Teh Berteknologi Maklumat...

Monday, September 19, 2011
Cuti sempena hari Malaysia baru-baru ni, saya berkesempatan ajak mak dan ayah makan nasi arab di Restoran Saba, Cyberjaya. Orang kata, alang-alang dah sampai Cyberjaya, tak sah kalau tak singgah di Restoran Saba. Iyer dak?

Tatkala ayah selak menu minuman...


"Teh O segelas 2 ringgit!!???", ayah

"Teh Cyberjaya ayah... teh berteknologi maklumat depa kata"

"Teh Terengganu pun teh berteknologi maklumat jugak, tapi 60sen je"

errr~

16 comments:

Norsha said...

fida, bygkan 10 thn akan dtg, berapa agaknya harga teh tu...!

~PENCHENTA~ said...

Saya pernah makan kat situ! :)

Memang mahal punn. Orang arab semua kaya raya kot. Haihh.

Tapi kambing dia sedappppppp. :D

Titisan Hujan said...

hohoh..sib baik jenis xmnum teh

nur aisya humaira said...

haha...klu ayah aisya ckp baik minum teh kat umah...

Tirana said...

Demand tinggi, harga pun tinggi.. Sedap ke rasa teh tu Fida?

Kamsiah said...

salam
lagi grand tempat tu,lagi grand jugak harganya...mcm nasi lemak kat gerai dgn kat hotel...walhal kekadang2 yg lbh sedap kat gerai...

Afida Anuar said...

kak Norsha-->10 tahun lagi... Allah tak tahu la. Allahualam.. Agak-agak ada 10 ringgit satu cawan? hu hu

Penchenta-->kalau pilih yang half, makan tuk 3 orang memang jimat, akak rasa standard kut harga nasi arab kat situ...a'aa, akak pun suka kambing dia. Kambing yang tak rasa kambing.. he he

TH-->hoho...TH jenis minum apa? he he

Aisya-->he he... teh kat rumah lagi sedap kan? (aisya, blog aisya kena hack!!...pasai apa tu?)

Kak Tirana-->fida tak rasa kak. Ayah fida yang order teh O tu. Fida order air suam ja;)

KAk Kamsiah-->salam.. tempat tu kak takde la grand sangat, macam restoran biasa2 je. Tapi itu la. Fida pun tak perasan harga teh o kat sini dengan kat terengganu pasai tak pernah minum.. he he.

nahmy said...

ckp kat ayah yg teh 2 hinggit tu klu minum akan jdkan kita makin sayang pd 'jambul' isteri PM kita tu...payah nak dpt di mana-mana sekalipun...

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari..

Moga saudari sihat hendaknya..

Itu belum lagi pergi starbucks erk! Mahu ayah saudari ajak balik ker minum kat rumah..:)

sahromnasrudin said...

itu baru teh kan, fida..agak2 makan nasi ayam cyberjaya jadi bijak tak?? maklumla ayamnya kan bijak ict hehehheeee

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Sometimes elegant, sophisticated, and useful tools are rejected in favor of more primitive tools.
Perumpaan ini biasanya merujuk pada program OS bahawa bukan semua program canggih boleh digunapakai mengikut kesesuaian. Tetapi dlm masalah ini, harga mahal secawan teh ini perlu dibayar utk melonjakkan nama Cyberjaya, mengumpulkan org2 yang ternama dan berjaya, berprestej, sewa bangunan, lot2 parking dsb. Apa saja makanan yg tumpang atas kepopularan nama sudah tentu harganya menjadi mahal. Walhal teh tetap teh walau berada dimana sekalipun atau inilah tempat terbaik utk mengambil kesempatan ke atas orang2 disitu....

fuad ansari said...

akak mana lah nak minum teh.. kurang2 mau fresh oren gak.. itu yg tak perasan harga air teh tu ye.. (",)

rm2 tu bukan harga teh..meh sy tlg detailkan.. (",)
rm0.60=harga teh
rm0.20=caj utk tempat yg kononnya ada standard
rm1.20= caj utk servis... (servis caj sahaja sudah boleh beli 2 gelas teh di terengganu) (",)

p/s:itulah, kalau gi beraya umah saya time tu, dah dapat minum air free.. (",)

Pn Kartini said...

Assalamualaikum dear:)

...takpelah...sesekali merasa teh berteknologi ..agaknya ada specialnya kuttttttttt....;)

Afida Anuar said...

Nahmy-->huh? jambul kak ros? isk nahmy ni, ke situ pulak dia.. ekekeke..tapi memang susah nak dapat tu;)

Abdul Razak-->Waalaikumusalam wbt saudara abdul razak. ALhamdulillah sihat2 saja di sni. Smoga saudara di sana pun begitu jua. oh, tak pernah lagi minum kat starbuck tu. Lalu je...he he

Sahrom-->he he...ke situ pulak sahrom fikir... Makan nasi ayam cyberjaya tak jamin kita akan jadi bijak IT, sekian.. kekekeke

Tajnur-->Waalaikumusalam wbt,..Tudia,Tajnur dah bawak kuar bab OS dah, hehe A'aa, amik kesempatan la tuh rasanya. Macam harga nasi lemak kat KLCC. RM9 ringgit. Kalau nasi lemak kat KLCC harga seringgit. apa barang iyer dak? tak xclusive orang kata..heh~

Fuad-->haaaa..ni main teka je ni. Jangan tak caya, akak kalau pi makan kat mana2 kedai, akak order air suam je. Serius!..jaga body la katakan..eceh.

Alaa, la ni baru nak jemput datang umah. Kalau tau awal2..dah mai dah
beraya ke rumah fuad haritu.. huhu

Kak Tinie-->Waalaikumusalam wbt.. my dear kak tinie, hehe.. fida tak rasa pun kak. Ayah yang order teh o tu. Fida minum air suam je;)

Rashid said...

haha!! ada ke teh ict .. canggih je nama teh tu ya ..

Afida Anuar said...

cikgu pasarkan satu teh, kasi nama ict, insyaAllah laku.. he he:)

 

Browse