Hari Kenduri Mas n Aktiviti yang sewaktu dengannya.. :D

Monday, March 31, 2008
Ari sbtu, aka Hari Mas Kenduri aka Hari Jadi Nooril,March29,2008..merupakan hari yang aku tak jejak kaki kt umah..huhuhu gile bzi.. Eh tipu, jejak gak la kjap, balik salin baju je tngh ari tuh.
Pagi seperti yang dijadualkan aku bergegas ke Klang tuk serbis kete.huhu, ajak Im teman,n dia pn nk ikut. Alhmdulillah, at least aku tak drive sensorang. Smpai sana lam 8.40, terus regiskan kete aku. Ramai gak rupanye pagi2 sabtu ni org mai nk serbis. Sib baik dh setup appointment n x smpai 10 minit lps tu, aku nengok kete dh masuk ke tempt yg dia nk serbis. So aku budget, serbis kjap je, pastu aku suh dia cuci sekali, so budget lam kul 10 siap arr.. Kol palie, tuk konfemkan tmpt perjumpaan kt Petronas Equine kul 12.30. Ok set..

So mmndangkan, kitaorg x jamah pe2 lagi sejak kuar umah kul 7.45, so im ajak aku pi jln2 kedai sekitar ctu tuk cr sesuap makanan.. huhuhu, jmpa gak la kedainye. Im belasah roti canai telur, aku belasah nasi goreng. Burrrr.. Alhamdulillah. Alamak, dh agak kenyang, stgi nk gi kenduri mas lagi.. Arghh.. layannn je la. Well, it's me then. hehehehehhe

On d way nk balik ke pusat serbis kt seberang jalan tuh, Im kol Yoe, nk bgtau kitaorg nk jmpa Palie n Pejal n Peruz kt ptronas. Huhu, sekali Yoe tnye ptronas mne? huhu lupe lak yang dekat equine tu de 2 petronas. Ok la yang paling senang jmpa kt ptronas kt pasar borong. Terpaksa lak aku kol Palie sekali lagi, nk ckp tmpt meeting dekat ptronas pasar borong equine.. Kang sekali dia pi petronas JJ.. huhu, kn dh bnyk songeh. Sekali Palie sedang mandi daa, aku ingtkn yang tulun jwb panggilan aku tu abg ipar Palie, aku siap ckp lagi.. "Owhh, xpe la pcik, nnti sy tpon balik".. Sekali yang jwb tu Pejal daaa.huhuhu, alamak.. cian dia aku panggil dia pakcik.. Kantoiii!! X kenal sore Pejal..Sori la Jai, x kenal suara ko lak, maklum la suara hensem ek? hihihi.. Palie lak x ckp dr Kulim tu dia terus pi umah peja, aku ingtkn dia balik Puchong. huhu. Ape ape la.

So berbalik kepada pusat serbis. Nmpk kete aku dh siap diserbis, tp cucinye x lagi..huhu.dh 10.30 ni, sabo je la. Lepak2..sekali dekat 11.30 br siap daa. Punye la lambat, aku pn kol la Munn, dia nk tumpang aku, so aku ckp la aku lambat ckit, suh dia tggu lam kul 12 lebih. Aku pe lagi, kalut2 la balik ke ptrajaya. On the way, KI plak kol, ckp nk join sekali, dia dr Seremban.. buat pe ntah kt Seremban nun,arghh bukan keje aku nk amik tahu, so aku suh la dia tggu kt Petronas Pasar borong equine tu jgak... Smpai umah lam kul 12,tngok adiah kwin mas Muni n K.sal dh balut.. COMELLLL sgt depa balut adiah tu!!! so disebabkan Zuzu nk tumpang, k.sal terpaksa la bwk kete dia pi Bangi ngan Muni, xpe kt sana kita jmpa kt Umah Laili n Lan ek.. Tak sampai 15 minit bersiap turun balik nk gi amik Munn kt precint 8 n jmpa budak2 ni kt Petronas equine. huhu. Gile kalut la time tu, x smpat nk touch up pe2 pn kt muka.. pakai bedak je la nmpaknye. huhuhu..

Sewaktu kitaorg smpai Petronas, semua dh sampai. Pejal, Palie, Juju, KI, Yoe, Pian, ..Aku n Im yg lambat. Huhu, klu tak disebabkan serbis kete mmg la tepat kitaorg smpai. huhuh.Ampun ye kawan2 semua kerana terpaksa menunggu beta.. hahahaha:D

So disebabkan masing2 x kenal umah Lan, so terpaksa la depa semua folo aku. Huhuhu, kereta dara membawa kereta terunas. (Amik ayat palie, TERUNAS n DARAS...hahahaha). Alhamdulillah, selamat smpai umh Lan n umah Laili lam zohor. Sampai jap, terus dengar Azan.Tp kete Lan pulak xder.. huhu, dia kuar sat gamaknye, kol dia, rupanye dia on d way balik umah. So tak sangka lak Terunas-terunas semua ni, dengar Azan terus pi surau dekat area ctu, ingtkn nk tggu Lan, bagusnye la depa2 ni.. Anak2 sape la..hihihi, Lan sampai je, smbang jap n terus join depa pi semayang sekali..aku n daras2 yg lain ke umah Laili.. smbang lak kt perkarangan Taman tuh, maklum lah lame x jmpa, Ida, Munn.. Ptutnye ikut Terunas pi smyang jgk, tp ni tak..tggu depa je, n smbang2..huhuh.. what a waste!! Astarfirullahalazim.. Nmpaknye pas mkn kenduri la br kitaorg smyang.

So disebabkan kete n orang sama bnyk. So kitorg decide tuk car pool je tuk pi kenduri Mas. So aku n Lan bwk semua Daras yg de.. Im, Muni, Sal, Ida, Munn, Laili... Jai, Palie,Peruz,K.i, satu kete... Yoe, Juju, Pian satu kete. Jimat 2 kete. Tp rumah Mas, xder la jauh sgt.. Rupanye lps bulatan tu je. Sampai je, lupe lak nk tulis ucapan n nama2 yang terlibat dlm sharing the gift. Amik masa lak kt ctu, smpat gak bergambo2..huhu. Aku lak siap dh salin bateri kamera, tp sperti yang dibagitau lam entry seblum ni, kamera tertinggal lam kete... uhhuuhu, it's me then. Xpe, puak2 ni bnyk kamera, nnti share2 je la gambo2 nye. Pejal, Pian ngn Hp barunye.. Palie ngn N series nya, Lan lak lupe jenama ape, Laili lak ngn Nokia baru jgak, Ida pun same...huhuh, aku je ngn hp nokia lame adik aku..huhuhuhu. Ok la, drpd xder langsung..kan?kan?

Tiba je kt tmpt kenduri, meriah lak.. Gile ramai orang mai, salam ngn tuan rumah pas tu terus masuk umah pengantin nk jmpa si Mas. Masuk je bilik, mmg cantik arr bilik apabila dihias.. pengantin pn gile cantik..dh x mcm rupa Mas dh.. cm rupa sape ek, Fienda kut..hihihi.Tp masuk kejap je la. Mas pn nampaknye still lagi bzi ngan mak andam duk btul2 tudung n kasi last touch up kut..

Tamo la kaco Mas lame lame... So kitaorg decide la tuk join all the Terunas menikmati hidangan yang telah terhidang.. bukannye terhidang, tp kene amik sendiri la.. Makkk oiiii, bnyk nye mknnn... sperti kata mas,macam-macam ada, de nasi minyk, ais kacang, cendol, all kind of kuih, karipap, kek, cupcakes..lagi pe lagi ek? buah buah.. huhuh..mmg x abis kitaorg mkn..Lupe lak nk mention, edot n pakwe dia de sekali, haini n opis mate dia;cik Faizal pn de join kitaorg sekali.. tngah2 lazat menikmati makanan yg best2 tu, pengantin lelaki pn sampai la.Owhh..rupanye pengantin pompuan kene turun ek, amik pengantin lelaki.. Aku ingtkn depa ni jmpa masa pengantin lelaki masuk umah nnti..huhuhu

So tatkala pengantin lelaki sampai,mereka ke meja santapan tuk makan beradab, diiringi paluan kompang dr kumpulan mne entah, lupa nk tnye.hehehe...siap de DJ lagi.. fuhh mmg mntap arr knduri ko Mas.. Tatkala ini Aiza n Temannye pn muncul, smpat salam je,x smpat sembang pnjang, depa de hal kut...

So pas setel kitaorg mkn n pas setel Pengantin makan, kitaorg semua serbu masuk umah pengantin lak nk bergambo ramai2 dekat pelamin.. huhuhu.. Sib baik depa panggil member2 Infosys dlu tuk bergambo..Lagipun jam dh nk kat 3.30 dh ni, kitaorg semua Daras x smyang lagi ni, Terunas je yg dh, so at least cepat la ckit, kitaorg leh balik..

So balik dr knduri Mas tu, masing2 smpat lgi bergambo..huhu. Well, that's kitaorg then...hahahah.. So All Daras decided nk semayang kt umah Laili, so sementara tu, All Terunas terpaksa la tggu the Daras n leh arr pkir nk lepak mne pas Daras sudah menunaikan solat. Si Lan lak de hal ngn Ida, so depa x join la kitaorg lepak...huhuhu, lepak je ek keje..hahaha Lagipun masing2 mmg dh lame x lepak sesame.. kan kan? Last lepak ms gi sg congkak bulan February lepas.. br sebulan daaaa.. hahahha tp rase dh lame gile x jmpa semua2 :D

Aku pulak ingt si Lan ni jemput la semua masuk umah dia dlu,sekali dia terus belah cmtu je, ish ish Lan Lan..huhuh..So conclusionnye lepak luar la all d Terunas sementara menunggu all d Daras semayang.. Lupa lak nk mention umah Laili n Umah Lan dekat je, leh nampak dr jauh. Lps aku siap smyang, nmpak la segerombolan Terunas menuju ke Umah Laili, aku budget depa ni nk gi jenjalan kawasan taman tu, sekali mai Umah Laili daaa.. ish.. dh la umah sewa smua pompuan, tngok segerombolan Teruna mai serang. Nnti pe lak pandangan masyarakat setempat..huhuh...

Sape ntah kasi salam pn aku lupe, Yoe kut, siap mai kt depan ruang tamu lagi,tp x masuk arr..Rupanya nk mintak air masak. Dahaga depa semua ni.. Alamak kesiannye..huhu..Sib baik air masak umah laili best.. hahahah kan kan? klu nk tngok gambo terunas menugggu daras boleh gi ke blog palie. huhuhu..

So setel semua, problem skrang lak tatau nk lepak mne. Terunas kate nk ajak main bowling, tp bila tngok all Daras pakai bju kurung.. COME ON la, kitaorg dh biasa ek main boling pakai bju kurung. Strike je..hihihi. So last2, ajak pi JJ Cheras Selatan, tngok wayang. Sal n Muni x join, penat dah katenye. So the rest pi je la.

Huhuhu, problem lagi.. tatau nk tngok citer pe.. Last2 kitaorg tngok Rule #1. Citer cine.. Citer lak bg aku bole la, wlupn cm seram2.. Sound effect la yang tak tahan nye.. tp lam pd masa seram n menakutkan.. Yoe, Peruz, Palie n Pejal smpat lagi tido.. huhuhu. Pas nengok citer, magrib sat... Yoe pulak, pas mgrib terus balik umah.. ingtkn cirit birit ke pe.. rupa2nya balik nk tido..huhuh.. dh la kuar awal ms tngok wayang tu...pastu kitaorg lam dilema lagi tatau nk makan kt aner lak pas semua dh setel mgrib.

Pejal lak ngn yakinnye ajak mkn kt Bangi.. de tmpt mkn yang best katenye. tp lupa jln. Aiseh mann.. huhuhu, last2 end up mkn kt Equine je... Tpon Yoe lak suh join sekali mmndangkan umah dia area ctu je.. So dia suggest la kt Seri Baling kt deret2 kedai2 mkn atas McD tu..So mlm tu kitaorg ramai2 pakat serang kedai tu pulak. Yoe lak bwk semua org umah dia join kitaorg sekali.. so mkn la ramai. Huhu, Alhamdulillah.. Kenyang.. Penat..Letih.. Semua de..huhu, masa nk balik tu, pi dekat kete, de la nmpak sorang pompuan ni jalan, sebijik cam Mas, sape ntah yang pasan cm Mas...huhu... dh la gaya pakaian dia, gaya dia kenekan tudung dia.. mmg sebijun la cm Mas... tergelak2 kitaorg tngok.. sib baik dia x pasan...balik tu anto Munn n Laili, smpai umah dekat2 kul 11.30 gak la..huhuhu...Satu hari x jejak kaki umah..aku rindu umah aku..

Wahhhhhhhhhhhhh gile panjang aku cite. Ok la ..Citer pn dh abiss dah.. balik umah pe lagi..Mndi semayang tido..huhu, ingt nk layan midnite movi kt tv3, Italian Job, bestt wooo...tp memandangkan kepenatan mengatasi segalanya, so tido je la, xder midnite movi dh nye...Ok la, till then.. Penatnye baca entry ni..wakakakakakak
Sampai ketemu lagi.
Wsalam.

2 comments:

putrixue said...

wahahahaha...

kak fida citer in detail tu..
eheheheh

Anonymous said...

Amiable post and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

 

Browse