Demi Hitam...

Tuesday, May 25, 2010
Bangunan baru tempat aku bekerja ni hanya ada 10 je parking berbumbung yang terletak di tingkat bawah, 1 direserve untuk bos besar. 9 lagi untuk kami yang kuli-kuli ni dan juga bos-bos kecil. 1st come 1st serve. Siapa yang datang awal, dapat la parking berbumbung. Tapi persaingannya sangat sengit.

Jadi demi tak nak kasi Incik Hitam berpanas berhujan, aku sanggup datang kerja awal setiap hari, sejak beberapa bulan yang lepas, sejak parking berbumbung ni dibuka untuk kuli-kuli. Sanggup tu! Sayang sungguh Fida kat Incik Hitam..erkk

Bagi yang tahu, tahu la aku datang awal sebab nakkan parking berbumbung. Tapi bagi yang tak tahu, selalu puji aku ni bagus sebab datang awal, tapi dia tak tahu ada udang di balik sambal yang menyebabkan aku datang awal.. keh..keh..keh..

Incik Hitam...

Di waktu bulan terang cuaca,
Ku pejam mata tapi tak lena,
Yang hitam manis datang menjelma,
Yang hitam manis datang menjelma,

Kenangan yang menggoda,
Aku teringat pandang pertama..

;)

18 comments:

Sesumpah said...

kereta kah?

Abd Razak said...

Salam...

Harus lepas subuh dah pergi kerja ni..:)

Tirana said...

Sayang betul Fida pada cik hitam ye...Siap menyanyi lagi untuk cik hitam

uNcLeJoE said...

hitam2 si tampuk manggis sungguh pun hitam dimakan manis ..kalau tak ade gak yg kerassss isinya kan...tak de air pun...tak manis langsung..

errkkk lain lak lencong... hmmm kereta ku siang malam pagi petang, berhujan panas ko kan... kesian...
sebab itu ko dinamakan kembara...kembara kehidupan...hihihi

natni said...

i noe u do kfid
slmt bjuang demi bon jovi tu k

^_____^

Ezad said...

hu... dtg awl sbb parking... kire ade advantage gak la.. dpt pujian salu dtg awal..

Afida Anuar said...

Sesumpah-->bumblebee hitam..ehehe

Abdul Razak-->salam..hehe, lebih kurang la...awal sejam dari biasa;)

Kak Tirana-->hehe..kak tirana, sayang tapi takde la sayang sangat2...lagu tu fida ambil dalam buku jaja n din:D..terbelek smlm..hehe

UJ-->Wahh kembara kehidupan...takpe,kembara tahan lasak..incik hitam ni dah la hitam..kalau berpanas selalu mesti lagi legam..ekekeke

Intan-->bonjovi..eh bukan bonjovi la..incik hitam:P

Ezad-->hehe,lebih kurang la ezad...;)

Ummi Aisyah said...

wah..cayang sangat kat incik itam yek..name ape incik itam??

aZr|n said...

wargh...bestnya encik itam dpat parking berbumbung....

tajnur said...

Assalamualaikum
Ya ke pejam mata tapi lena? Yalah berpuluh ribu ringggit dibelanjakan termasuk selenggaraan tentulah tak lena dibuatnya. Tu belum lagi insurans dan road tax! Tapi kalau tak ada bumbung pun tak mengapa kot, Incik Hitam tu, tetap lari kencang walau hari panas, senyum senang....

penjejak maya said...

salam,

incik hitam tu pun besar jasanya juga..

Kehelan said...

encik itam saya sejak dok kat shah alam nih tak pernah berbumbung... kecian sgt kat dia

yoro okino said...

hahahah..gler kental..
xper laa nak syg pon keta antara pelaburan terbesar yg manusia buat dalm idup knn..=D

Noli said...

dah lama tau kak..bagus2..
hehe..

Pn Kartini said...

Salam my dear..:):)
Untung Cik Tam !!

Tapi ok tuu..datang awal ..hati pun senang..!!
Harap fida tak keseorangan bila sampai awal2 tu..kena hati2 yaa dear!!

Afida Anuar said...

Ummi Aisyah-->nama glemer dia Incik Hitam..kadang2 panggil BonJoVi;)

Azrin-->Mmg best, hari-hari senyumm je Incik hitam..hehe

Tajnur-->Waalaikumusalam..iyer memang lena.. saya ni jenis yang tidur mati..hehe..tak lari kencang juga incik hitam tu,biasa2 je tajnur..

Penjejak Maya-->Salam..sangat besar..dh la tak pernah buat hal..syukur sangat2 dia tak pernah meragam. Dia tau tuan dia sayang kat dia kut..hehe

Kay-->meh la cyberjaya kay, bumbung ada, tapi kene cepat la..hehe

Yoro okino-->gile kental eh?layann..pelaburan apanya..bukan ke beli kereta ni rugi. tak macam beli rumah atau tanah..is it?

Noli-->hehe..well..u know me noli;)

Kak Tinie-->Salam kak tinie...my dear;)
InsyaAllah tak pernah sorang2..alhamdulillah kat sini selamat lagi rasanya akak, walaupun sorang2....ramai orang jaga. InsyaAllah, Allah pun ada bersama.

naimisa said...

kena bawa masuk Polish la..bagi berkilat lagi...-:D

Afida Anuar said...

Hehe..Naim..

memang bawa masuk polish gak..ada kat dalam bonet, cuma tak sapu je..eheh..

 

Browse