Rasa di Hujung Jiwa...

Tuesday, July 06, 2010
Nampaknya semi final dan final world cup terpaksa aku korbankan. Dah nekad! Game pukul 2.30 pagi, dan aku...takkan nak layan game waktu cenggitu di food court di situ. Anak dara waktu dinihari di luar rumah!! No No No. Aku pun ada prinsip juga dalam hidup. Kalau pukul 10 tu at least aku boleh consider lagi la untuk berada di luar rumah..tapi kalau dah sampai tahap 2.30 pagi sampai subuh.... Fida kata takpe la tak tengok Ozil main time final dan semi final pun. Eceh macam yakin je German masuk final..hehe

UJ kata kena jaga-jaga kalau keluar malam, takut nanti saham jatuh. Terima kasih UJ atas nasihat. Sebab tu Fida kata dalam entry sebelum ni, kes keluar tengok bola boleh menyebabkan prestasi seorang anak dara manis yang jarang keluar malam itu tercalar serta merta....err..kes bola. Fida..Fida...aduhh macam mana nak kasi calar tu hilang eh? Any advice? Pakai wax boleh?huhu

Mengimbau tahun 2006. Musim piala dunia tahun tu aku berada di kampung. Kerja sementara di Terengganu ketika tu. Yang bestnya...piala dunia waktu dinihari tu hanya aku dan ayah je yang berjaga malam layan bola. Jarang dapat spend masa tengok bola dengan ayah sebenarnya. Tapi tahun tu, sebab piala dunia... ayah sokong Brazil, aku tau tu:D

Adik-adik laki semua berkelana. Adik-adik perempuan yang lain pula memang sejak azali tak minat bola. Jadi hanya aku dan ayah. Mak memang geleng kepala tengok kami anak-beranak sanggup bersengkang mata layan bola. Aku sengih je la tiap kali mak menggelengkan kepalanya..hehe

Ayah siap pesan kat aku sebelum tidur.. macam biasa.
"Kak Nor, nanti kalau bangun nak tengok bola kejutkan ayah sekali eh".

Mak yang khusyuk kat meja tengah belek-belek buku student dia, cepat-cepat sound kami.

"Nak bangun tengok bola, punya la senang...sanggup tahan mata, tapi nak bangun tahajud.... ", mak sambil mata masih khusyuk duk memeriksa buku-buku student dia.

Sentap sekejap!

Ayah cepat-cepat naik atas masuk bilik. Aku boleh buat muka kerang wangi depan mak;)

Tapi nanti pukul 2, senyap-senyap aku ketuk pintu bilik ayah..

"Ayah, bangun cepattt... bola dah nak mula."

17 comments:

niwtode said...

huhu, fida... nak masok astro kat umah pun dah tak sempat ni :P kalo tgk online bole ke? selow pun selow lah, janji saham tak jatuh @ imej tak calar.. wax kalo seguni pun tak leh nk kaver dah calar :P

r.o.l. said...

Setuju dengan nasihat UJ. Sangat tak manis tingkah laku itu. Tapi jangan risau, pengorbanan ini tidak akan sia-sia, insya Allah :-)

ain said...

hubby akak awal2 dah suruh kunci jam kol 2 pg nanti. siap mintak akak tmnkan sekali. adehhhh!!!!

MaizaC'Joe said...

salam kak Afida

kalau mengimbau kisah dulu demam bola memang best. siap set dengan ayah, adik kita tunggu bola mlm nie... hehehe... sekarang tengok juga tapi maiza kurang join lah.. nanti mengatuk pula kat office erkk padahal dah kurang minat :)

Bro Bayu said...

kalau anak dara tak manis, kalau orang tu dah bertunang ke, dah kahwin ker camner ek...ader darah manis gak ke? uish, ayah ana (jadi pak arab jap) tak minat bola tapi wrestling memang die suke..kadang2 tuh smpai bergerak badan sambil mengepal tangannyer...tapi takle terjerit..almaklumlah lelaki ni kadang2 die control gak..nak plak depan anak2..tapi bab2 bergerak2 badan memang die tak ble cover...aku plak kureng skit bola ke wrestling ke..coz tak tutup aurat..huhu...kalau hoki dulu layan gak sebab ader Nursaiful Zaini yang pakai proper masa main...sebab tu fida aku nak tau result jer kalau lepas match world Cup..hehe (sekarang ni aurat2 memang dah slumber jer ditayang kat media massa dan cetak..antara faktor kebejatan gejala yang tak berapa nak sihat remaja sekarang)

nahmy said...

terhikngin saya nak tengok belanda jumpa german di final...atau tengok dlm mimpi...ooohhhh!!...hikk

Abd Razak said...

Salam...

Semoga sdri sihat hendaknya...

Problem nak komen dah selesai sepenuhnya mungkin, maka Belanda pun selesai tugasnya utk ke peringkat akhir..

Sdri memang minat tengok bola erk!

UJ said...

errkkk bkn nasihat sgt ckp2 jer...raseny fida lagi tahu apa yg best untuknya....

bertuahnya pk cik nuar ..dpt ank solehah...tlg kejut ayah lagi..hehe

Pn Kartini said...

Salam my dear:):)

ermm..bangun tadi..tgk jam dekat2 kul 4..Ops!!rupanya bola tgk hb kat sofa..bukan dia yg tgk!!!hehehe...aduhaii..:):)

penjejak maya said...

salam,

alahai kasihannya saya ada 2 tv ni amiklah satu lepas piala dunia pulangkan hehe..

diana abdullah said...

hehe...ciannye cik fida..xsangka minat bola ek..:-P

pagi td bgn2 je tdo..encik suami dgn muka xpueh atinya bertanya,"sdr tak kul 2 pagi td? org dh kunci jam tp xdgr bunyi pun"

hehe..den pun jwb ler tentulah xsedar..bunyi apa lgsg xdgr..kalo bom meletup pun pyh nak dgr, inikan bunyi jam henpon tuh..cian...melepas tgk bola..

hehehe

Tirana said...

hehehe..ambik cuti la Fida, balik kampung tengok bola dengan ayah..ala 4 tahun sekali aje

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Apalah yg hendak dikejarkan dlm hidup ini sampai ` Rasa diHujung Jiwa`? Kalau segi bidang IT utk capai keperingkat tu kena guna `Satellite Signal Strength Meter Software Dolby Surround Net Meter` atau dari segi Fizik pula kena guna fenomena `quantum leap`. Tapi kalau dah sampai pukul 2 pagi, ditambah keesokan hari kerja, better leap to sleep`! X yahlah susah2kan diri dan ayah Fida.

Afida Anuar said...

Edot-->Edot, aku dah jumpa satu wax mantap...langsung tak nampak calar dah lepas sapu wax tu..sungguh!..hehe

r.o.l-->err..memang tak manis rol...tapi kenapa pengorbanan tu tak sia2? sia2 la saya rasa..ye la, apa yang saya dapat kan? kepuasan menonton? itu lain...

Kak Ain-->Bagus hubby akak tengok bola kat rumah, siap ajak akak teman lagi..ssoo sweeett..hehe.

Maiza-->Salam maiza..aik, kenapa kurang minat? akak punya minat maintain;)..hehe

Bro Bayu-->Bro bayu...ayah fida pun time tengok bola sambil berbaring tu boleh bergerak-gerak kaki seolah macam nak sepak gitu..tergelak2 fida tengok gaya ayah..dulu2 la..hahaha..

Bro..ada seorang kawan pernah sound gak baru-baru ni...dia tak galakkan tengok bola, sebab dia kata ..seperti yang bro kata tu la...tapi.. errr....

Nahmy-->harap german menang malam ni!..err..jumpa belanda nanti;), amacam nahmy? tengok dalam mimpi pun syok jugak..hehe

Abdul Razak-->Salam saudara...alhamdulillah nampaknya dah fully sembuh blogspot hari ni..huhu.. iyer..Geng orangje dah tempah tiket ke final..kita tunggu malam ni pulak..german ke spain... saya harap german!!!

hehe..minat2 gitu je saudara...;)

UJ-->hehe..tolong ayah kejut tengok bola tak dikira bertuah lagi UJ:P..huhu..

Kak Tinie-->Kak Tinie..tengok sorang-sorang memang begitu la kesudahannya ka....kenapa kak tinie tak teman?hehe

Penjejak Maya-->Salam..ahaa..kang nak betul2 kang... sanggup kasi? hehehe..

Diana-->Kesian incik suami...Die, lain kalau pasang alarm yang taraf bunyi dia kuat lagi dari bom, baru senang terjaga kut...eekekekek

Kak Tirana-->akak... project tengah kritikal...kalau nak ambil cuti sebab bola, macam tak berbaloi....kene fikir banyak kali ni..eheheh...

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt..ahaa...tahun tengok bola dengan ayah tu, tahun 2006 Tajnur.. tak susah pun. malah enjoy....tapi tahun ni..aduii, dah la besok kerja kan?

eh bukan ke fida kata dah nekad takmo tengok?..errr:p

PS:Rasa di hujung jiwa versi fida punya, takde kaitan antara kejar mengejar dalam hiduP:D ..waAllahualam..

Afida Anuar said...

ahaa..yakin sangat german masuk final kan fida?hehee..

sekarang tengok..sapa yang masuk? hehee

Bro Bayu said...

Netherland and Spain kak...

Afida Anuar said...

Yer dik..tau:P

 

Browse