Terengganuku Sayang...

Monday, March 24, 2008
Usha2 Utusan.com.my ari ni... sekali terbaca la pasal krisis pemilihan MB di Terengganu..Huhuhu.. well, that's politics.. dulu umNO2 ni gak yang kutuk DAP kat perak kerana memulaukan keputusan istana Perak, skrang umNo ni lak yang menentang sultan merangkap Yang Dipertuan Agung secara terbuka.. ish ish ish.. apa nk jadi ni..
Aku rasa la, Pak Lah beria nak kekalkan Ustaz Deris ni jadi MB pn sbb Ustaz Deris tahu bnyak sangat kut rahsia2 ni..Rahsia tentang perbelanjaan projek masjid kristal, projek monsoon cup antaranya.. hahahhaha..pandai2 je aku, pastu Sultan lak mayb dah tau yang Ustaz Deris ni orang lagu mne, sbb tu Sultan tamo Ustaz Deris ni jadi MB lagi kut...
Ustaz Deris pn, jadi jadi la jadi MB, kasi la kt org lain lak.. hahahahaha, blog aku kene kutuk dak klu wat statement cmni?hahahaha, aku x kira..aku nk wat jugak statement ni...Well, it's me then.. hahhahaah
Ok la nk sembang pasal politik ni, aku tatau sgt... sbb aku pun, bukannye suke sgt layan politik2 ni smpai ke akar umbi,layan sekadar amik tau tu boleh la, tp klu nk berjuang tuh, tggu masa ar.. & diam2 dh arr.. x yah nk heboh2, bwk bndera ke, bwk logo parti ke, kasi ceramah ke, hahah, aku nk kasi ceramah? in ur dreamss la fida...xder arr, bukannye apa, nk kasi nmpak cm BEBAS ckit.. hahaha, baru BERSIH..Well, again it's me then.. Ok la, election pn dah abis, takkan nk sembang politik kan? gile buhsan.. haahahahhaah
Well, td smpat bercommunicator ngn im, smbang psl nk serbey adiah tuk kenduri Kawin Mas pd Sabtu ni..im nk serbey kat Sogo, sbb dia dekat Bank Negara... aku lak disuruh serbey kt Alamanda or Kt JJ Equine.. huhuhu, malasnye nk pi.. Kitaorg plan nk share je adiah, sbb tu masing2 kene serbey.. yg dh konfem nk share, Aku, Kak Sal, Muni, Mekdi, Im, Palie n Pejal.. yg lain tak diroger n tak terroger.. huhu..pandai2 la.. :D
Ari ni plak mai opis, tak kene assign sebrang keje lagi.. Last two weeks,x silap aku..hari yang aku betul2 cm bzi, sebab kene wat Case Stadi n mengetest Satyamnye System.. Satyam Recruitment Management System(SRMS)..Abis je post mortem tuk case stadi tu,pe lagi, lalalalalalalala... enjoy2 mai opis..hahahahaha... lalalalalal...hidupku yang selalu indah..Skrang ni de plak projek baru, dengan kehadiran reporting manager yang baru,wah wah wah.. serba serbi baru, termasuk tuttttt.. :DTp tuk projek ni requirement nk 8org je.. Aku tak termasuk lam 8 org tuh,5 lateral n 3 lagi ELTPs.. Mekdi salah seorang antaranye..n dia duk riso sbb dia kate dia xpndai.. Ceh, mekdi x pandai, belah la..aku tau nape,sbb dia jeles tngok aku leh poya2 lagi la tuh.. hehehehe...Projek ni perihal handset.. Handset Testing Projek. Client sape, still x direvealkan lagi, ok la tamo la ckp psl projek yang aku x involve..at least aku leh lagi taip2 entry tuk blog aku, buat masa skrang ni la.. akan datang... WaAllahualam..Ok la, till next entry.. nak ikut ayat palie la.. cau cin cau.. hehehehehehe.. :D
Wasalam..

5 comments:

anilsam said...

nak beli hadiah utk aku?? yeayyy!!! time kaceh time kaceh..... muah muah sayang korang sumerr.. kekekekeke

[palie] said...

alamak.. kantoi mas baca.. hahaha.. apedaa fida.. ade ke taip kat sini.. mane suprise.. agak kepanjangan gak entry2 ko ek? huhuh.. kalah la aku kalo gini..

tp xpe.. sila2 la taip pjg2 ek.. kami sentiasa ade masa nk baca blog ko yg tidak kurang mantap nyer.. hehehe.. don woli.. tol x im, mas?..

weh.. nk marah jap.. ko pun mcm mas gak?? taip entry pjg2, pastu xreti wat perenggan.. ni nak marah nie.. huhu.. sila2 la wat perenggan yerr.. :)

pjg plak komen aku.. aku rase leh wat satu entry ngn komen nie.. hahaha..

Afida Anuar said...

Alamak, Lupe...MAs baca daaa.. dah x saspen.. Ampun Cik Palie..haha..
Panjang ek palie akunye entry? tu pun aku rasa dah pendek..hahahha
Baik, akan aku buat perenggan tuh..ni tangan sedap je menaipnye, sampai x sedo perenggan xder..wakakakak

fatal1ty said...

projek masjid kristal hok patrick lim aka patrick badawi ngan nantu dia..sbbtula derih nk jd gok mb, doh la sultan mizan dok pekenan, nok murka la tuh.. hish2 nok jd nape ganu weiii!!

putrixue said...

eh fida..
x jadi x jadi x jadi beli hadiah utk mas..
HAHAHAHAHA
*gelak jahat*

 

Browse