Di Situlah Matahari Menghangatkan Jiwaku...

Wednesday, May 05, 2010
Aku di perantauan. Susah nak cerita riuk lenggok sebenar tari hati. Apatah lagi nak menterjemahkannya ke dalam tinta. Tapi itulah rasanya. Ada masa gembira, sampai tak terkata. Ada masa menangis, sampai tak keluar air mata, erkk.

Yang pasti kehidupan aku, satu anugerah yang tak ternilai harga.

Minggu lepas kami ada sesi-apa-entah-nama, dah lupa, huhu. Dalam sesi tu kami diberi satu belon dan kami perlu kemukakan jawapan-jawapan berasaskan belon. Banyak la jawapan-jawapan yang diberi. Round, light, pressure bla bla bla.

Tengah dalam duk bosan berada dalam sesi tu, aku boleh pulak menconteng monteng belon tu dengan pen. Macam-macam yang diconteng. Macam-macam tulisan yang wujud. Aku pun dah lupa. Aku rasa kalau dicantum-cantum, dah boleh jadi satu entry kut hasil contengan aku tu,hehe. Habis sesi, belon tu aku letak kat cubic, belakang skrin pc.

Tadi ada seorang opismate datang, diambilnya belon yang semakin mengecil tu. Tiba-tiba, "Fida what makes you, you?" Dia baca salah satu ayat yang aku coretkan kat belon tu.

Yea, what makes me, ME?...tiba-tiba aku terfikir..

dan aku juga ingin bertanya kepada semua, what makes you, YOU?

Hurmm....

Think...hard.

Till then..

16 comments:

Noli said...

hurmm..what makes noli,noli? hurmm..

err esok insyallah noli bawak buku akak..hehe..

uNcLeJoE said...

owhhhh hehehehe

lama juga la tunggu entry fida yang baru ni...

hmmm cmane ek nak jawab...

UJ think... ahaaa perhaps my today's entry makes me, me....

hehehe

uNcLeJoE said...

lolll silap bukan gitu .... my today's entry can answer what makes me, me....kot lah...

Tirana said...

You make my day...hehehe..

We are what we think!

Abd Razak said...

Salam...

Erm..Think...hard

I tried to think hard what am i going write..but i don't know what is in your heart! :)

Afida Anuar said...

Noli-->hehe..yer jangan lupa!!

UJ-->kesibukan melanda UJ sekejap.+ idea tak datang.. yeap..i think your today's entry makes u..YOU..nice UJ!..erkk..maksud fida, entry tu. Maisarah aqila sangattt choomelll!!

Kak Tirana-->hehe thanks akak.. u too;)..we are what we think..

Abdul Razak-->Salam.. what is in my heart?hehe.. i also don't know what to write...;)

Kehelan said...

yup... we are what we think!

Khairi said...

falsafah cina kata u are what u eat.

falsafah hindustan kata u are what u dance.

falsafah omputih kata u are what u think

falsafah melayu kata jika kau fikirkan kau boleh, kau boleh melakukan, jika kau fikirkan kemenangan, kau hampiri kejayaan

falsampah saya sendiri, what makes me, me are: surroundings, parents, educational system, home land geografi, political system, genetics, appearance<-- kalau sy berwarna hitam, bersayap kecik, berparuh tumpul, gemuk, berkaki pendek, dan tinggal di kutub selatan (faktor geografi) maka saya adalah seekor penguin. that what makes me, me. The penguin. yeehaaa...

Rbain said...

I am what I beliefs in. That what makes I am.

Afida Anuar said...

Kay-->yes..so true!.. we are!

Khairi-->hehe...lawak2...banyaknya falsafah dia..

Rbain-->yeap..i think like that too;)

qaseh mas said...

salam sis

pasti sis lebih memahami
apa yang ingin dicapai
pasti Dia takkan sisihkan kita
selagi kita bersamaNya,insyaAllah

Afida Anuar said...

Salam kak qaseh..

thanks atas kata2..insyaAllah,Dia takkan saya tinggalkan..

Naim said...

If I were you, "I'm trying to write a story here!"

Hahaha...

@naimisa

Faridrashidi.Com said...

Saya tak tahu mahu berkata apa-apa. Apapun, semoga Allah permudahkan urusannya.

tajnur said...

Assalaualaikum.
If i were your colleague, i would like to say,`Fida, what makes you in a labyrinth of confusion? You`re million miles away all these days! Something bothers you or somebody urges you to ma... `

Hurmm....

Think...hard.

Till then..
Wassalam.

Afida Anuar said...

Naim-->yeap.. that's what i'm trying to do naim..but...

anyhoo please pray for me for that..

FaridRashidi-->Tak payah kata apa2 ustaz farid;) insyaAllah..thanks..

Tajnur-->Waalaikumusalam..
"Something bothers you or somebody urges you to ma"..... ma...? i don't understand..huhu...

tajnur..nothing bothering me for the time being..just.. work...hectic a bit..seriously..huh

 

Browse