Ayat-Ayat Tak Sempurna...

Thursday, June 09, 2011
Mahu bangkit dari sebuah mimpi sangatlah susah.
Sementelah mimpi itu semuanya indah-indah.
Tiada yang gundah,mahupun resah.


Pada satu sore yang terang, saya suarakan isi hati saya pada mak. Perihal masa depan. Perihal perancangan. Perancangan dulu-dulu yang niatnya mahu menabur kudrat di tanah lahir Terengganu sana. Tapi memandangkan peluang di sana langsung tiada; dah berpuluh-puluh tempat dipohon, namun kuasa Tuhan... takdir saya masih di sini.

akhirnya saya pasrah...pasrah ke give up Fida?err...

eh tapi di sini pun ok pe..

"Mak..Kak Nor stay sini je la buat sementara ni eh, kalau boleh sampai beranak kut, kat sini insurance company cover orang beranak best. Dapat beranak kat Prince Court mak!", anak mak yang bermimpi nak beranak kat Prince Court.

"Amboi..amboii...jauhnya berangan sampai beranak tu... ni calon suami dah ada belum ni yang cakap pasal beranak ni", mak yang anaknya bermimpi nak beranak kat Prince Court.

"errr..."

kan dah terkedu tatau nak jawab apa tu... berangan tinggi sangat!!

heh!



Tapi jika yang indah-indah itu bukannya yang indah di mata Tuhan..
Lantas mahu terus bermimpikah atau mahu bangkit memohon keampunan?

17 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum sahabatku afida...

Moga Allah kurniakan buatmu kesihatan yang baik serta ketenangan dalam jiwa untuk beribadah kepada~Nya...

Segala anugerah yang sesuai dengan hawa nafsu itu adalah ujian dan segala ujian yang menyalahi hawa nafsu adalah anugerah..

senyumSOYA said...

salam kak fida..smoga cepat bertemu calon ya... ^^!

jgn nakal2
doa byak..

p/s : pesanan utk diri sdri gak..

nur aisya humaira said...

berangan tu best kan kak..hehe

kadg2 blh isi mse lapang...:)

nahmy said...

amboi...amboii...saya suka asam boi..

Afida Anuar said...

Abdul Razak-->Waalaikumusalam saudara abdul razak..Amin... insyaAllah..moga saudara pun begitu jua...

Kenapa ujian yang meyalahi hawa nafsu itu adalah anugerah? ooo..ok..faham sudah.. he he..insyaAllah saudara, saya akan ingat ni.

SenyumSoya-->Salam dik..InsyaAllah..sama2 kita doa eh..ala, nakal sekali sekala takpe kan? hik~

Aisya-->eh eh, jangan2...berangan sikit2 sudah..isi masa lapang dengan benda lain eh...hik~

Nahmy-->he he...asam boi minum dengan air epal hijau...Allah...sedapnya..

nurkass said...

errr..
kat prince court ke..of kos lah ada prince charming kan..ada tu..ada..

~PENCHENTA~ said...

Fiwitt! Berangan tak salah kak. :)

Jadikan doa juga ya! ;)

♥ Che NamNam ♥ said...

orang cakap orang yang suker mengamun neh orangnyer romantik habes dan jiwang sangat..itu org cakap laa..:)

tapi dari belog fida yang sempat akak bacer tiga empat entry neh hakak boleh simpulkan yang cakap orang tuh betul...eh betul ker..hahaha..

aliff muhammad said...

Kuang-kuang ha!ha!ha!

Tingginya impian. Cik Abang dah ada?

naimisa said...

hmmm.....

Afida Anuar said...

Kass-->oh..klu ada prince charming pun kass, time tu tak pandang dah..heh eh

Penchenta-->InsyaAllah dik..

Che Nam Nam-->eh..eh...akak, he he...akak bukanlah orang pertama yang kata fida ni jiwang..takde la sehabis jiwang karat pun kak..jiwang sesedap...dan secukup rasa je..boleh kan? he he

Aliff-->Aliff,impian seorang wanita biasa.. cik abang? hurmmm..sedang berusaha..heh!

Naim-->hmmmmmmmm

Mutiara Bernilai said...

^___^

tak sa|ah pun berimpian kak,,

mutiara pun ada impian gak,,

ahah,,

insyaA||ah, dhuha banyak2, mga dpermudah rezeki jdh kita semua :)

Norsha said...

salam fida,
hari ini mimpi, lepas ni InsyaAllah jadi realiti....jangan give up !

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear!

:):)

lama kann akak tak ke sini..windu tak??hehe..:)

Bagi akak..tak pe..
kiranya percakapan si anak yg mempunyai wawasan yang jauh tuu...ok pee..:):)i likeeeeee
heheh...

p/s: doa byk ..
InsyaAllah my dear:)

IMANSHAH said...

eh2...prince court ye..hehe

menusuk hati said...

salam kak fida..saya ada calonnya..nak tak?dia pun tengah mencari..

Afida Anuar said...

Mutiara-->Thanks my dear mutiara.. insyaAllah..sama2 kita..

Kak Norsha-->salam kak norsha..tak pernah sekali pun give up..never give up!

Kak Tinie-->Waalaikumusalam my dear kak tinie.. hehe,tu la..lama akak bercuti. Rinduu..rinduu sangat.. insyaAllah kak.. doa2 kan eh

Shah-->eh eh..iyer..

Menusuk Hati--> salam...dik..err..hmmmm..

 

Browse