Jatuh Gaung...

Thursday, July 08, 2010
Ada satu rasa...yang melekat dalam jiwa..
Jauh amat di dalam sana seolah sudah lama diduga tika..
Hendak dibuang ditimba, tali pula tak sampai sedepa..
Tolonglah hamba merungkai ia agar tiada duka melanda.

Jangan terlalu jauh melayang terbang,
Nanti hilang tiada orang sudi nak kenang,
Hari ni bukan hari koya bukan juga hari jiwang,
Dah dah, pergi kerja...hurmm....nanti lambat wahai Cik Fida sayang;)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaa
aaa
a
(jatuh gaung)

keh keh keh..Fida geylong:p

PS: Ni kes German kalah ke? err..

20 comments:

Abd Razak said...

Salam..

Moga sihat hendaknya..

Hari ni saya rest di rumah sahaja, diberi cuti sebab sepanyol menang...hehehe

Kiranya saya mengalahkan awaklah ni..

Tirana said...

German kalah, Fida yang jadi tak betul? hehehe

Kehelan said...

Fida... smlm kay kunci jam kul 3 konon nk bgn tgk, tp sekali tgk dlm mimpi la plak... kay mimpi spain 3 - germany 0... biasa kan mimpi terbalik, ingtkan germany la menang... spain jgk yg menang!

ain said...

fida sokong german ke..?? akak ikut mana yg hubby sokong, since dia sokong spain, so pg td kita org happy sgt2 sbb spain ke final.

Bro Bayu said...

German kalah, Spain menang...takde aper yang membantu kita pun..sekadar gembira bagi saper yang pasukannya menang dan sedih bagi yang kalah....hehe...so kak fida jgn terkesan dgn kekalahan german kerana ia tidak mempengaruhi apa-apa dalam kehidupan kita

penjejak maya said...

salam,

takpe nunggu la piala dunia 4 tahun lagi bunyiknya macam jatuh katil je hehe..

naim said...

kes terbangun lambat ke?

@naimisa

niwtode said...

hakhak, aku tak tengok tapi dalam tidur aku ada sorak untuk jerman.

personally aku suka corak permainan jerman sebab kemas, sama macam aku main hoki zaman skolah dulu cewahhh.

aku tak jatuh gaung, tapi rasa nak makan sotong nama paul haha

UJ said...

hmmmm UJ terkkilan gak.. tp lum jatuh gaung.. kita kasi chance la ekkk... hehehe.. tak fanatik sangat... kurang cakna skit... erkk

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Zaman skrg, buang je tali temali jgn ditimba. Dah ada wireless streamyx tmnet dgn package istimewa terkini utk k/tgn k`jaan dpt `netbook` percuma pada kadar pembayaran yg sama. Nak tolong rungkai pun dah tak ada tali kabel yg mengusut.
Jgn risau, tak akan hilang `in fact that we ca retrieve back all the data` The word abbreviated Aaaaaaa.... that you compile does not compute. we only use the binary code 1100100000100 etc
(nampaknya saya yg geylong)

nahmy said...

yg german tu percaya sgt bebenda tahyul apsal?? coach dia pki baju sweater biru tu dah berapa hari tak basuh tuuu...?

Pn Kartini said...

Salam my dear..:)

Jatuh Gaunggg???!!
Uhh...buat suspen tgk title n3..
rupanya pasal bola lagi yaa...aduhaii..:):)

Afida Anuar said...

Abdul Razak-->Salam saudara..moga sihat2 selalu ya...ya,kalau ikutkan begitu la..saudara telah mengalahkan saya..heheh

Kak Tirana-->err..kak tirana,bukan tak betul..cuma...hehehe.. kecewa sikit je..hehe

Kay-->sian kat ozil..kan kay?huhu.. fida pulak mmg dah yakin yang amat german masuk final..sekali tngok...aduhhh...terus tak semangat nak tengok final nanti..hahaha

Kak Ain-->Kak Ain,mana aci tiru hubby!!...hehee.

Bro Bayu-->err..alamak..yer adik bayu. Memang tak memberi kesan langsung pun..kononnya la, entry tu ditulis saje-saje sebelum pergi kerja:D

Penjejak Maya-->jatuh katil?hahhaa..mebe aaaaaa tu pendek sangat. Takpe2, next time buat lgi panjang..

Naim-->..bangun dah awal yang amat dah.....lepas layan live update memang tak tidur pun..hohoho..sanggup uu..

Edot-->hahah... perghhh pemain hoki seh..aha,aku pun rasa nak makan sotong..sotong celup tepung.. apa la diaorang benda karut macam tu boleh percaya..

UJ-->part jatuh gaung ni, yang besttnya...nak dekat sampai dasar tu..ada orang sambut, jadi tak jadi la jatuh;)..eh apa yang fida merepek ni?hahaa..abaikan.

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt.Nak pakai wireless lagi la tak boleh nak kait...lagi komplikated...tu dia,saya dah tak ingat dah calculation pasal binary tu..errr.
ahaaa..saya tak kata, tapi tajnur yang kata:P

Nahmy-->entah german..benda mcm tu pun nak percaya... nahmy..dia ada banyak sweater kaler tu...percaya lah.heheh

Kak TInie-->Salam kak tinie!!err... alamak.ok ok, lepas ni bukan pasal bola dah..hehehe

Stridz said...

pehh, berpantun kat mana nih sampai jatuh gaung cik Fida?

sahromnasrudin said...

salam ziarah..saya mendpt blog ini dr blog ustaz abd razak..alhamdulillah sy menjadi follower saudari ke 204..blog saudari baik dan penuh bermanfaat..jemput ke blog sy..tenkiu dan selamat berblogging :-)

r.o.l. said...

Dan di dasar gaung itu Afida menemui... pasukan Piala Dunia Jerman!

Afida Anuar said...

Stridz-->Saya berpntun kat tepi gaung la Encik idzwan..tu yang hampir2 nak terjatuh tu:P

Sahromnasrudin-->Salam..terima kasih saudara kerana sudi folo..insyaAllah kejap2 lagi dah free sket,saya akan lawat blog saudara sekaligus menjadi follower juga;)..owhh,1st time orang puji blog bermanfaat..merapu je banyak sebenarnya..hohoho.

r.o.l-->ahaaa..tepat sekali rol!!!.. kesian kat depa..

Khairi said...

seb baik. ingat kan jatuh betul ke jatuh apa tadi huhu.

sian jerman kan kan kan :)

MaizaC'Joe said...

salam

Maiza sejak Argentina dng Brazil dah balik kg.. malas nak layan bola.. huhuhu....

Afida Anuar said...

Khairi-->jatuh gaung cam tu halimah yang ajar..kehekhek itulah..kesian kat ozil la. Yakin je hari tu German masuk..hehe..

Maiza-->Argentina?maradona? ehehhehe..akak suka argentina out...puas hati tengok german belasah dia 4-0 malam tu wlupun ada jugak rasa kesian bila tengok muka maradona lagu tu..hahah

 

Browse