Kisah Hari Ahad...

Monday, March 24, 2008
Smlm punye la gile semangat aku menaip entry blog aku ni, sekali tup tup, tertekan pe ntah...Zaapppp terus hilang semua yg aku dh taip.. huhuhuhu...last2 aku taip la kisah semlm pd hari ini... menurut kate Palie, inilah dugaan nk tulis blog, n dia nasihatkan aku suh istiqamah lam penulisan blog ni.. Okies palie, i'm gonna try my best!! Tp klu aku x istiqamah, jgn lak denda suh aku blanje ko DOME, aku tak mmpu.. hihihihi
Pnjang pulak aku merapunye.. ok kisah hari ahad.. Hari Ahad yang agak panjang bagiku. Biasanya wiken2 ni aku suke lepak kt umah je, rasa cm aman ckit idup.. tp klu kebosanan tu dah sampai tahap cipuding, aku kuar gak la.. pi ronda2 alamanda ke, pi bwh belai2 kete ke..Tapi pd hari ni aku awal2 pagi dh kuar gi KLIA nk gi amik mkcik aku yg baru sampai dr KK..dia de rombongn sekolah dia..pastu lak, flight dia balik ke Terengganu dijangka berlepas pd kul 7.55 mlm.. So takkan satu hari dia nk melangguk kt airpot..dia kol aku subuh2 lagi nk bgtau dia akan smpai pagi tu.. n aku plak,cam biasa memang set akunye alarm tone same cm ringing tone aku... sekali dengar tone tu berbunyi tu, aku cm biasa pi kansel dlu, nnti pas 5 minit br bangun, sekali aku x pasan yg tone tu adalah kol mcik aku, aku ingatkan bunyi alarm..aku kansel je la, tnpa melihat screen.. huhuhu..cian makcik aku tpon,tp aku pi cancel, 2X lak tuh.. huhuhu.. ampun ya Mak Su.. :DLast2 dia msg aku, bgtau yg dia akan smpai kul 9.. so dia tpksa off la dianye Hp sbb nk naik flight..Disebabkan aku ni mmg seorang yg agak kalut, aku x bc betul2 msg dia yg mnyatakan flight dia akan mndarat di LCCT..aku ingt dia akan tiba di KLIA. Kul 8.30, dengan tergesa2,aku pi ptrjaya central, park kete ctu, amik KLIA Transit tuk ke KLIA...sib baik x tggu lame, pas 5 minit, train sampai, so lam kul 9 aku tiba di KLIA. Tpon mkcik aku x dpt..Still dlm flight kut.. Aku pn ronda2 la sekitar balai ketibaan domestik, buhsan2 aku pi jln kt balai ketibaan antarabangsa lak.. lg meriah rupanya kt ctu...jam menunjukkan kul 9.30 ..try kol mkcik aku still x dpt.. xpe2, sat lagi sampai la kut, aku cuba menenangkan diri sndiri, n buat2 cool.. well, it's me then. Aku pun meneruskan lagi akunye mundar mandir kat area ctu, nampak la information board yg bgtau flight mane yg sampai, flight mne yg nk naik, aku pn sje la layan2 board tuh... Sekali tengok flight dr KK tiba di LCCT.. Wat? huhu.. aku dh cuak, lupe lak aku nk tnye makcik aku dia naik MAS ke AirAsia.. Aku lupe LCCT ader, aku ingtkn kt KLIA ni je.. huhuh cmne ni. TRy kol makcik aku nk konfemkan btul ke dia mndarat kt LCCT, still operator yg jwb.. relex2, wat i'm supposed to do? nk gi LCCT cmne lak, takkan nk balik prtajaya balik, amik kete n gamble drive pi LCCT,tmpt tu dah la aku x penah pegi...huhuhu, elek2 jap,pkir wat i'm supposed to do..
Sib baik aku dilahirkan ngn sifat yang ramah tamah..chewahh, smpat angkat bakul sendiri lak, so aku pn pi la tnye kaunter tu cmne nk gi LCCT, ngn teksi boleh n bus pun boleh katenye.., so aku decide la nk naik bus, naik teksi sensorang, baik tak yah... Terminal bus kt bangunan seblah, kene turun level1..Bangunan seblah kt mne lak ni?.. tak pe, aku turun level 1 dlu,on d way nk gi cari terminal bus, makcik aku kol, katenye dh selamat sampai kt LCCT.. huhuhu.. aku lak bgtau dia aku kt KLIA, ahaha..mmg salah aku, tersalah bc msg.. So dia pn terpaksa la tunggu aku jap... sib baik naik bus je, tak payah tunggu lame lame, bus terus gerak.. lam 15 min, aku pn sampai la LCCT..Owhhh..di sini rupanye LCCT,At last, smpai jgak.. jmpa makcik aku, salam2... aku ingtkn dia nk folo aku balik umah aku elek2.. Sekali dia ajak aku gi KL daaaaaa... gi Sogo yg tengah SALE, gi Jalan TAR, aku yg duk cni tatau pn kt Sogo de SALE, dia dr ganu leh tahu de SALE. Hebat hebat..Alamak, nk gi KL, cmne lak, takkan nk kene gi KLIA balik, amik transit terus ke KL central...huhu, sempat mata melilau, sib baik nmpak de kaunter BUS yg jual tiket terus gi KL Central..So aku pn bg la suggestion kt mak cik aku, naik bus ni, pastu smpai KL Central, naik Putraline tuk ke Masjid Jamek, jalan2 smpai Jln Tar n Sogo.. ok setel.. Smpai KL central, makan2 dlu, cian mkcik aku dr pagi x mkn lagi rupanye..
So lalalalalalala,setat la perjalanan kitaorang ke Jln Tar n Sogo...dah lame tul aku x ke Jln Tar n Sogo ni.. walaupun mmg gile penat, tp jalan je la,demi mak cik tercinta...huhuhu..shopping2 semua...Lalalalalalalalala, lam kul 3.30, kitaorg anak beranak sampai la kt umah aku kt putrajaya ni, kasi makcik aku elek2 jap, mndi2, semayang semua... pas smyang asar tu, aku pn ajak la Mekdi n K.sal teman aku anto Makcik aku ke LCCT.. disebab kan Mekdi penah pi LCCT tu ngn Mami Joe hari tu, so aku pn folo je la jalan mekdi, ingt nk ikut laluan bas yg aku naik tadi, tp cm de simpang2, sekali salah jalan kan, susah lak..So according tu mekdi, pas masuk highway ni straight je...smpai dekat EXIT KLIA pn, mekdi kate x yah masuk EXIT tu, stright je, nnti nmpak board LCC Terminal.. aku pn folo la, sbb aku pn x sure sgt... sekali cm dh jauh, x nmpak2 board LCC Terminal.. huhuhu.. last2 nmpak sempadan N9... Wat? pastu nmpak board Exit seremban.. xder LCC Terminal... whuaaaaaaa.... salah jalan rupanye. Patut masuk Exit KLIA tadi..huhuhu. Aku dh cuak,tp lam ati berkate relex2..smpat..lagipun flight makcik aku kul 7.55..tp msalahnye, disebabkan dia datang ngan rombongn so, kene berada kt sana kul 6.. Jam mnunjukkan kul 5.45, so aku decide kuar EXIT bangi..patah balik la.. huhuhu.. perjalanan yg jauh.. sabo je la..sib baik masuk bangi, jalan x jam.. lalu la ikut umah Lan n Laili.. hhuhuh..pastu kuar bangi, masuk balik highway ke KLIA.. What a mess!!..huhuhu, tp leh gak aku spend ms drive my sayang ni lame2.. hahahah.
So back on the right track.. smpai simpang Sepang tu, jalan lak agak jam, sbb skrang ni dh setat F1 kut.. so bnyk gile kete yg dh siap nengok F1 kut, nak balik KL la gamaknye, bnyk gak la mat Saleh n mat Dollah yg mai F1 ni.. yg aku pasan bendera Ferrari je.. bendera BMW Sauber ke,McLaren ke,Renault ke n sape lagi ntah tak kenampakan plak.. ker aku yang tak pasan.huhu..tatau ar....pastu ramai yg pakai bju kaler merah ngn lambang ferrari.. owhh..kira ramai yg sokong ferrari la ni.. :DAku x berape tau sgt pasal F1 ni sbb x minat F1. Aku minat bola je :)
Tngah2 jalan yang agak jam ngn peminat2 F1 ni,tup tup member makcik aku dh kol, tnye kt mne..sbb depa semua dh smpai, tinggal makcik aku je lagi yang x sampai..Ampun lagi ya Maksu..huhuh cian makcik aku,cuak gak, tp nampak dia maintain cool.. hahahah..Aku lagi la..dr tadi maintain cool aku smpai tahap tertinggi, hahahah.. so lam 6.40 smpai la kt LCCT tuh..Alhamdulillah berjaya menghantar makcik aku ngn selamatnya.. Selamat jalan Maksu.. Kim slm kt org kampung semua.. Aku rindu kampung aku..huhuhu..
So smpai ptrjaya dh 8 lebih.. gara2 on d way balik hujan gile lebat, so jalan gile jam..sib baik smpat mgrib, klu idak.. "Ya Allah ampun kan dosa hambaMu yang lemah ni"...
eh, x sangka lak gile pnjang aku dah taip.. so aku stop je la cni..tu je la cite ari ahad yang agak memenatkan..hahaha... buhsan kn nk baca citer panjang2 ni.. dah la x best..wakakakakaka..nasib la, aku bukannye born to be a journalist or blogger or etc etc...i was born to be a tester..huhuhuhu, so ayat aku pn tak cam ayat2 mmber2 lain la yg best2.. cm ayat2 jiwang im ke, ayat2 mntap palie ke, citer mas yang best2 ke.. ayat aku hanya ayat2 biasa... :D Aku hanya manusia biasa...hehehehHanya aku yang mmpu.. :D
ok la, nnti de ms taip entry lain lak..chow dlu..WaAllahualam.Wasalam.

7 comments:

[palie] said...

huiyyoo.. pjgnye entry die.. nk lawan tokeh la ni.. huhuh

wahhh... berjalan2 ngn city tu..

Afida Anuar said...

:D
sape tokeh? Ko? hahahah..
Well, it's me then.. hahahah

fatal1ty said...

wawawaahhh..kantoi da!!! city rupanya BJV8779

putrixue said...

bila masa ayat i jiwang2 ni sayang oi..

isk isk isk..

Afida Anuar said...
This comment has been removed by the author.
Afida Anuar said...

Alamak, kantoi ek? tak kantoi pn.. mne de city2 ni..si palie tuh sje je tuh.. :p... hanya dato K je yg naik ct.. hahahhaha
Yer la im, ayat2 u jiwang la..maklum lah...hahahahha

putrixue said...

apakah maksud anda dgn ayat ini:-

"Yer la im, ayat2 u jiwang la..maklum lah...hahahahha"

Sila terangkan ek...hahahaha

 

Browse