Nasihat Mardhiah...

Sunday, June 12, 2011
Di saat kelantan bersiap sedia untuk menyambut detik-detik kemenangan sebagai juara piala FA, tiba-tiba... jeng jeng jeng... Terengganu muncul dengan kemenangan bergaya sebagai juara piala FA 2011. Wohaa!

Mardhiah nasihat kat saya semalam sebelum saya menghadap tv tuk tengok perlawanan akhir piala FA, "Set dalam mind, pasukan Kelantan menang. InsyaAllah nanti pasukan Terengganu yang akan menang". Oh, lupa nak bagitau, Mardhiah pun orang Terengganu, orang Dungun;)

Ada ke Mardhiah nasihat lagu tu kat saya. Macam tak kena je . Saya kata kat dia, memang saya tau dah, dari segi kekuatan Kelantan memang mempunyai kelebihan, dan jauh kat dalam hati kecil saya pun rasa Kelantan akan menang. Jadi tak payah nak set dah kat dalam mind, sebab memang dah ter'set'..err

Even pada petang tu pun, ada rakan-rakan yang sibuk bertwitter atau SMS kat saya, bagitau Kelantan akan menang. Saya cuma mengiakan je. "Ye la...ye la...Kelantan menang". Mana tak nye, minggu lepas Terengganu dah kena belasah dengan Kelantan 3-0 kan? Mana la saya nak yakin Terengganu akan menang semalam.

Apa pun, alhamdulillah... perjuangan sehingga ke minit-minit terakhir akhirnya membuahkan kejayaan. Jangan la jadi macam penyokong yang satu ni, ada ke dah give up sebelum bertanding..err~


PS: Boleh pakai jugak nasihat Mardhiah ni kan? he he

24 comments:

IMANSHAH said...

tahniah le kak tganung

senyumSOYA said...

huuhu..kalah~ adei..xpa2 cuba lgy...

nur aisya humaira said...

semangat ganu kak..:)

tak mudah patah semangat,bangkit di saat akhir..:)

Norsha said...

tahniah ye fida atas kemenangan pasukan trengganu, tak sangka minat bola jugak cik mek sorang ni....

fuad ansari said...

kesimpulan yang dapat disimpulkan:

si baju merah baling mercun dalam padang..
game ditangguhkan..
masa permainan dilanjutkan..
terengganu menang saat2 akhir..
dan team kamu juga yang kalah..

moral of da story:
next time please behave yourself kayh.. (",)

Afida Anuar said...

Shah-->mekasih deh shah..rezeki ganu kali ni.

Senyum Soya-->hehe..kalah menang adat bertanding dik..yer..boleh cuba lagi;)

Aisya-->go go power rangers!..eh pesal power rangers pulak? he he..go go ganu..eceh;)

Kak Norsha-->err... fida memg minat bola pun kak.hehe..

Fuad-->dengar tu nasihat abang fuad yer adik2... he he

nahmy said...

tahniahle ganu menang tu. tak dpt nak tgk pun game tu sbb kenduri kahwin..

nurkass said...

aha..
kemenangan berpihak pada tganu kali ni..so, jgn buat keputusan awal selagi aksi belum dipertontonkan..hehe

Kakzakie said...

Kakak temankan hubby tengok. Kami sokong Kelantan, sedih... last minit boleh tertanduk masuk ke gawang T'ganu pulak. Hurm... tak ada rezekilah.....

shameel Iskandar said...

Tahniah tganu menang. hahaha, tak sangka plak afida pun minat bola

Kamsiah said...

akak kaki bangku...sama dgn hubby...tak fanatik bola..hehe kalau tak...mau gaduh2 kalau dua2 minat bola..terutama time kelantan vs kedah...

insan biasa said...

oklah...rezeki masing2..yang penting berjuang habis-habisan & tak mengamalkan rasuah sdhla...

sahromnasrudin said...

sy penyokong terengganu..betapa hepinya bila ganu memang huhuhuhhh

luahfikiran said...

SALAM,
MENANG TAPI TAK CUTI !

aliff muhammad said...

Alip tak tengok pun. Sibuk mesyuarat ahli lembaga pengarah....

Republic Aku said...

itu pasal aku anti bola...boleh bikin hati remuk.

Afida Anuar said...

Nahmy-->oh,kenduri... takpe2..nnti ada la tu kuar kat youtube..boleh la nahmy tengok...he he

kass-->tu la kass, mati2 fida ingatkan ganu kalah..hohoho

Kak Zakie-->yer la kak..nak buat mcm mana,rezeki ganu malam tu;)

Shameel-->eh,saya memang minat shameel..ni mesti tak baca entry saya bab piala dunia lagi ni.. he he

Kak Kamsiah-->ohh...fida pun kaki bangku jugak kak..tp minat bola...errr

Insan biasa-->adat la bermain kan? ada menang ada kalah. ohh...rasuah..isk....husnu zann cik..rasuah nak kasi trg menang ka?

Sahrom-->kan? kan? he he

Lf-->salam lf..saya dengar2 je la diaorang bagitau kat dalam forum, hari ahad ni yang akan cuti..Allahualam..

Aliff-->malam2 pun bermesyuarat? isk isk sibuk sangat aliff ni..

Afida Anuar said...

Republic Aku...

takpe..hati remuk tengok bola kejap je..nnti boleh cantum jadi elok balik.. heh!

Khairi said...

Daudsu kena tukar aisi jadi -11- gok hehehe.

jeng ar daudsu.

menusuk hati said...

maafkan aku kerana tertanduk gol ke gawang sendiri...kata si pesalah yg tidak sengaja

Afida Anuar said...

Khairi-->maafkan lah dia khairi, bukan salah dia tuh... ;)

Menusuk Hati-->dengar dia cakap lagu tu eh? kesian dia...dia dah habis daya dah tu nak halang bola dari masuk gol, tp nak buat macam mana kan? ada la tuh hikmahnya ni..insyaAllah..

Mutiara Bernilai said...

dah memang xde rezki kan?
saat2 akhir pun A||ah b0|eh ubah ,,

^___^

Afida Anuar said...

mutiara.. itu la, semua nya Allah yang bagi. Bersyukur bagi yang menang, usaha lagi bagi yang tak menang...mesti ada hikmah semua ni kan?

Pn Kartini said...

Alahai...rugi lakk rasa tak tengok!!
huhuh....
psttt!!akak darah gemuruh sikit!!hikhik...cemASS nanti bila nengoknya haaa....;)

 

Browse