Tak Sedondon...

Friday, September 02, 2011


PS: dan tak cukup 3 orang dalam gambar ...

25 comments:

fuad ansari said...

kalau akak yang sulung sponsor baju raya, mungkin boleh sedondon.. (gurau2 je..) (",)

slmt hari raya kak..

p/s: ayunya insan yang duduk belah kiri sekali tu.. sape tu? (",)

abah khalisha said...

Okay lah langsir pun nak sama color dah..sedondon lah tu
Pesanan Buat Superman Raya

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear..:)

Akak sedondon dengan si aisha jee..
(...sebab baju di-sponsor ibumertuaku..;)..

p/s:
kirim salam kat makbonda yaa..:)

Bijen M. said...

Hai.
Bulih mengurat?

masz14 said...

ala aku pun tak sedondon fida. aku ungu, suami aku olive green, anak aku biru. kalu sedondon tu maknanya semua kene beli baru, tak perlu lah.. baju aku warna tu sbb aku suka, suami aku sbb jubah mak aku belikan dari mekah, anak aku, kaler tu menyerlah kat kulit dia. setel... luaran tak sedondon takpe, dalam hati tak sedondon parah... hahahaha~!

luahfikiran said...

SALAM SYAWAL,
TAK MENGAPA ! ASALKAN HATI GEMBIRA MENYAMBUT BULAN SYAWAL INI

~PENCHENTA~ said...

piwiwitt. :)

saya tak sempat nak tangkap gambar pung. :(

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Tak sedondon hanyalah dari fizikal saja tetapi apa yang penting adalah penyatuan. nak duduk kumpul sekeluarga secara baik2, bukanlah mudah kerana ada pelbagai halangan. Kadang2 tu, nampak je bahagia, tetapi hakikatnya saling tidak bersetuju antara yg lain spt dlm Surah AlHasyr:14 تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّىٰ ۚEngkau menyangka mereka bersatu padu, sedang hati mereka berpecah belah (disebabkan berlainan pendapat mereka).
Tapi, nampok raut wajah keluarga `pokcik Anuar` ni baik2 belaka....
Wallahualam.

DAMAI SURIA said...

Selamat Hari Raya 'Idilfitri mulia. Maaf zahir dan batin buat Afida sekeluarga.

r.o.l. said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin, afida. Saya pun asalnya tak sedodon, tapi di saat-saat akhir fashion consultant/wife saya sempat menyelongkar beg pakaian dan menjumpai baju yang hampir-hampir sedodon :-D

IMANSHAH said...

kami ada 30 ahli keluarga..mati lah nak sedondon..hu hu

Afida Anuar said...

Fuad-->InsyaAllah kalau ada rezeki lebih lain kali nak kasi sedondon la semua;)...

oh ayu eh dia..ingatkan nak kata brutal..err

Abah Khalisha-->he he..boleh la abah...

Kak Tinie-->Waalaikumusalam kak tinie.. ohh..mesti comel ibu dan anak sedondon. Siap dapat hadiah baju. Bestnyer...

Bijen-->hai..errr... Cik P marah dak ni nak ngurat2 ni? he he..

Mas-->oh..aku sokong Mas, takpe la tak sedondon, asalkan dalaman sedondon..Syukur.. wahh lama tak berjumpa Umar... Umar anak saudara aku dah boleh berjalan!..10 bulan!

LF-->Salam LF..insyaAllah..gembira tu memang gembira..Syukur. Tapi besok2 pagi dah nak kena pulang ke bandar. Hati kembali sedih.. sedih pasai kena tinggalkan keluarga ayah bonda..hu hu

Penchenta-->Phewwitt, he he..orang tolong tangkapkan. Rajinla akak masuk dan menyibuk;)

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt..Tajnur...itu la. Setahun sekali macam ni la dapat berkumpul semua orang pun. Tu pun adik lelaki kedua saya tak de pada hari raya pertama pasai beraya dengan mertua dia di Tanjung Karang...Tak cukup 3 orang dah tahun ni. Harap2 tahun depan bertambah lagi ahli..Aminn....

Nak kata memang baik tu...Allahualam...Tapi insyaAllah baik kot!..errr. (masuk bakul angkat sendiri).. hehe

DamaiSuria-->Salam eidulfitri juga buat Damaisuria sekeluarga..

ROL-->Selamat hari raya maaf zahir batin juga rol.. oh..biasa la suami isteri macam lagi manis kalau sedondon;)

Shah-->Tak mati lagi shah..seronok pe kalau 30 orang tu sedondon kan? he he;)

Zul Fattah said...

ok latu.. best apa?
dapat raya sama2..

NaeBlog said...

Afida... saya sekeluargapun tak sedondon... hehe
Eh? Afida yang mana ya... sila perkenalkan :)

nahmy said...

tak sedondon corak dan warna baju takpe....janji sedondon kebahgiaan dan keceriaan...

CT said...

wpun x sedondon...cerai apa...pelbagai warna...

Iera Daniera said...

sedondon laki bini jer kak, tu pun tak sempat nak ambik gmbr satu family. huhu

Norsha said...

tak sedondon tak pe , asal sehati sejiwa, fida yg mana satu ni dlm gambo tu?

Afida Anuar said...

Zul Fatah-->Alhamdulillah..best.. best sangat2...

Nae-->Nae, saya satu family tak pernah pun sedondon selama ni..entah la. Saya yang paling kiri, dengan kurung ungu kosong dan tudung ungu cerah bunga2 tu. Salam perkenalan.. hehe

Nahmy-->InsyaAllah..moga2 macam tu la..

CT-->cerai ke ceria? he he... a'aa meriah la pulak kan CT?

Iera-->ok la tu iera, kira sedondon jugak;)

Kak Norsha-->hehe, insyaAllah sejiwa kak... Fida yang paling kiri sekali, yang pakai baju ungu kosong tu dengan tudung ungu bunga2 tu.

Rashid said...

Wah penuh warna-warni .. ceria apa ..

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Moga saudari sihat hendaknya..

Ke mana pulak perginya 3 orang lagi tu..:)

Afida Anuar said...

Cikgu Rashid-->he he...ceria ..ceria cikgu;)

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak, alhamdulillah..moga saudara juga begitu...

adik lelaki saya yang nombor 2, dia,zaujah dan baby Aniq beraya di rumah mertua di Tanjung Karang

menusuk hati said...

sedondon tu membuatkan raya kali ini lebih feel!Sedondon suami i3 mertua ipar.haha!Dah ada yang mgorat,apa lagi.hehe

Afida Anuar said...

Menusuk hati, mesti tahun ni baru sedondon..kan?kan? hehehe..

hmmm..nanti cik p dia marah cemane? :P

intan.maisarah said...

hhihi
raya saya pun baju taksedondon

 

Browse