Umar...

Thursday, September 08, 2011
Baru je duk cakap pasal anak menakan saya, Umar Khaalish, Umar suka terbang macam superman la, Umar suka panjat tangga la, tup tup lewat petang tadi saya menerima pesanan ringkas dari ayah Umar. Umar masuk DEMC pasai batuk tak henti,lelah... Allah....

Tiada apa yang mak long dapat lakukan sekarang kecuali titipkan doa, mohon pada Allah semoga Allah berikan kesembuhan buat Umar. Besok Mak Long datang.... cepat sihat yer sayang...


Umar, macam siap sedia nak pergi terawih je Mak Long tengok ni...tapi terawih tahun ni dah habis la Umar, kita tunggu tahun depan eh, kalau dipanjangkan umur...insyaAllah

29 comments:

shameel Iskandar said...

moga umar cepat sembuh. insha-Allah. anak-anak kecil mmg mudah kena penyakit. demam, batuk dan selsema antara perkara lumrah kpd anak-anak kecil.

~PENCHENTA~ said...

Comelll. Bila nak bawak datang jumpa tyah ni? Grr. :)

Semoga cepat sembuh dik. *Err, sila panggil akak. Bukan mak cik. :P*

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Mak Long`pada peringkat Umar seusia demikian bermulanya pembinaan protein dlm badan iaitu `immunoglobulins` untuk melawan bendasing. Ia juga dikenali sebagai antigen yang meransang sistem ketahanan badan dan menghasilkan antibodi. Sistem ini perlu dibina supaya pykt yang sama tidak akan berulang atau lali dimasa mendatang. Jika badan tidak kuat, adakalanya perlu disuntik pelalian secara inokulasi supaya sistem ketahanan dipaksa utk bekerja. Jgn risau sebab terdpt 5 kelas antibodi iaitu IgG, IgA, IgM, IgD, dan IgE. Apa yang perlu Mak Long lakukan, byk2 berdoa dan sabar kerana segala proses dlm badan mengambil masa utk membinankannya! Wallahualam.

Zul Fattah said...

wahh.. cute je umar tu.. hehe.. ni la anak buah yg duk sayang2 tu,? haha..

IMANSHAH said...

semoga jadi org yg hebat kepada agama dan negara nanti

Titisan Hujan said...

comelnya umar
moga umar cepat sembuh.

cuaca tak menentu skg ni mmg mcm2 blh jadi.pape pun 'mak long' kan p esk tu

DAMAI SURIA said...

Oh, inilah Umar comel yg suka diterbangkan. Nampak 'cute' je dia ni berjubah. Semoga si kecil ni pulih dan sembuh kesihatannya.

Tirana said...

Comelnya.... Semoga Umar cepat sembuh..

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida..

Semoga saudari dikurniakan Allah kesihatan yang baik..

dan

moga Umar cepat sembuh...amin

Kamsiah said...

fida,berapa umur dia tu...comelnya...semoga membesar sbg anak yg soleh,yg berbakti pada org tuanya kelak...
comel mcm mak sedara dia hehe

Afida Anuar said...

Shameel-->doktor yang rawat tu cakap lagu tu la. Bila dah besar nanti akan hilang, cuma itu la, kesian sangat tengok dia batuk2 tak henti2. KAdang2 tengah tidur nyenyak pun boleh terjaga sebab batuk..

Penchenta-->hehe, insyaAllah ada jodoh, nnti leh jumpa dengan akak tyah..eh silap makcik tyah:p

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt.. bekas doktor gamaknya Pak Long Tajnur ni (eh pak long, ke pak ngah? ke pak su?..hehe) Tak pernah pun amik tau pasal semua tu, anyhoo, tengs sudi share... insyaAllah doa tak putus2 buat semua, buat umar...supaya sentiasa diberi kesihatan dan kesejahteraan yang berpanjangan..AMinnn

ZulFattah-->hehe, a'aa, ni la orangnya zul... comel kan? heh,sapa la yang tak sayang anak buah;)

Shah-->Aminn..moga2 Allah makbulkan doa awak shah;)

titisan Hujan-->Umar memang comel, insyaAllah moga2 mcm tu la..

Damai Suria-->A'aaa, ni la dia orangnya DS..Aminn..InsyaAllah berkat doa pakcik DS;)

Kak Tirana-->Comel kan anak menakan fida ni? Aminn, moga2 Umar cepat sembuh..

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak, semoga saudara pun begitu jua..insyaAllah, moga2..berkat doa sahabat2 sekalian, Umar cepat sembuh.

Kak Kamsiah-->nak masuk 11 bulan kak.. Aminn, insyaAllah... moga2 dia jadi hafiz, anak soleh..semua2 yang baik2 la.. hehe, comel mcm mak long dia eh;)

nahmy said...

umar?! mak menakan dah beri duit raya tak??

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

sahromnasrudin said...

assalamualaikum fida..

kami senantiaa mendoakan agar umar cepat sembuh ya :-)

Kakzakie said...

Alahai mak long tak ush susah hati. Makan ubat lepas nie beransurlah sembuh.

Cutekan anak-anak kecik pakai macam ini. Sukalah kakak Fida...

Norsha said...

InsyaAllah, nanti dia segera sembuh dgn izinNya....

fuad ansari said...

maklong kalau datang bawak paklong, mesti umar melonjak gembira sehingga dapat melupakan kesakitannya.. (",)

amacam pegi demc? ok? apa perkembangan terbaru? masih kena dok kat wad ke? sian umar.. mudah2an dia menjadi insan yang kuat nanti sebab kecik2 lagi sudah menghadapi ujian2 kehidupan..

nur aisya humaira said...

ciannye umar,kecik2 da tanggung sakit...semoga umr cept sembuh..untie aisya doa dri jauh ye...

senyumSOYA said...

doa byak2..smoga umar cepat sembuh..

akak..kalau bdak2 lelah jgn bagi mkn bnda sejuk2..
saya pun tak sure.. tapi mungkin betul..

Pn Kartini said...

Assalamuaalikum my dear..:)

InsyaAllah...dik Umar yang cute kan cepat sembuh!!

Bijen M. said...

Semoga Umar gagah Saidina Umar.

Afida Anuar said...

Nahmy--> Umar: "bagi lah tok nahmy...Banyakkkkk!!"....kekekekek

Wanita2u-->tengs..

Sahrom-->Waalaikumusalam sahrom..thanks sahrom..moga2 Allah makbulkan doa semua

Kak zakie-->hehe..cute..fida pun suka kak;)

Kak Norsha-->InsyaAllah..mudah-mudahan kak norsha..

Fuad-->eh eh..mak long datang sorang pun Umar melonjak kegembiraan.. errr... mungkin kot ada pak long lagi happy..hehe..

first time sampai DEMC, best gak... ala2 prince court tapi tak leh lawan prince court..hehe.. A'aa, umar masih kena tahan dekat ward.. kalau takde aral, besok kut baru boleh keluar.. batuk ada lagi. InsyaAllah..moga2 fuad..

Aisya-->Thanks auntie aisya... moga2 doa dari jauh tu sampai ke sini;)

SenyumSoya-->akak pun ada dengar mcm tu gak.. insyaAllah. moga2 Umar cepat Sembuh..

Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie;)... insyaAllah.. hari ni pun dah ok sket, cuma itu lah masih lagi kena tahan.. nak tengok perkembangan dia..

Bijen-->Aminn..moga2 masin mulut lu.. jadi segagah Saidina Umar

kak lang said...

cute sesangat, teringat kat anak2 buah kak lang kat kampung..

Bijen M. said...

Tak sure masin ke dak pasal tak pekena nasi dagang lauk ikan masin.

NaeBlog said...

Afida;

Umar... semoga sihat sejahtera...^^

aliff muhammad said...

Comelnya Umar!

Afida Anuar said...

Kak Lang-->ramai anak buah?bestnyerr..

Bijen-->suketi je nak makan nasi dagang dgn ikan masin..dah dah, pi telan garam skrang:P

Nae-->Thanks nae, insyaAllah kalau takde aral hari ni dah boleh discharge..

Aliff-->hehe,tengs aliff, comel mcm mak long dia rasanya ni..err;)

ummy UmarKhaalish said...

Alhamdullilah,Umar semakin sihat.. Terima kasih mak long kak nor dan rakan2 atas doa dan ingatan pada anakanda tersayang.

Afida Anuar said...

UmmyUmarKhaalish

Alhamdulillah... dah keluar hospital kan hari ni? Sama-sama...mak long dan semua sentiasa mendoakan yang terbaik untuk umar..dunia akhirat. InsyaAllah..

 

Browse