Panggilan...

Tuesday, June 21, 2011
Bila malam, ada rindu yang bertandang.
Rindu semalam yang masih tak pulang.
Terdengar pula bulan memanggil bintang....sayang.
Tapi bintang, bukan untuk bulan seorang.
Kan?



Bos kat Singapore panggil saya Nora, boleh tahan lagi. Teman-teman panggil saya Fida atau Fid, ok la. Ahli keluarga panggil saya Nor, normal la tuh. Kadang-kadang junior-junior saya kat opis ni suka panggil saya Kak Pida, saya boleh terima lagi. Kalau ada yang panggil Afida, saya lagi suka.

Tapi dia..panggil saya Ida!!...err

Pengsan!

he he...


27 comments:

Titisan Hujan said...

knp dgn ida kak???

aZr|n said...

tu la. azrin pun sama. kalau pgl rin takpa lagi. pggl nama penuh lagi suka. tp kalau panggil az, adoi. tak leh terima :D

shameel Iskandar said...

siapa "dia" tu. hehehe

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear:)

ermmmmmmm...panggilan manja peee!!
maybe 'DIA' nak nampak kelainannya..:):):)

;)

natni said...

ehemmmm2 *clears throat*

ade x org pggl rafi or rafida or afi

i really want to see u pengsan~!
^_____^

Afida Anuar said...

Titisan HUjan-->sebabnyer... bagi akak Ida tu nampak mcm lembut dan ayu sangat panggilannya. Sedangkan akak ni, errr..mcm tak lembut je..kalut,pengasar...mcm2 lagi la yang tak sesuai utk dipanggil ida...he he..(pulak dah..adehh mcm2 akak fida ni..heh~)

Azrin-->he he, kan azrin? lawak pun ada sebenarnya, tp gelak pn, gelak dalam hati je la..he he

Shameel-->hehe, pandai2 je shameel ni letak dia tu in bracket pulak... Dia tu Kak Maisarah la.. akak yang baru masuk company saya shameel, awal2 dulu selalu panggil saya Ida.. he he..rasa, aduhhh mcm tak sesuainya. Ida tu lembut, saya ni mcm kasar dan brutal sket..err

Kak Tinie-->Waalaikumusalam kak tinie, he he...takde la kak, dia tak dengar time fida memperkenalkan diri kut... dia dengar ida je..f tu tak dengar..mebe..err;)

Natni-->he he...rafi tak penah lagi, afi penah...errr...

oh really, oke, besok ai pengsan..heh~

IMANSHAH said...

hurm, nama yang baik, untuk orang yang baik

Katak Gomok Sulie said...

hehe..kiter pun. Klu bebudak forum panggil saya sue, rasa macam nk pengsan juger.haha...mmg mcm tak sesuai. Datang 4 da first time kat sini. Hehe

Abd Razak said...

Assalamualaikum Saudari Afida...

Moga saudari Afida sihat hendaknya dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah Taala..

Panggil dengan nama yang maknanya mendoakan kebaikan itu sebaiknya kan!

nurkass said...

oklah tu ida..eh..fida..hehe..
asalkan maknanya baik dan sebutannya elok..kan bagus tu..mungkin kita rasa diri kita ni brutal tapi pandangan orang tak sama..

nur aisya humaira said...

assalam kak ida..hehe

pengsan dop?keke

Kehelan said...

tgh bunga2 yek?

Mutiara Bernilai said...

suka "afida"


ida?

heheh, dalam hati ada taman warne pink eh,., :P

eDoTz said...

pengsannnn jugak~~

ramai sangat ida sampai kat sekolah kwn2 aku tkr nama aku jadi edot.

ps: agaknye die nk jadi someone spesel, sebab tu dia panggil ko nama spesel :P

Tirana said...

Sesuai ke Fida dipanggil Ida? hehehe

Norsha said...

Salam fida,
apa yg peliknya oklah tu....ada kelainan.....hehehe

Afida Anuar said...

Imanshah-->InsyaAllah..mcm shah juga la..;)

KatakGomokSulie-->thanks sudi singgah...pengsan dalam hati kan? hik~

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak, Amin, insyaAllah..moga saudara pun begitu jua.. Moga2 saudara, tapi rasanya ida takde makna kan?

Kass-->tu la kan, tapi kak mai ni salah dengar kut, fida dah kenalkan diri as Fida, tp dia dengar as Ida, sbb tu dia asyik panggil Ida je;)

Aisya-->Waalaikumusalam aisya, pengsan la dik, pengsan dalam hati.. he he

kay-->eh tak..tak...adehh kay, silap faham pulak dah.. dia tu kak maisarah la, baru je masuk opis fida ni..;)

Mutiara-->eh..taman kaler pink ada ke? bukan taman kaler hijau ke? he he... suka2;)

Edot-->takde la edot, masa sesi introduction, dia dengar aku perkenal diri as Ida instead of Fida kut...dia ni kak mai la, baru masuk opis aku..;) takde sape2 spesel pn..:P

Kak Tirana-->tak sesuai kan kak tirana? he he

Kak Norsha-->salam kak norsha..tak pelik pun kak, cuma rasa...Allah tak sesuainya dipanggil Ida.. err

Kak Aya said...

Kak Aya pun ada satu panggilan yang tak sesuai - Kak Roy! adusss sungguh tak kena dgn kak aya tp panggilan itu melekat sampai skrg dimulut pemanggil tersebut.

Kakzakie said...

Kakak rasa "dia" mestilah nak lain dari org lain. Something special & different with others:)

nahmy said...

kenapa..Da. Da...psl apa nih? sampai boleh pengsan2 ni. tak mkn pagi ke Da?

fuad ansari said...

Si dia berharap agar akak menjadi lembut, sopan dan ayu.. (",)

Afida Anuar said...

Kak Aya-->Woww, kak roy!!... eh kenapa saya rasa mcm sesuai dengan akak eh.. he he..gurau je kak, jangan pengsan yer.;)

Kak Zakie-->hehe..dia ni takde sapa2 la kak zakie, kak maisarah yg baru masuk opis ni, dia tak dengar betul2 kut masa fida introduce diri fida, dia dengar ida..rasnya la;)

Nahmy-->Allah.....Da pulak dah..pengsan lagi..heh!

Fuad-->hehe..aminnn..agak2nyer la kan fuad, tu la..kasar sangat akak ni..hohoho

senyumSOYA said...

kak ida~ heheheh...cumie2~

sahromnasrudin said...

saya panggil awak fida kan hehehehee

Afida Anuar said...

senyum soya-->heheh..cumie eh? pengsan...heh!

sahrom-->a'aa.fida atau afida tak silap saya... thanks;)

syazril eskay said...

aii da agak da..'dia' tu mst ppuan punye..

Afida Anuar said...

ohh pandainyer u teka 'dia' tu pompuan..ni mesti ada 6th sense ni ...tahniah!! ;)

ps:ni syazril eskay aka Dato T? errr...saman dah bayar dato? he he

 

Browse