said...

Ni yang payah bila orang cam bro bayu nak menyampuk ngan orang IT ni..huhu..fida nak tanyer la skit..apakah sifat2 yang biasa orang IT ader ek..sama ader positive dan negative..ataupun ia bersifat individu, di mana (tetiba ayat skema) IT itu tidak mempengaruhi character traits ataupun attitude mereka.

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
IT tu satu bidang yg terlalu luas utk dikejar. Rasa2 tak cukup 24 jam sehari, biarlah 36 jam sekurang2nya! Saya tidaklah mahir sgt tetapi pernahlah belajar Unix dan Linux Programming utk Web Base Network. Alah, dulu2 punya citer sekadar dlm exams je lepas tu, lupakanlah segala2nya....

Afida Anuar said...

SirOldTraffords-->eh betul la..dia dtg. Jumpa dia kat foodcourt tu. Dia duk beraksi kat dalam peti empat segi tu...hahaha

Bro Bayu-->mak aii, susahnya soalan. Bro bayu ni orang physicology ke?hehe.. hurmmm macam mana yer nak jelaskan... Kalau fida cerita, pasti semua yang positif la pasal budak IT. Maklumlah nak jaga nama baik budak IT kan..hehe. APa kata bro bayu tanya pakcik google. Pakcik google mesti tau sebab ramai orang dah buat kajian pasal certain group of individu ni..anyhoo fida rasa..IT tu sendiri amat mempengaruhi...sungguh!

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt..wahhhh no wonder la Tajnur boleh sebut segala terms topi merah, phyton..rupanya pernah jadi orang linux/unix... dah agak dah:D

en_me said...

sibukk kannns.. uhuhu

Bro Bayu said...

ohh..gitu ek, sajer nak tanyer..buat kajian skit sebelum nak tulis cerpen pasal mak limah dan menantu IT nyer..hehe

Afida Anuar said...

En me-->eh rama-rama tu la yang sibuk.hehee..

Bro bayu-->ahaaa,lupa pasal mak limah dan menantu IT..ala bro bayu..kami ni serupa macam golongan lain juga,takde beza pun, cuma satu je.... kalau sehari tak ngadap pc, rasa hidup tu macam serba tak kena..errr

Bro Bayu said...

owh, orang tak IT pun camtu gak dah sekarng ni..hehe

Afida Anuar said...

owhh ye..lupa..kadang-kadang lebih teruk dari orang IT lagi kan?hehehe...

Khairi said...

mcm mana org jauh dtg senyap2 tu eh hehe.

ehem, siapa honey tu. <-- spisis bizi bodi hehehe.

Afida Anuar said...

errk...dia macam ni..macam mana nak terang eh..dia datang tak kecoh2..senyap je..hahaha..

honey tu ialah..errr... orang yang baca blog ni;)..

PS: mmg bzi bodi pun:P..ngeh33

 

Browse