Hantaran Kasih Tuhan...

Monday, June 06, 2011
Hujung minggu.. dari Putrajaya -> Shah Alam -> Gombak ->Kuantan -> Teluk Cempedak ->Tanjung Lumpur -> Kuantan-> Putrajaya.

Bila hujung minggu penuh dengan aktiviti,terasa semput memenuhi diri. Nasib baik hari Isnin cuti. At least masih ada sehari lagi cuti yang berbaki. Cuti untuk diri sendiri. Cuti untuk melerai semput di hati, cuti untuk mengoyak sibuk yang tiada erti. ceh..

Cuti hujung minggu kali ni saya habiskan di Kuantan. Pi lawat adik yang baru menetap di sana. Alhamdulillah, adik perempuan saya, yang manja dengan panggilan Mekbu yang sibuk tanya pasal interview hari tu dah dapat kerja kat sana. Jadi orang Kuantan dah dia. Beria ajak saya datang lawat dia, weekend baru ni, barulah saya dapat tunaikan.

Bila tengok keadaan dia yang baru nak biasakan diri di tempat baru, teringat pula kenangan saya waktu dulu-dulu saya mula menetap di Putrajaya ni. Sama rentak walaupun berlainan tempat. Cuma saya rasa, saya sedikit tabah dari dia. Maklumlah anak sulung kan.. hee. Anak-anak sulung memang tabah pun. Ceh, perasan!


Nota1: Mekbu belanja saya makan ikan bakar malam tu, kat Tanjung Lumpur. Allahuakbar...sedapp!!!;)

Nota2: Saya baru je habis baca Hantaran Kasih Tuhan. Sedap jugak!!..oh.


22 comments:

nurkass said...

owh..
patutlah ada nn3..cuti rupanya..
amboiii..jauh perjalanan tu..kalau kass ke kuantan pun akan makan kat tanjung lumpur tu..mmg sedap...

hantaran kasih tuhan..?best ker..sape penulisnye..

Kakzakie said...

Taniah buat Mekbu. Mesti hati lega bila Kak Long datang menjenguk dan memberi semangat tempat kerja baru.

Bila pula nak terima hantaran buah hati :)

aliff muhammad said...

Buku apa tu? Saya berjalan jauh juga hujug minggu lepas.

*suka ke Desa Aspa bila berada di Kuantan.

Kehelan said...

adik Fida duduk kat mana? kerja kat mana?

kay pun baru mula baca hantaran kasih tuhan...

nyanyisunyi said...

smlm akak ke majlis nikah kwn yg dah lama menjanda mcm akak..pastu ke Sri Pentas dgn kwn anak dia uji bakat..balik singgah mkn kat restoran dpn rumah...biasanya hari minggu akak keja...

sahromnasrudin said...

patutla awak komen entri sy pd waktu pagi..rupanya amsih bercuti..selamat berehat ya

Tirana said...

Travel menyeronokkan tapi bila sampai balik ke rumah, baru terasa penat..hehehe..rehat la Fida..

IMANSHAH said...

pelik nama tu MEKBU..macam MEK BUNGA

Afida Anuar said...

Kass-->first time fida sampai tanjung lumpur tu kass...

NoorFadzillah omar penulis dia. Carilah kass buku dia. jalan cerita dia best....

Kak Zakie-->tu la..nampak lega. Tapi nak balik tu nampak mata merah mcm nak nangis..hik..

hantaran buah hati? errr...errrr... Allahualam la kak..doa2 kan eh..he he

Aliff-->Pi mana aliff? Buku karya noorfadzillah omar. Novel islamik. Oh kat mana pulak desa Aspa tu, nnti lepas ni leh pegi;)

Kay-->taman indra mahkota..dekat dengan UIA..dia keje btul2 kat bandar kuantan.

Oh...citer tu best jugak kay. Bacalah.

nyanyisunyi-->oh akak lagi busy... oooo akak keje sndiri eh..

Sahrom-->ya..thanks sahrom. Company saya punya polisi, kalau cuti umum jatuh pada hari sabtu/ahad. Automatik senin tu cuti... best kan? he he

Kak Tirana-->betul2 kak..tambah2 kalau jadi penumpang. Kalau jadi pemandu rasa tak sepenat penumpang..hu hu

Shah-->Shah, nama dia nadiah..patutnya mekbuyah.. tp dimanjakan jadi mekbu je.. hik...

nahmy said...

oooo...melancong dia ehh! pernah saya dok di kuantun tu dulu... kat medan tok sira. tp masa tu tjg lumpur tak semeriah skrg. selamat masuk keje...

menusuk hati said...

alhamdulillah..seronok mekbu..pa2pun,anak2 sulung memang tabah sampai pernah terfikir nak bhnti sekolah sebab nak bagi peluang adik2 yg lain

Afida Anuar said...

Nahmy-->melancong gitu2 jah nahmy.. setakat kuantan je..oooo, penah duk sana... aisehh... oh itu la.. besok start keje setelah 3 hari bercutii..malassnyer...errr

Menusuk Hati-->alhamdulillah..mekbu seronok dalam sedih..;)..

menusuk hati pun anak sulung? oh, sampai macam tu sekali...Allahuakbar!..lagi tabah!

Yan said...

Setuju 100% anak sulung mmg cam tu..Tabah. cekal. ganas..heee

Norsha said...

ke kuantan? Awat tak habaq? ...blh akak tunggu kat teluk cempedak.

senyumSOYA said...

salam akak...sakan berjalan2 ya..heeeheh..x baca lagi buku tu..belum ada masa..adei~

Kamsiah said...

salam
waktu solo ni la boleh kemana2 ja nak pergi..jalan la puas2 ..:)

Afida Anuar said...

Kak yan-->errr...tp fida tak ganas kak..hik;)

kak Norsha-->larr...ampun kak, sy terlupa akak kat kuantan...hu hu..oh saya pi teluk cempedak tu, cantik gak pantai dia..ada batu2... hmm..lain kali eh kak, insyaAllah ada jdoh kita jumpa;)

SenyumSoya-->salam dik..he he..sekali sekala.. takpe2 nnti dah ada masa jangan lupa baca eh;)

Kak Kamsiah-->salam kak.. hehe...waktu tak solo pun boleh berjalan2 jugak kan kak? lagi suwit dapat jalan berdua..hik;)

Abd Razak said...

Assalamualaikum saudari afida...

Moga saudari sihat hendaknya serta sentiasa dalam perlindungan Allah Taala..

Sesekali keluar dari Putrajaya okay juga kan!

Afida Anuar said...

Waalaikumusalam saudara abdul razak.

Alhamdulillah..saya di sini sihat2 saje. MOga saudara di sana pun begitu jua...

oh, sangat2 ok saudara. Rasa ringan sikit kepala ni.. he he..

Tiraihati said...

salam dik afida,
salam ziarah di alam maya...

nur aisya humaira said...

assalam kak..:)
mekbu??? mek gebu kan..hehe
seronoknye da dpt keje..:)

Afida Anuar said...

kak tirai hati-->salam kak..thanks kak sudi ziarah sini...;)

aisya-->salam aisya.. haha bukanlah..mekbuyah. Ala, nama dia cantik..tp akak panggil mekbu pulak. nama dia nadiah...

alhamdulillah..mudah rezeki dia. First interview terus dapat. Tak macam akak dulu, pi berpuluh2 interview baru dapat.. hu hu..

 

Browse