Kunci Kebahagiaan..

Tuesday, January 26, 2010
"Ya Allah, jadikanlah kami termasuk dalam golongan orang-orang yang beriman dan istiqamah dalam keimanan kami. Jauhkanlah kami dari putus asa terhadap rahmatMu dan rasa aman terhadap tipu dayaMu. Jadikanlah kami orang yang selalu bersabar dan jadikanlah kami orang yang sentiasa bersyukur kepada Mu. Dan gantikanlah apa-apa yang hilang dari kami dengan yang lebih baik di sisi Mu.."

PS: Sabar eh Fida. InsyaAllah ada yang terbaik untukmu kelak..

15 comments:

Frodo Baggins said...

saya mendoakan juga
Allah sudah mengatur semuanya ...
sabar & bersyukurlah sentiasa

Tirana said...

Ameen..Mudah-mudahan Allah menentukan yang terbaik buat Fida

Afida Anuar said...

Frodo & Kak Tirana...

Aminn..moga2 yang terbaik buat kita semua;) syukur dan sabar...

edot said...

aku juga insaf bile baca post ko ni.. sabar fida.

bspotgurl said...

Amin!

unclejoe said...

kita merancang dan Allah 'merancang'... perancangan ALlah yang terbaik...

dan Dia tidak akan menguji sesuatu ujian itu kepada hambaNya yang mampu melalui nya...

unclejoe said...
This comment has been removed by the author.
unclejoe said...
This comment has been removed by the author.
unclejoe said...

kita merancang dan Allah 'merancang'... perancangan ALlah yang terbaik...

dan Dia tidak akan menguji sesuatu ujian itu kepada hambaNya yang tidak mampu melalui nya...

Afida Anuar said...

Edot-->hehe, itu la. Mungkin aku agak gopoh...entah apa2..

bspotgurl-->aminn...

UJ-->InsyaAllah UJ. Moga saya dan kita semua diberi ketabahan dan kekuatan untuk menghadapi segala dugaan. yang penting sabar dan bersyukur dengan segala kurniannya..

Ahmad Zulfadhli said...
This comment has been removed by the author.
Ahmad Zulfadhli said...

murahnyer servis die.. x banyak masalah la 2.. maklumla pemilik die kan wanita yang pandai menjaganya dengan penuh kasih sayang.. aha!~ :)

psst: Miliki buku2 ilmiaah karangan ikon2 terkenal seperti Dr. Fadzilah Kamsah, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah, Dr. Irfan Khairi dan lain2 lagi di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

tajnur said...

Salam!
Afida, biarlah kita berckp dr perspektif Islam. Sebut je Istiqamah, ia terdapat dalam Surah AlFatihah,"Engkau (Allah) tunjukkanlah kami jalan yg istiqamah (lurus/benar)" Istiqamahnya Rasulullah saw dlm sirah hidupnya sentiasa kekal dgn tugas2 kerasulannya tetapi mendahulukan perkara2 yg patut didahulukan dan menangguhkan perkara2 yg patut ditangguhkan apabila berhadapan dgn mslah yg lebih penting. Contohnya, apabila perintah berperang, mana2 perkara ibadah sunat dan yg wajib boleh ditangguhkan, maka mrk akan tangguhkan. Apabila Rasulullah saw wafat, jenazahnya ditangguhkan selama 3 hari krn mmg perintah kaum muslimin wajib melantik khalifah spy undang2 Islam berjalan w/pun menyegerakan jenazah itu adalah wajib! Wallahualam...

Afida Anuar said...

Zulfadhli-->tak banyak masalah n sbb pakej free lagi zul..

Tajnur-->terima kasih atas perkongsian ini..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

 

Browse