Bahagia Yang Terlalu, Bisa Menjadi Luka Dan Peri...

Saturday, April 03, 2010
Sempena fun@work yang diadakan 2 hari lepas di tempat saya bekerja, kumpulan saya menang tempat ke empat. Hadiahnya, kami diberi tiket wayang percuma. GSC. Valid sampai bulan Jun ni. Saya cuma dapat satu je tiket free, jadi sapa-sapa yang berkeinginan untuk menonton wayang, jangan lupa ajak saya yer!

PS: Teruk kan saya? Entry sebelum ni entry sedih pasal kisah buang bayi. Entry ni, entry pasal seronok-seronok pula. Betul la, hati tu mudah benar dibolak balik. Sekejap baik, sekejap tak baik. Sekejap sedih, sekejap gembira...

10 comments:

Tirana said...

Kita happy kan diri bukan bermakna kita lupa tentang masalah dan kesedihan yang kita hadapi tapi mencari energy untuk berhadapan dengan kekalutan tersebut..

niwtode said...

wah dpt tiket wayang free tuh~ pergi la tgk cerita yg best-best. lupakan pasal kerja sekejap :P

hati yg lembut je mudah bolak balik. tapi hati keras susah jugak.

tajnur said...

Salam!
Perjalanan kembara kita masih jauh dan panjang menuju destinasi tetap. Dlm perjalanan adakalanya melalui liku2 suka-duka, kenangan manis, cemas dsbnya. Hatta Rasulullah saw dan para sahabat pun perkara yg sama bersenda-gurau dgn isteri2 spt Surah AlBaqarah:187 dan 198 (kecuali musim haji). Wallahualam

starsyeea said...

est la vie akak...est la vie...

camtu la kehidupan...ade ups and downs...

DIA bg kita rasa semuanya...supaya kita lebih kenal hakikat hamba...sedih2 juge, tp jgn lupe bagi hak pd gembira...(^_^)

nyemak sikit psl n3 sy...ye akak, ayat buat sendiri tu...sbb tu la byk kelaut...haha

Sesumpah said...

takkanlah nak sedih sentiasa kan
berhenti ambil iktibar
dan teruskan hidup dengan bahagia



:D

Sesumpah said...

takkanlah nak sedih sentiasa kan
berhenti ambil iktibar
dan teruskan hidup dengan bahagia



:D

Pn Kartini said...

salam dear..:)
Kalau ikutkan hati yg sentiasa berhadapan fenomena kekalutan gelagat manusia yg tidak kenal dosa pahalanya...mmg tiada berpenghujung kesedihan..namun semua itu kita jadikan pengajaran..dan masih kita punyai iman di dada..syukur...:)

Afida Anuar said...

Kak Tirana-->harap-harapnya begitu la kak..

Edot-->mungkin jugak edot, hati aku ni lembut sangat kut..tatau nak ajak sapa ni, laili.... Laili sejak jd peg kerajaan ni, mcm bzi je memnjang..erkk..

Tajnur-->Salam!Terima kasih atas nasihat..

Starsyeea-->est la vi tu maksud apa?erkk..hehe..wahh pandai berkata2 jugak starsyeea ye..kelaut apa nyer..ke bintang bulan tuuu...hehe

Sesumpah-->ermmm..u rite.. it's better actually..

Kak Tinie-->Salam kak.. syukur alhamdulillah, nikmat terbesar yang Dia kasi kita, moga-moga Allah tetapkan iman kita sampai mati...

unclejoe said...

sebab tu namanya qalb... maknanya pun balik2 - cam turn to page - kan... hmm lama benor tinggal arabic ni..

Afida Anuar said...

Saya pun dah lama tinggalkan arabic, last masa belajar kat matrik UIA, tahun 2000..owhh dah 10 tahun!!.. tp betul la tu UJ, mudah dibolak balik...

 

Browse